koumparoi

Γάμος: Υποχρεώσεις Kουμπάρων – Τι αναλαμβάνει ο Κουμπάρος

Τα κολλητάρια σου παντρεύονται και σε διάλεξαν για κουμπάρο ή κουμπάρα; Αυτό είναι τέλειο! Μαζί όμως με το τιμητικό τίτλο έρχονται και οι υποχρεώσεις κουμπάρων. Μια από τις συχνότερες απορίες των ζευγαριών που παντρεύονται, αλλά και των κουμπάρων, εκφράζεται με την ερώτηση «Τι αναλαμβάνουν οι κουμπάροι;». Είμαστε εδώ για σένα! Μάθε τα πάντα για τις υποχρεώσεις κουμπάρου και προετοιμάσου κατάλληλα για τη μεγάλη μέρα!

Στέφανα γάμου

Στις υποχρεώσεις κουμπάρων ανήκουν πρωτίστως τα στέφανα γάμου. Σε συνεννόηση πάντα με το ζευγάρι και με το θέμα γάμου και το στολισμό θα επιλέξεις και τα ανάλογα στέφανα. Μια ιδέα είναι τα επάργυρα στέφανα όπου θα προσαρμοστούν στο στυλ και τη χρωματική παλέτα του DIY γάμου. Από την άλλη έχουμε τα χειροποίητα στέφανα που ταιριάζουν με το εκάστοτε θέμα γάμου ενώ αποτελούν και hot τάση τα τελευταία χρόνια. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα πάρε και μια όμορφη κλασική στεφανοθήκη ή αν είσαι πιο τολμηρή / ος φτιάξε τη δική σου DIY στεφανοθήκη, διακοσμημένη στο ίδιο ύφος. Θα μείνει και σαν αναμνηστικό στο ζευγάρι μετά το πέρας του γάμου.

Στέφανα γάμου - Γάμος: Υποχρεώσεις Kουμπάρων - Τι αναλαμβάνει ο Κουμπάρος

Δίσκος –καράφα – ποτήρια

Στη λίστα με τις υποχρεώσεις κουμπάρων θα βρεις και το σετ γάμου. Τι περιλαμβάνει όμως το πακέτο κουμπάρου; Απαρτίζεται από έναν δίσκο, μια καράφα, ένα ποτήρι κρασιού για την εκκλησία και δύο ποτήρια σαμπάνιας για τη δεξίωση. Στο δίσκο τοποθετούνται τα στέφανα, τα κουφέτα γάμου, η καράφα και το ποτήρι. Από αυτό θα πιει το ζευγάρι το ιερό κρασί που θα τους προσφέρει ο παπάς την ώρα του μυστηρίου. Τι συμβολίζει; Πέρα από το αίμα του Χριστού, συμβολίζει και την από κοινού πορεία του ζευγαριού, η οποία θα είναι γεμάτη τόσο από χαρές όσο και από λύπες. Ο άντρας και η γυναίκα πίνουν το κρασί από ένα ποτήρι δείχνοντας έτσι ότι συμμετέχουν μαζί, πλέον σαν μία οντότητα, σε όσα η ζωή θα τους φέρει. Τα δύο ποτήρια σαμπάνιας θα χρησιμοποιηθούν στο κόψιμο της τούρτας και όταν οι νεόνυμφοι θα γυρίσουν τα τραπέζια για να χαιρετίσουν.

Δίσκος –καράφα – ποτήρια: Υποχρεώσεις Kουμπάρων - Τι αναλαμβάνει ο Κουμπάρος

Λαμπάδες του γάμου

Εξίσου σημαντικές είναι οι λαμπάδες γάμου. Μπορεί να έχουν τη μορφή μεγάλων κεριών ή σαν ανθοστήλες με κεριά κολώνες. Ο κουμπάρος αγοράζει τις λαμπάδες του γάμου και πληρώνει για τον στολισμό τους. Η διακόσμηση πρέπει να εναρμονιστεί με το ύφος του γάμου και με τις επιλογές που έχει κάνει το ζευγάρι.

Λαμπάδες του γάμου: Υποχρεώσεις Kουμπάρων - Τι αναλαμβάνει ο Κουμπάρος

Κουφέτα και κόκκινο κρασί για το δίσκο

Φυσικά μέσα σε όλα αυτά ο κουμπάρος ή κουμπάρα θα πρέπει να μεριμνήσει για το κόκκινο κρασί και για τα κουφέτα που θα τοποθετηθούν πάνω στο δίσκο κατά τη τέλεση του μυστηρίου.

Κουφέτα και κόκκινο κρασί για το δίσκο

Έξοδα τελετής και διακόσμηση εκκλησίας

Στις αρμοδιότητες του κουμπάρου ή της κουμπάρας είναι και ο στολισμός της εκκλησίας. Σε αυτό το σημείο μη ξεχνάς ότι πρωταγωνιστές είναι το ίδιο το ζευγάρι για αυτό αφουγκράσου τις επιθυμίες και τα όνειρα τους. Διαλέξτε, λοιπόν, από κοινού το στολισμό του γάμου. Πέραν από αυτό συνήθως οι κουμπάροι επωμίζονται και τα έξοδα της εκκλησίας και του μυστηρίου.

Έξοδα τελετής και διακόσμηση εκκλησίας

Γαμήλιο δώρο

Συνήθως οι κουμπάροι κάνουν δώρο στο ζευγάρι, όπως και οι άλλοι καλεσμένοι: μπορεί να είναι κάποιο αντικείμενο για το σπίτι τους ή χρήματα.

Γαμήλιο δώρο

Προαιρετικά έξοδα κουμπάρου

Φυσικά, budget επιτρέποντος οι κουμπάροι μπορούν αν επιθυμούν να αναλάβουν τα παρακάτω έξοδα ή μέρος αυτών, χωρίς να είναι υποχρεωτικό: ο στολισμός αυτοκινήτου και οι μπομπονιέρες γάμου. Μπορεί να τις βρεις έτοιμες ή να πάρεις όλα τα υλικά για μπομπονιέρες ώστε να τις φτιάξεις μαζί με τη νύφη.

Προαιρετικά έξοδα κουμπάρου

Bachelor ή bachelorette πάρτυ

Τέλος, το bachelor ή το bachelorette πάρτυ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το γάμο. Είθισται να το οργανώνει ο κουμπάρος ή/και η κουμπάρα για την νύφη και το γαμπρό. Μάθε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για το bachelorette παρτυ και οργάνωσε ένα event που θα θυμάστε για πάντα.

Bachelor ή bachelorette πάρτυ

Τέλος η συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι να μην ξεχνάς ότι οι κουμπάροι είναι οι άνθρωποι που θα σταθούν στο ζευγάρι και θα το στηρίζουν μια ζωή. Καλό είναι, λοιπόν, μελλόνυμφοι και κουμπάροι να έχουν μεταξύ τους κατανόηση και αλληλοσεβασμό και να συνειδητοποιούν ότι με απλά υλικά και πολύ μεράκι επιτυγχάνονται εκπληκτικά αποτελέσματα. Να είσαι άνετος / η και χαλαρός / η και προπάντων … μην ξεχάσεις τις βέρες!!!

[print_link]