Διακόσμηση Τραπεζιού για τον Άγιο Βαλεντίνο

Διακόσμηση Τραπεζιού για τον Άγιο Βαλεντίνο: 10 + 1 Ιδέες

Είσαι ρομαντική ψυχή και σχεδιάζεις ένα ιδιαίτερο δείπνο για την ημέρα των ερωτευμένων; Σου έχουμε μερικές εντυπωσιακές ιδέες για διακόσμηση τραπεζιού για τον Άγιο Βαλεντίνο που θα βάλουν τόσο εσένα όσο και το ταίρι σου σε ρομαντική διάθεση.

Χρώματα και διακόσμηση τραπεζιού για τον Άγιο Βαλεντίνο

Μια από τις πολλές ιδέες για να περάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο είναι στο σπίτι! Είδικά τώρα με την πανδημία, τι καλύτερο από το να κάτσετε σπίτι και να οργανώσετε μια όμορφη βραδιά μαζί; Ξεκινάμε λοιπόν με ιδέες για στολισμό ρομαντικού τραπεζιού και με τις αποχρώσεις που θα κυριαρχούν. Η πιο κλασική επιλογή για τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου είναι το κόκκινο. Αν όμως θέλεις κάτι πιο μοντέρνο και συνάμα ρομαντικό θα σου προτείναμε να παίξεις με τις αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ. Αν πάλι είσαι αθεράπευτα λάτρης του ρουστίκ τότε μπορείς να κινηθείς σε γήινους τόνους με μερικές ροζ ή μπορντώ πινελιές. Εναλλακτικά, αν ψάχνεις κάτι μοντέρνο θα σου προτείναμε τους συνδυασμούς μαύρο – κόκκινο ή μαύρο – λευκό. Ανάλογα με το στυλ σου καθώς και τη διακόσμηση σπιτιού επίλεξε τη χρωματική παλέτα και ξεκίνα να διακοσμείς.

Χρώματα και διακόσμηση τραπεζιού για τον Άγιο Βαλεντίνο

Γυάλινα βάζα με λουλούδια

Η πιο κλασική ιδέα για διακόσμηση τραπεζιού για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι αν μη τη άλλο τα βάζα διακόσμησης με λουλούδια. Επίλεξε γυάλινα είδη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και γέμισε τα με κομφετί, χρωματιστά βότσαλα ή ακόμα και χρωματισμένα όσπρια. Έπειτα διακόσμησε τα αγαπημένα σου λουλούδια. Μερικές προτάσεις για ανθοσυνθέσεις είναι με τουλίπες, τριαντάφυλλα, ορχιδέες, ηλιοτρόπια, γαρύφαλλα, χρυσάνθεμα, κρίνοι, ανεμώνες, πεόνιες κ.α. Χρησιμοποίησε αληθινά ή τεχνητά λουλούδια σε ρομαντικές αποχρώσεις. Στόλισε τα στην μέση ή κατά μήκος του τραπεζιού και η διακόσμηση θα γίνει αμέσως εντυπωσιακή και ρομαντική.

Γυάλινα βάζα με λουλούδια

Κηροπήγια και φανάρια για το τραπέζι του Άγιου Βαλεντίνου

Σε μια ρομαντική διακόσμηση κυρίαρχο ρόλο παίζει η ατμόσφαιρα και ο φωτισμός που θα δημιουργήσεις. Για αυτό μια άλλη πρόταση για τη διακόσμηση και το στρώσιμο του τραπεζιού την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου είναι τα κηροπήγια και τα φανάρια. Επίλεξε έτοιμα κηροπήγια και φανάρια τα οποία θα διακοσμήσεις με είδη για τον Άγιο Βαλεντίνο, λαμπάκια ή κεριά. Εναλλακτικά, αν θέλεις κάτι πιο χειροποίητο μπορείς να φτιάξεις μόνη σου DIY κηροπήγια από ποτήρια κρασιού ή σαμπάνιας και DIY φαναράκια από γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας ή άλλα μικρά γυάλινα είδη. Πρόσθεσε μερικές χρωματικές πινελιές ρομαντισμού και το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Κηροπήγια και φανάρια για το τραπέζι του Άγιου Βαλεντίνου

Επιτραπέζια γιρλάντα με λουλούδια

Μια τάση στους στολισμούς τραπεζιού τόσο για τον Άγιο Βαλεντίνο όσο και για τον DIY γάμο είναι η επιτραπέζια γιρλάντα από λουλούδια. Είναι μια ιδέα που ταιριάζει σε μακρόστενα τραπέζια και όχι σε στρογγυλά. Φτιάξε μικρά ματσάκια από τα λουλούδια της αρεσκείας σου και δέσε τα μεταξύ τους σχηματίζοντας μια λουλουδένια γιρλάντα. Στόλισε την κατά μήκος του τραπεζιού και πρόσθεσε μικρά διακοσμητικά για τον Άγιο Βαλεντίνο όπως κομφετί καρδιές, κεριά και votive ή κάποια ρομαντική κορδέλα. Συνδύασε την χρωματικά και με το ανάλογο σερβίτσιο απογειώνοντας τον ρομαντικό στολισμό τραπεζιού σου.

