Diy κατασκευή: Φτιάξε ένα χριστουγεννιάτικο πίνακα!

Αυτή η ιδέα μας ήρθε φτιάχνοντας τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες μας. Ψάχνοντας να καλύψουμε με γιορτινά υφάσματα και στολίδια το background καταλήξαμε να φτιάχνουμε χειροποίητους χριστουγεννιάτικους πίνακες με χριστουγεννιάτικες φιγούρες καρυοθραύστες!

Για αυτή την κατασκευή θα χρειαστείτε ένα ξύλινο δίσκο, 2 καρυοθραύστες, βάτα σταλακτίτη και χριστουγεννιάτικα στολίδια για επιπλέον διακόσμηση.

Μετράμε την εσωτερική διάσταση του δίσκου και έπειτα παίρνουμε τη βάτα σταλακτίτη και την κόβουμε σε αυτές τις διαστάσεις. Την κολλάμε προσεκτικά στο εσωτερικό του δίσκου με λίγη σιλικόνη. Αν ο δίσκος είναι παραλληλόγραμμος κολλάμε τη βάτα στη στενή πλευρά του δίσκου, για να δώσει ύψος στην κατασκευή μας.

Παίρνουμε τον καρυοραύστη και τον κολλάμε στο «κάτω μέρος» του δίσκου, όπως στη φωτογραφία. Προσέχουμε να βάλουμε αρκετή σιλικόνη σε όλο το «σώμα» του καρυοθραύστη και τον πιέζουμε ελαφρά στο δίσκο για να κολλήσει καλά. Κοιτάμε να κολλήσει σωστά και η βάση του. Συνεχίζουμε με τον επόμενο κατά τον ίδιο τρόπο. Προσέχουμε οι καρυοθραύστες να είναι δίπλα και ίσιοι ο ένας με τον άλλον.

Στην δική μας κατασκευή προσθέσαμε μόνο ένα επιπλέον χριστουγεννιάτικο στοιχείο, καθ’ ότι το background μας είχε ήδη πολλά χριστουγεννιάτικα υφάσματα. Κολλήσαμε εναλλάξ ένα αστέρι ξύλινο και μια φέτα κορμού στο κέντρο της χιονοκουβέρτας. Μπορείτε να επιλέξετε ότι χριστουγεννιάτικο στολίδι σας αρέσει, ακόμα και γούρι και να κολλήσετε παραπάνω από ένα στο πάνω μέρος της χιονοκουβέρτας. Μια ωραία εναλλακτική είναι να κολλήσετε μια σειρά από μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες στο πάνω μέρος της χιονοκουβέρτας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι υλικά και φιγούρες θέλετε για την κατασκευή. Το βασικό είναι να περάσετε όμορφα φτιάχνοντας το!

[print_link]