Ιδέες Γάμου 2023 Πρωτότυπες Προτάσεις και Συμβουλές

Ιδέες Γάμου 2023: Πρωτότυπες Προτάσεις και Συμβουλές

Ο γάμος του 2023 είναι ο δικός σου και για αυτό πρέπει να είναι εντυπωσιακός και ανεπανάληπτος. Οι παγκόσμιες τάσεις γάμου 2023 έχουν διαμορφωθεί και οι πιο καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου μίλησαν. Οι ιδέες γάμου 2023 είναι εδώ και συνδυάζουν μια παιχνιδιάρικη αισθητική με μια chic εμφάνιση που εξυμνεί τον μοντερνισμό και την απλότητα.  Αν είσαι και εσύ μια Bride to be που λατρεύει τα trends και θέλεις να οργανώσεις έναν DIY γάμο με τη τελευταία λέξη της μόδας είσαι στο κατάλληλο σημείο!

Χρώματα και ιδέες γάμου 2023

Αν αναρωτιέσαι τι θέμα γάμου να διαλέξω και με τη χρωματική παλέτα, οι ιδέες για φέτος έχουν μια μεγάλη ποικιλία που καλύπτουν κάθε στυλ. Ανάλογα με τις ημερομηνίες γάμου 2023 που σκέφτεσαι προσάρμοσε και τις αποχρώσεις του στολισμού σου.

Viva Magenta το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με την Pantone

Δεν θα μπορούσαμε να μη ξεκινήσουμε με το χρώμα 2023 σύμφωνα με την Pantone που δεν είναι άλλο από το υπέροχο και ζωηρό Viva magenta. Πρόκειται για ένα χρώμα από τη χρωματική παλέτα του κόκκινου. Προσδιορίζει την καθαρή και αγνή χαρά, ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση χωρίς περιορισμούς. Είναι μια παιχνιδιάρικη και χωρίς όρια, αντισυμβατική απόχρωση κατάλληλη για μια αντισυμβατική νύφη. Ταιριάζει τέλεια με υλικά γάμου όπως το μέταλλο, το γυαλί και το πλεξιγκλάς. Πρόσθεσε χρυσές πινελιές για ένα υπέρλαμπρο αποτέλεσμα.

Viva Magenta το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με την Pantone

Teal Green ένα αριστοκρατικό πράσινο

Εξίσου δυνατή εμφάνιση στους στολισμούς γάμου και στα θέματα χρώματα γάμου 2023 έχει κάνει και το πράσινο του τσαγιού. Προσδίδει μια φινέτσα και ένα αριστοκρατικό στυλ στο DIY γάμο. Συνδυάζεται υπέροχα με ασημένιες λεπτομέρειες, γυάλινα στοιχεία ή ακόμα και με συνδυασμό ξύλου με plexiglass. Δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα που παίρνει έμπνευση από τα καταπράσινα τοπία της φύσης και θυμίζει κάτι από περασμένες εποχές. Είναι ιδανική επιλογή για έναν vintage γάμο.

Tea Green ένα αριστοκρατικό πράσινο

Χρώμα γάμου 2023 το κίτρινο της ώχρας

Επιστρέφοντας στις γήινες αποχρώσεις τιμητική θέση στους στολισμούς έχει και το κίτρινο της ώχρας. Συνδύασε το με ένα boho θέμα με ξύλινα διακοσμητικά γάμου. Από τον ανθοστολισμό μέχρι και το στολισμό δεξίωσης γάμου πρόσθεσε κίτρινες πινελιές που θα συνδυάσεις με άλλους γήινους τόνους όπως το κεραμιδί και το μπεζ.

Χρώμα γάμου 2023 το κίτρινο της ώχρας

Το χρώμα της σκουριάς για γάμο

Ένα ακόμη αναπάντεχο χρώμα που βρίσκεται πολύ ψηλά στις τάσεις και τις ιδέες γάμου 2023 είναι η απόχρωση της σκουριάς. Οι νύφες που αγαπούν το ρουστίκ και το boho στυλ, την προτιμούν ήδη από το 2022. Εξαιτίας της έλλειψης φωτεινών χρωμάτων, η ανάμειξη διαφορετικών υφών και υλικών θα είναι εξαιρετικά σημαντική για να δώσεις μια ενδιαφέρουσα διάσταση σε μια παλέτα γήινων αποχρώσεων. Ο συνδυασμός της σκουριάς και του δάσους θα κάνει ολόκληρη τη διακόσμηση να φαίνεται πολυεπίπεδη και φαντασμαγορική.