Επιτραπέζια γιρλάντα με λουλούδια

Κλαδιά με στολίδια καρδιές

Μια πιο μίνιμαλ διακόσμηση τραπεζιού για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι τα κλαδιά με κρεμαστές καρδιές διακοσμητικές. Αν έχεις μάλιστα χριστουγεννιάτικα στολίδια σε σχήμα καρδιάς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και αυτές για την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου. Βάλε σε ένα βάζο τα κλαδιά και κρέμασε από αυτά τις καρδιές – στολίδια σου. Αν θέλεις περισσότερη ατμόσφαιρα τύλιξε λαμπάκια μπαταρίας στα κλαδιά ή αν πρόκειται για διάφανο βάζο διακόσμησε τα στον πάτο του βάζου.

Κλαδιά με στολίδια καρδιές

Ρομαντική καμπάνα για τον Άγιο Βαλεντίνο & γεωμετρικό φανάρι

Η νούμερο ένα τάση για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι οι παραμυθένιες γυάλινες καμπάνες με λουλούδια. Φτιάξε με τα χεράκια σου διακοσμητικές γυάλινες καμπάνες με λουλούδια, στρας και πέρλες. Διακόσμησε τις στην μέση του τραπεζιού και αυτόματα θα μετατραπεί σε μια ρομαντική γωνιά εμπνευσμένη από το παραμύθι. Μια πιο μοντέρνα πρόταση που ανήκει στις ιδέες για εναλλακτική διακόσμηση Αγίου Βαλεντίνου είναι αυτή με το γεωμετρικό terrarium. Ένα chic centerpiece που μπορεί να στολίσει το τραπέζι σου μέχρι και την Άνοιξη!

Ρομαντική καμπάνα για τον Άγιο Βαλεντίνο & γεωμετρικό φανάρι

Μπωλ με επιπλέοντα κεριά και λουλούδια

Μια άλλη ιδέα για τον στολισμό τραπεζιού για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι μπωλ με επιπλέοντα κεριά και λουλούδια. Γέμισε μπωλ με νερό που μπορείς μάλιστα να το χρωματίσεις με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Έπειτα πρόσθεσε επιπλέοντα κεριά και μερικά κεφάλια λουλουδιών για περισσότερο ρομαντισμό. Είναι μια πολύ οικονομική ιδέα αλλά συνάμα είναι άκρως ρομαντική και εντυπωσιακή.

Μπωλ με επιπλέοντα κεριά και λουλούδια

Ρομαντικές πινακίδες για τον Άγιο Βαλεντίνο

Οι ρομαντικές πινακίδες είναι μια εξίσου όμορφη ιδέα για τον στολισμό ενός ρομαντικού τραπεζιού. Επίλεξε διακοσμητικές πινακίδες με ρομαντικά κείμενα και στόλισε τις στο τραπέζι με μερικά λουλούδια, κορδέλες και μικρά διακοσμητικά. Τόσο εύκολα και γρήγορα θα έχεις μια πολύ όμορφη και ρομαντική διακόσμηση τραπεζιού.

Ρομαντικές πινακίδες για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ρομαντικό centerpiece με κουτιά και λουλούδια

Ένα centerpiece για τον Άγιο Βαλεντίνο που θα σου προτείναμε είναι με κουτιά ή καφάσια και λουλούδια. Βάλε μέσα στο κουτί dry moss και άρχισε να καρφώνεις τα λουλούδια σου σε αυτό δημιουργώντας ένα πλούσιο μπουκέτο. Αν υπάρχουν κενά πρόσθεσε λίγο πράσινο μος για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Ρομαντικό centerpiece με κουτιά και λουλούδια

Εταζέρα με ρομαντικά διακοσμητικά του Αγίου Βαλεντίνου

Οι εταζέρες με ρομαντικά διακοσμητικά για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι μια ακόμη εντυπωσιακή ιδέα για στολισμό τραπεζιού. Άσε το ρομαντικό σου πνεύμα να μεγαλουργήσει γεμίζοντας την εταζέρα ή την τουρτιέρα με διάφορα ρομαντικά διακοσμητικά σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η διακόσμηση θα είναι μοναδική.

Εταζέρα με ρομαντικά διακοσμητικά Αγίου Βαλεντίνου

Κρεμαστά διακοσμητικά πάνω από το τραπέζι

Τέλος, αν θέλεις κάτι διαφορετικό που να μην σε ενοχλεί την ώρα του δείπνου θα σου προτείναμε τα κρεμαστά διακοσμητικά. Κρέμασε από το φωτιστικό ή από το ταβάνι ρομαντικά διακοσμητικά Άγιου Βαλεντίνου όπως καρδιές, μπαλόνια, επιγραφές ή στολίδια για τον Άγιο Βαλεντίνο κάνοντας άλλοτε πιο κοντινά και άλλοτε πιο μακρινά δεσίματα. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις χειροποίητες γιρλάντες από τουρτοδαντέλες ή χαρτόνι κόβοντας μικρές καρδιές.

Κρεμαστά διακοσμητικά πάνω από το τραπέζι

Ζήσε τον ρομαντισμό που κρύβει η ημέρα των ερωτευμένων μαζί με το άλλο σου μισό με μια υπέροχη ρομαντική διακόσμηση σπιτιού. Μπορεί να μην χρειάζεται να περιμένεις εκείνη την ημέρα για να γιορτάσετε τον έρωτα σας αλλά μια γλυκιά υπενθύμιση είναι το αλατοπίπερο σε μια σχέση.

 

[print_link]