ιδεες και συμβουλες για γρηγορη διακοσμηση πρωτοχρονιατικου τραπεζιου

Εύκολη Διακόσμηση Πρωτοχρονιάτικου Τραπεζιού σε 3 λεπτά

Η αντίστροφη μέτρηση για να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο έχει σιγά σιγά ξεκινήσει και όλοι προετοιμαζόμαστε για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Έχεις φτιάξει ένα γευστικότατο γιορτινό μενού με πρωτοχρονιάτικα εδέσματα και θέλεις να φτιάξεις το στολισμό του τραπεζιού της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να φας πολύ χρόνο σε αυτό. Μην αγχώνεσαι! Λύσεις υπάρχουν και είναι εδώ! Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν, μερικές ιδέες για γρήγορη και εύκολη διακόσμηση πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού.

Χριστουγεννιάτικες πετσέτες με κλαδάκια και κανέλες

Μπορείς να πετύχεις μια εύκολη διακόσμηση πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού στολίζοντας ανάλογα τις χαρτοπετσέτες ή τις πετσέτες του τραπεζιού. Τύλιξε όμορφα τις χριστουγεννιάτικες πετσέτες και δέσε τις χαλαρά με κορδόνια. Στο δέσιμο τοποθέτησε μικρά χριστουγεννιάτικα κλαδιά, κανέλες ή ακόμα και αποξηραμένα. Τόσο εύκολα θα δώσεις χαρακτήρα στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.

Χριστουγεννιάτικες πετσέτες με κλαδάκια και κανέλες

Γυάλινα βάζα με λαμπάκια

Μια ακόμη πρόταση για εύκολη διακόσμηση πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού είναι τα γυάλινα βάζα με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Διάλεξε γυάλες με καπάκι, γυάλινα μπωλ, γεωμετρικά φανάρια κ. α. και γέμισε τα με λαμπάκια μπαταρίας LED που σίγουρα θα έχουν περισσέψει από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού. Αν δε θες να βάλεις φωτάκια μπορείς να τοποθετήσεις περισσευούμενες χριστουγεννιάτικες μπάλες σε βάζα. Θα δώσουν γιορτινή λάμψη στο τραπέζι σου!

Γυάλινα βάζα με λαμπάκια

Πρωτοχρονιάτικη διακόσμηση πιάτων

Φτιάξε ένα πρωτότυπο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με ένα διαφορετικό στήσιμο των πιάτων. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις χιονάνθρωπο με πιάτα, τοποθετώντας το ένα κάτω από το άλλο και βάζοντας διαφορετικών χρωμάτων χαρτοπετσέτες για κασκόλ, καπέλο και μύτη. Διαφορετικά μπορείς πάνω σε κάθε πιάτο να ακουμπήσεις ένα μικρό χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο ή μια χριστουγεννιάτικη μπάλα.

Πρωτοχρονιάτικη διακόσμηση πιάτων

Πρωτοχρονιάτικα κηροπήγια από ποτήρια

Μετέτρεψε απλά γυάλινα ποτήρια κρασιού ή νερού σε βάσεις κεριών. Μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να τα γυρίσεις ανάποδα στο τραπέζι και να βάλεις μέσα ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι ή γκι. Πάνω να τοποθετήσεις ένα μικρό ρεσώ, κερί και να φτιάξεις μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα.

Πρωτοχρονιάτικα κηροπήγια από ποτήρια

Εορταστικό τραπεζομάντηλο από παλιά χριστουγεννιάτικα υφάσματα

Μια πολύ οικονομική ιδέα για το τραπέζι της πρωτοχρονιάς είναι να φτιάξεις ένα ράνερ από παλιά γιορτινά υφάσματα που δεν χρησιμοποιείς. Βάλε σαν βάση ένα μονόχρωμο τραπεζομάντηλο και τοποθέτησε από πάνω το χειροποίητο ράνερ που θα έχεις φτιάξει από τα υφάσματα. Αντί αυτού, μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις χαρτί περιτυλίγματος που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη μέση και κατά μήκος του τραπεζιού για να το στολίσεις επιπλέον.

Εορταστικό τραπεζομάντηλο από παλιά χριστουγεννιάτικα υφάσματα

Βάζα με χριστουγεννιάτικα λουλούδια

Μια κλασική και οικονομική ιδέα για διακόσμηση εορταστικών τραπεζιών είναι τα βάζα με λουλούδια. Επίλεξε χριστουγεννιάτικα λουλούδια & κλαδιά όπως αλεξανδρινά, γκι, κλαδιά έλατου και άλλα και δώσε χρώμα στη διακόσμηση σου μέσα σε ένα λεπτό!

Βάζα με χριστουγεννιάτικα λουλούδια

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα έλατου

Μπορείς επίσης να απλώσεις κατά μήκος του τραπεζιού σου γιρλάντες από πυκνό φύλλωμα έλατου. Πρόσθεσε και μερικά αποξηραμένα κουκουνάρια και κανέλες και είναι έτοιμο!

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα έλατου

Χριστουγεννιάτικες κορδέλες στις καρέκλες

Διάλεξε χριστουγεννιάτικες κορδέλες σε διάφορα σχέδια και χρώματα και δέσε τις με ένα ωραίο φιόγκο στις καρέκλες του τραπεζιού σου. Τόσο εύκολα και οικονομικά θα πετύχεις μια σικ διακόσμηση τραπεζιού για το ρεβεγιόν!

Χριστουγεννιάτικες κορδέλες στις καρέκλες

Κεριά για το τραπέζι του ρεβεγιόν

Τα χριστουγεννιάτικα κεριά ταιριάζουν παντού και γιατί όχι και στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Διακόσμησε κατά τόπους κεριά σε διάφορα χριστουγεννιάτικα χρώματα και μεγέθη και δώσε την απαραίτητη γιορτινή ζεστασιά και θαλπωρή στο τραπέζι σου.

Κεριά για το τραπέζι του ρεβεγιόν

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις επιπλέον χρόνο για να διακοσμήσεις γιορτινά το τραπέζι του ρεβεγιόν. Φτιάξε μερικές πρωτοχρονιάτικες πινελιές και θα έχεις ένα πανέμορφο αποτέλεσμα. Εξάλλου, σημασία έχουν οι όμορφες στιγμές και αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας!

[print_link]