Ανοιξιάτικος Γάμος: Ιδέες Χρώματα και Συμβουλές

Η άνοιξη είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που η φύση ξαναγεννιέται και πλημμυρίζει από χρώματα. Έντονες μυρωδιές, γλυκιά ατμόσφαιρα και ανανέωση από τον χουχουλιάρικο χειμώνα είναι αρκετά για να πεις το I Do στο άλλο σου μισό. Ο ανοιξιάτικος γάμος αποτελεί μια hot επιλογή για τα μελλόνυμφα ζευγάρια. Είσαι μια Bride to Be που έχει ονειρευτεί έναν DIY γάμο την Άνοιξη; Σου έχουμε πρωτότυπες ιδέες και συμβουλές για να οργανώσεις το δικό σου event, εμπνευσμένο από το μαγικό ανοιξιάτικο τοπίο.

Θέματα και στυλ ανοιξιάτικου γάμου

Ο ανοιξιάτικος γάμος έχει και εκείνος κάποια θέματα και στυλ που ταιριάζουν καλύτερα στην εποχή και τη χρωματική παλέτα. Μια ιδέα είναι ένας ρομαντικός γάμος με φλοράλ λεπτομέρειες. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ένας vintage γάμος, είτε με αναγεννησιακά – αποικιακά διακοσμητικά, τύπου Bridgerton είτε με αντίκες και υδρογείους. Εναλλακτικά, αν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα ο whimsical γάμος είναι για σένα. Θυμίζει έντονα παραμύθι ή μαγεμένο δάσος.  Αν πάλι θέλεις κάτι πιο μοντέρνο τότε ο botanical γάμος είναι η τέλεια επιλογή. Δώσε βάση στις πρασινάδες και τα φυλλώματα αποφεύγοντας τις πολυχρωμίες. Συνδύασε υλικά όπως το γυαλί και το μέταλλο σε απλές αλλά εντυπωσιακές γραμμές. Ο ρομαντικός γάμος με μπλε και λευκό είναι, επίσης, μια φοβερή ιδέα για DIY γάμο την άνοιξη. Αν πάλι θέλεις να φτιάξεις το στολισμό με βάσει ένα χρώμα τότε θα σου προτείναμε το μωβ – λιλά,  το viva magenta και το ροδακινί σε συνδυασμό με γήινους τόνους.

Θέματα και στυλ ανοιξιάτικου γάμου

Ανοιξιάτικος γάμος και ανθοστολισμός

Τα λουλούδια έχουν αν μη τι άλλο τη τιμητική τους την άνοιξη. Πώς, λοιπόν, θα φτιάξεις τις ανθοσυνθέσεις σου και τι ανοιξιάτικα λουλούδια τεχνητά για γάμο μπορείς να επιλέξεις; Φτιάξε πλούσια μπουκέτα λουλουδιών και γιρλάντες που θα κοσμήσουν εντυπωσιακά την εκκλησία και το χώρο δεξίωσης. Θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις τουλίπες, ντάλιες, ορτανσίες, ανεμώνες, ανθούρια, κονβουλάρια, ranunculus, παπαρούνες και χαμομήλι. Αν θέλεις να προσθέσεις μερικές boho rustic πινελιές συνδύασε και μερικά αποξηραμένα. Στόλισε τα σε γυάλινα βάζα διακόσμησης, σταντ δαπέδου και αψίδες.

Ανοιξιάτικος γάμος και ανθοστολισμός

Στολισμός εκκλησίας για ανοιξιάτικο γάμο

Και αφού έχεις επιλέξει τα λουλούδια για τον ανοιξιάτικο στολισμό σου σειρά έχει ο στολισμός της εκκλησίας. Χρησιμοποίησε υφάσματα – ράνερ γάμου αέρινα παίζοντας με διαφορετικούς τόνους για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.  Στόλισε τα μπουκέτα σε εντυπωσιακά σε γυάλινα βάζα διακόσμησης, σταντ δαπέδου και αψίδες. Για περισσότερη ατμόσφαιρα χρησιμοποίησε κηροπήγια και φανάρια ανάλογα με το θέμα γάμου που έχεις επιλέξει.

Στολισμός εκκλησίας για ανοιξιάτικο γάμο

Σετ γάμου και στέφανα

Στις ιδέες για ανοιξιάτικο γάμο ανήκουν φυσικά τόσο τα στέφανα γάμου όσο και το πακέτο κουμπάρου. Μπορεί να ανήκει στις υποχρεώσεις κουμπάρας / ου αλλά το προσωπικό σου στυλ και γούστο θα παίξει βασικό ρόλο στην επιλογή. Για αυτό η συμβουλή μας είναι να συνεννοηθείς καλά από πριν τόσο για το γούστο αλλά και το budget. Για έναν ανοιξιάτικο γάμο θα σου προτείναμε στέφανα γάμου με λουλούδια ή ανθούς λεμονιάς. Αν είσαι από τους τολμηρούς τότε θα σου προτείναμε έντονες χρωματικές πινελιές. Για το σετ γάμου επίλεξε δίσκο μεταλλικό και ποτήρια με χρώμα. Η καράφα από την άλλη μπορεί να είναι ένα υπέροχο διάφανο μπουκάλι με περίτεχνα σχέδια ώστε να εναρμονίζεται και με την υπόλοιπη διακόσμηση γάμου.

