Botanical Γάμος 2023, το Νέο Trend 12 Ιδέες Ξεχωριστές

Botanical Γάμος 2023, το Νέο Trend: 12 Ιδέες Ξεχωριστές

Ο botanical γάμος είναι η απόλυτη τάση των τελευταίων χρόνων που ήρθε για να μείνει. Η μινιμαλιστική προσέγγιση και η στροφή του ενδιαφέροντος προς την φύση αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό που ξεχειλίσει κομψότητα και στυλ. Ολοένα και περισσότερες Brides to Be που αγαπούν την μόδα και έχουν υψηλή αισθητική επιλέγουν έναν στολισμό γάμου εμπνευσμένο από τα δάση και τα θερμοκήπια. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Βρες εδώ μερικές ξεχωριστές ιδέες για έναν botanical DIY γάμο που θα αφήσει εποχή, τον δικό σου.

Χρωματική παλέτα και υλικά botanical γάμου

Για να ξεκινήσεις την οργάνωση ενός botanical γάμου θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις την χρωματική παλέτα που θα κινηθείς. Όπως είναι φυσικό το κυρίαρχο χρώμα του στολισμού θα είναι το πράσινο με όλες του τις αποχρώσεις. Από εκεί και πέρα συνδύασε το με καφέ, μπλε, μαύρο ή/και εκρού. Όσον αφορά τα υλικά γάμου η τέλεια επιλογή είναι το μέταλλο, το γυαλί και το πλεξιγκλάς. Θα δώσει μια «καθαρή» οπτική στην διακόσμηση με γραμμικά μοτίβα ενώ θα επιτρέπει και τον άπλετο φωτισμό. Κάτι απαραίτητο για έναν greenery γάμο.

Χρωματική παλέτα και υλικά botanical γάμου

Botanical γάμος ανθοστολισμός

Για τον ανθοστολισμό γάμου με botanical θέμα θα χρειαστείς πολλές πρασινάδες και φυλλώματα παρά λουλούδια. Μπορείς να παίξεις με πρασινάδες όπως ο ευκάλυπτος, η φτέρη, το έλατο, η μονστέρα, η δάφνη κ.α. Αν θέλεις να δώσεις μια boho νότα ο botanical στολισμός γάμου με pampas grass είναι ό,τι πρέπει. Συνδύασε τα με τα φυλλώματα και φτιάξε υπέροχα μπουκέτα τα οποία θα στολίσεις σε γυάλινα είδη, σε σταντ δαπέδου ή θα φτιάξεις γιρλάντες γάμου. Δημιούργησε την αίσθηση του δάσους με μπόλικες ανθοσυνθέσεις.

Botanical γάμος ανθοστολισμός

Τραπέζι ευχών botanical γάμου

Το τραπέζι ευχών ενός botanical γάμου θα έχει κυρίως γυάλινα και μεταλλικά διακοσμητικά ή από plexiglass. Χρησιμοποίησε βιβλίο ευχών με πράσινες λεπτομέρειες ή φτιάξε εναλλακτικό ευχολόγιο με μανταλάκια και σταντ τοίχου. Πρόσθεσε, επίσης, γεωμετρικά φανάρια και μίνιμαλ κηροπήγια για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Σχετικά με τα υφάσματα γάμου επίλεξε ανάλαφρα και αέρινα. Επίλεξε επιδαπέδια βάζα με ανθοσυνθέσεις ή στόλισε αψίδα με μπάλες γυάλινες και μπόλικα φυλλώματα. Φτιάξε έξτρα ατμόσφαιρα με μπόλικα κεριά και votive ή/και λαμπάκια.

Τραπέζι ευχών botanical γάμου

Candybar γάμου

Αν έχεις επιλέξει να υπάρχει και candybar στο γάμο σου τότε προσάρμοσε το στο θέμα και το τοπίο. Χρησιμοποίησε γυάλινες εταζέρες και πιατέλες για να βάλεις διάφορα γλυκά γάμου. Επίλεξε γυάλινα είδη τα οποία θα γεμίσεις με κουφέτα και μαρσμέλλοου και γυάλες με βρυσάκι για να δροσίσεις τους καλεσμένους σου με κάποιο αφέψημα, χυμό ή κοκτέιλ. Προσάρμοσε τα γλυκά σου στη χρωματική σου παλέτα για ένα πιο φαντασμαγορικό αποτέλεσμα.

Candybar γάμου

Χώρος δεξίωσης botanical γάμου

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά για αυτό επίλεξε ανάλογα και το χώρο για τη δεξίωση γάμου που θα πλαισιώσει ανάλογα το botanical θέμα σου. Οργάνωσε την δεξίωση σε ειδικά διαμορφωμένο θερμοκήπιο, σε εντυπωσιακούς κήπους ή σε κέντρα δεξιώσεων με χώρους μέσα – έξω με μπόλικο πράσινο. Θα δώσεις υψηλή αισθητική στο DIY στολισμό σου και θα μεταφέρεις τους καλεσμένους σου σε κάποιο μαγεμένο δάσος.

Χώρος δεξίωσης botanical γάμου

Στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

Ο στολισμός τραπεζιού δεξίωσης θα είναι στο ίδιο μοτίβο και με την υπόλοιπη διακόσμηση. Φτιάξε πλούσιες γιρλάντες με πρασινάδες και φυλλώματα τις οποίες θα στολίσεις από άκρη σε άκρη στα τραπέζια. Συνδύασε τις με γεωμετρικά φανάρια ή μπουκάλια με κλαδιά. Εναλλακτικά μπορείς να στολίσεις σταντ τραπεζιού κρεμώντας γυάλινες μπάλες με τρύπα και πρασινάδες. Μια άλλη επιλογή είναι ο στολισμός γάμου με βαζάκια και μίνι μπουκέτα από κλαδιά  και κεριά.

Στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

Φωτισμός botanical γάμου

Η ατμόσφαιρα θα απογειώσει τη botanical διακόσμηση σου.  Ο τέλειος φωτισμός δεξίωσης παίζει σημαντικό ρόλο. Κρέμασε από ψηλά, σε σειρά γυάλινες μπάλες με τρύπα, αφού πρώτα έχεις βάλει μέσα ένα κεράκι ρεσώ μπαταρίας. Χρησιμοποίησε γυάλινα είδη με κεριά και λαμπάκια κουρτίνα. Ο κατάλληλος φωτισμός θα αναδείξει τόσο τη διακόσμηση όσο και το χώρο που θα διεξαχθεί το μυστήριο και το πάρτυ γάμου για αυτό δώσε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό.

Φωτισμός botanical γάμου

Τούρτα botanical γάμου

Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η τούρτα γάμου που θα επιλέξεις. Θα βρίσκεται στο επίκεντρο της δεξίωσης και θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα. Για αυτό διάλεξε την ανάλογα με το θέμα γάμου σου. Επίλεξε ένα στολισμό με βρώσιμα λουλούδια, φύλλα και φρούτα. Όσον αφορά τη γεύση μια από τις τάσεις γάμου 2023 είναι οι γεύσεις με φρούτα με έναν μοντέρνο τρόπο: φράουλα και τριαντάφυλλο, βατόμουρο και λευκή σοκολάτα ή λεμόνι και elderflower.

Τούρτα botanical γάμου

Στέφανα και σετ γάμου

Μπορεί το σετ γάμου να ανήκει στις υποχρεώσεις του κουμπάρου ή/και της κουμπάρας αλλά καλό θα ήταν να τους προϊδεάσεις για το πως το έχεις φανταστεί. Για έναν botanical γάμο θα σου προτείναμε στέφανα γάμου με κλαδιά και φυλλώματα. Αν από την άλλη θέλεις περισσότερη λάμψη θα σου προτείναμε στέφανα επάργυρα χρυσά ή ασημένια σε λιτή, μίνιμαλ γραμμή. Για το σετ επίλεξε δίσκο μεταλλικό για ένα πιο glam αποτέλεσμα. Για τη καράφα και το ποτήρι διάλεξε κάτι απλό αλλά συνάμα και σικάτο.

Στέφανα και σετ γάμου

DIY botanical μπομπονιέρες γάμου

Οι DIY μπομπονιέρες γάμου σου θα απαντούν στη θεματολογία σου με τον πιο σικάτο και μοντέρνο τρόπο. Οι επιλογές είναι πολλές. Μια ιδέα είναι να προσφέρεις σαν μπομπονιέρες αναμνηστικά μίνι γλαστράκια με κακτάκια, παχύφυτα ή φυτά. Εναλλακτικά, οι μπομπονιέρες γάμου κουτάκια χάρτινα με βουλοκέρι θα δώσουν μια vintage πινελιά στο γάμο σου. Μια άλλη ιδέα είναι οι γυάλινες μπάλες με αποξηραμένα ή τα γυάλινα κουτάκια με πράσινες κορδέλες και κορδόνια. Για τούλινες μπομπονιέρες θα σου προτείναμε μια μίνιμαλ επιλογή με κορδέλα και ένα κλαδάκι. Ό,τι και να επιλέξεις θα είναι υπέροχο και σικάτο.

DIY botanical μπομπονιέρες γάμου

Νυφικό, ανθοδέσμη και αξεσουάρ για botanical γάμο

Προσάρμοσε στον botanical γάμο σου το νυφικό, την ανθοδέσμη και τα αξεσουάρ νύφης. Φόρεσε ένα αέρινο νυφικό με λουλουδάτες λεπτομέρειες. Τόλμησε, μάλιστα, να βάλεις και λίγο χρώμα με ένα πέπλο γάμου με χρωματιστά λουλούδια στο τελείωμα. Όσον αφορά την νυφική ανθοδέσμη, φτιάξε ένα μίνι μπουκέτο από πρασινάδες και μερικές χρωματιστές πινελιές ανάλογα με την εποχή. Στο ίδιο στυλ θα είναι και τα αξεσουάρ νύφης. Χρησιμοποίησε στεφάνια με φύλλα ή φουρκέτες για τα μαλλιά στο ανάλογο στυλ.

Νυφικό, ανθοδέσμη και αξεσουάρ για botanical γάμο

Προσκλητήρια γάμου botanical

Τέλος, σημαντικά είναι και τα προσκλητήρια γάμου με θέμα botanical. Αν θέλεις να δώσεις μια γεύση από το θέμα γάμου που επέλεξες  τότε φτιάξε και τα ανάλογα προσκλητήρια. Μια ιδέα είναι να τυπώσεις σε έναν καλό εκτυπωτή προσκλητήρια με μοντέρνα chic & minimal σχέδια. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξες DIY προσκλητήρια με γυάλινους σωλήνες και να βάλεις μέσα το προσκλητήριο με ένα κλαδάκι και θα είναι έτοιμες.

Προσκλητήρια γάμου botanical

Ζήσε το όνειρο σου και πες το μεγάλο «Ναι», γίνε η στιγμή σου. Αφού οργανώσεις τον DIY γάμο σου όπως τον έχεις φανταστεί, απόλαυσε τον φτιάχνοντας ανεξίτηλες αναμνήσεις με το άλλο σου μισό και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]