diy χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες

DIY Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες – Πώς να φτιάξω

Θέλεις να φτιάξεις οικονομικά δωράκια για τους φίλους σου φέτος τα Χριστούγεννα; Οι diy χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες από βαζάκια μαρμελάδας είναι ό,τι πρέπει! Πέρα από δωράκια, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις χριστουγεννιάτικα το σπίτι σου ή ακόμα και το γραφείο σου! Αυτή η χριστουγεννιάτικη κατασκευή είναι πανεύκολη, αλλά συγχρόνως πανέξυπνη και δημιουργική. Αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα και για χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές. Τα παιδάκια σας θα ξετρελαθούν!

Για την κατασκευή θα χρειαστείτε βαζάκια μαρμελάδας με καπάκι που κλείνει καλά (σφιχτά), νερό και διακοσμητικά.  Μέσα στο βαζάκι τοποθετούμε κάποιο μικρό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, αρκεί να μην ξεβάφει στο νερό. Ενδεικτικά μπορείτε να βάλετε μικρές φιγούρες Lemax, δεντράκια, μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια κ.α. Ύστερα ρίχνουμε το νερό και, αν θέλουμε, ιριδίζουσα χρυσόσκονη ή τεχνητό χιόνι. Τέλος βάζουμε στο εσωτερικό χείλος του καπακιού ζεστή σιλικόνη και το σφίγγουμε καλά στο αντίστοιχο βαζάκι του.

Μια εναλλακτική της κατασκευής είναι να κολλήσουμε όλα τα διακοσμητικά που θέλουμε πάνω στο καπάκι. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 5 λεπτά. Έπειτα, γεμίζουμε με νερό και χιόνι το βαζάκι και κλείνουμε προσεκτικά το καπάκι στο βαζάκι. Αναποδογυρίζουμε το βαζάκι μας και οι DIY χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες είναι έτοιμες!

Προσοχή: Αν σφίξουμε στραβά το καπάκι στο βαζάκι και κολλήσει και η σιλικόνη πάνω σε αυτό, θα αρχίσει να χάνει νερό.

Μια εύκολη κατασκευή και συγχρόνως πολύ ωραία!

[print_link]