Σετ γάμου και στέφανα

Μπομπονιέρες για ανοιξιάτικο γάμο

Στην ίδια θεματολογία και χρωματική παλέτα θα είναι και τα υλικά για μπομπονιέρες που θα επιλέξεις. Μπορείς να φτιάξεις υπέροχες τούλινες μπομπονιέρες γάμου με φλοράλ υφάσματα ή να διακοσμήσεις κουτάκια για μπομπονιέρες με εντυπωσιακές κορδέλες και λουλούδια.  Μια άλλη ιδέα είναι τα γυάλινα βαζάκια ή τα μπουκαλάκια με κάποιο τοπικό γλυκό ή λικέρ. Αν από την άλλη θέλεις μπομπονιέρες αναμνηστικά τότε τα μίνι γλαστράκια ή τα επιτραπέζια διακοσμητικά είναι η τέλεια επιλογή. Χρησιμοποίησε φινετσάτα διακοσμητικά για μπομπονιέρες και συνδύασε τα με χρωματιστές κορδέλες, φτερά, πέρλες, στρας ή αποξηραμένα.

Μπομπονιέρες για ανοιξιάτικο γάμο

Τραπέζι ευχών και candybar γάμου την άνοιξη

Αναπόσπαστο κομμάτι ενός DIY γάμου είναι το τραπέζι ευχών ή/και το candybar γάμου. Αποτελεί την επιτομή του στολισμού. Εκεί που όλο το στυλ συσσωρεύεται σε ένα τραπέζι με εκλεκτά διακοσμητικά γάμου και πεντανόστιμα καλούδια. Τα υλικά που κυριαρχούν εδώ είναι το μέταλλο και το γυαλί. Επομένως επάνδρωσε το τραπέζι ευχών σου με μοντέρνα μεταλλικά φανάρια, κηροπήγια και σταντ τραπεζιού. Συνδύασε τα με γυάλινα είδη τα οποία θα γεμίσεις με διακοσμητικά ή χρωματιστά κουφέτα γάμου. Επιπλέον, επίλεξε εντυπωσιακές γυάλες με βρυσάκι που θα προσφέρεις δροσερά αναψυκτικά και κοκτέιλ στους καλεσμένους σου.  Συνδύασε τις με χρυσές εταζέρες και γυάλινες βάσεις τούρτας. Πρόσθεσε στο ίδιο στυλ πιατέλες και δίσκους όπου θα προσφέρεις τα γλυκά της επιλογής σου.

Τραπέζι ευχών και candybar γάμου την άνοιξη

Κουφέτα και ζαχαρωτά για ανοιξιάτικο γάμο

Σαν μέρος του στολισμού μπορούν να είναι τόσο τα κουφέτα όσο και όλα τα καλούδια που θα προσφέρεις στους καλεσμένους σου. Με αυτή τη λογική θα σου προτείναμε να διαλέξεις γλυκά, macarons, cupcakes, cake pops ακόμα και τη τούρτα γάμου σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις ανάλογα με το θέμα του γάμου σου. Επίσης μην ξεχάσεις να προσθέσεις μικρές γυάλες με πόδι τις οποίες θα γεμίσεις με κουφέτα και χρωματικά μαρσμέλλοου.

Κουφέτα και ζαχαρωτά για ανοιξιάτικο γάμο

Στολισμός τραπεζιού ανοιξιάτικου γάμου

Ανάλογος θα είναι και ο στολισμός τραπεζιού στη δεξίωση γάμου με το βασικό χρώμα του γάμου, το μωβ. Επίλεξε αέρινα μωβ υφάσματα και πρόσθεσε προαιρετικά δαντέλες για μια ρομαντική νότα με vintage χαρακτήρα. Συνδύασε λευκά ή μωβ πορσελάνινα σερβίτσια με χρυσά μαχαιροπήρουνα. Για το στολισμό χρησιμοποίησε μπουκέτα ή πλούσιες γιρλάντες λουλουδιών ανάλογα με το σχήμα του τραπεζιού. Φτιάξε μια «ζεστή» ατμόσφαιρα με κηροπήγια ή μπάλες με τρύπα που θα δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Εναλλακτικά, αν θέλεις κάτι πιο τολμηρό χρωματικά, θα σου προτείναμε να προσθέσεις έντονες πινελιές όπως το βαθύ μπλε στα DIY centerpieces γάμου ή στον υπόλοιπο στολισμό τραπεζιού. Αυτός ο μοντέρνος στολισμός γάμου θα δώσει μια παραμυθένια πινελιά στο στολισμό.

Στολισμός τραπεζιού ανοιξιάτικου γάμου

Ο ανοιξιάτικος γάμος ήταν, είναι και θα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των νέων ζευγαριών. Φτιάξε το γάμο των ονείρων σου με εκλεκτά υλικά γάμου και άφησε εποχή με τις φαντασία και τη κομψότητα που σε διατρέχει.

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]