Το χρώμα της σκουριάς για γάμο

Σκούρα χρώματα για γάμο 2023

Για τις νύφες του 2023 που δεν φοβούνται να τολμήσουν τα σκούρα χρώματα είναι μια must επιλογή. Με αφορμή την πολύκροτη σειρά Wednesday και την οικογένεια Addams η gothic αισθητική έχει γίνει ένα παγκόσμιο trend. Ο σκοτεινός και αντισυμβατικός ρομαντισμός είναι η επιλογή πολλών μελλόνυμφων ζευγαριών και ξέρουμε ήδη γιατί. Παίξε με αποχρώσεις του μπορντώ, του μωβ και του σκούρου πράσινου με έντονο το μαύρο στοιχείο. Χρησιμοποίησε πομπώδη διακοσμητικά και πλούσιες ανθοσυνθέσεις.

Σκούρα χρώματα για γάμο 2023

Φωτισμός γάμου 2023

Ο φωτισμός διατηρεί μια υψηλή θέση στις ιδέες γάμου 2023.  Η τέχνη του φωτισμού είναι η νέα διακόσμηση στους γάμους. Ενώ η φωταγώγηση ενός γάμου ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος του στολισμού, ο προσαρμοσμένος φωτισμός αποτελεί πλέον προτεραιότητα αφού θα αναδείξει το όποιο θέμα.  Οι κουρτίνες από λαμπάκια, οι αριστοκρατικοί πολυέλαιοι, τα μοντέρνα φωτιστικά και οι neon φωτισμοί θα πλαισιώσουν υπέροχα το θέμα γάμου που έχεις επιλέξει, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Φωτισμός γάμου 2023

Retro γάμος back to 70s – 80s

Πλέον δεν μιλάμε για έναν vintage γάμο με αριστοκρατικά μοτίβα και πομπώδη διακοσμητικά. Καλωσορίζουμε μια νέα τάση στους γάμους που παίρνει έμπνευση από τις επαναστατικές δεκαετίες των 70s και των 80s. Πολυχρωμία, πλούσια ποικιλία σε μοτίβα και μια μικρή δόση υπερβολής υπό ένα elegant πρίσμα είναι τα βασικά κριτήρια για έναν retro γάμο.

Πέρλες για γάμο

Μια άλλη ιδέα που βρίσκουμε και στις διακοσμήσεις αλλά και στα φορέματα για γάμο 2023 είναι οι πέρλες. Είναι από εκείνα τα υλικά γάμου που ξεχωρίζουν για τη διαχρονικότητα και την κομψότητα τους. «Pearls are always appropriate» όπως έχει πει και η Jackie Kennedy.

Πέρλες για γάμο

Μοντέρνα σχήματα στη διακόσμηση γάμου

Εξίσου εντυπωσιακή πρόταση για το γάμο 2023 είναι τα μοντέρνα σχήματα. Πλέον δεν μένουμε στην απλή ενοικίαση χώρου για γάμο. Η αναδιαμόρφωση του χώρου με μοντέρνα σχέδια, όπως terrarium, πολύπλευρες επιφάνειες  και πρωτότυπη αρχιτεκτονική αποτελούν μια ανερχόμενη τάση στους γάμους. Πλέον τα ζευγάρια θέλουν τα πάντα να γίνονται όπως τα έχουν ονειρευτεί χωρίς εκπτώσεις.

Μοντέρνα σχήματα στη διακόσμηση γάμου

Backdrops και αψίδες για γάμο

Η DIY διακόσμηση γάμου εκτοξεύεται σε άλλο επίπεδο με το στολισμό να γίνεται πλέον υπερπαραγωγή. Αυτό θα αποτυπωθεί τόσο στο video γάμου όσο και στις φωτογραφίες που θα τραβήξουν οι καλεσμένοι και θα ανεβάσουν στα social media. Για αυτό το λόγο τα νέα ζευγάρια επιλέγουν πλούσια στολισμένους διαδρόμους, σταντ γάμου εντπωσιακά, αψίδες και backdrops. Φτιάξε και εσύ μια ινσταγραμική γωνιά που θα αφήσει εποχή.

Backdrops και αψίδες για γάμο

Ανθοστολισμός γάμου

Τέλος, εξίσου σημαντικό κομμάτι σε έναν γάμο είναι ο ανθοστολισμός. Στις ιδέες γάμου 2023 συναντάμε τα μίνι μπουκέτα λουλουδιών, τα σπάνια είδη και πολυχρωμία σε αντιδιαστολή με την πρασινάδα. Από το μπουκέτο νύφης μέχρι και το στολισμό εκκλησίας για γάμο, οι κομψότητα αντικαθιστά την υπερβολή. Γέμισε γυάλινα είδη, σταντ γάμου ή καλάθια με υπέροχα μπουκέτα λουλουδιών που θα συμφωνούν με το θέμα γάμου που θα έχεις επιλέξει.

Ανθοστολισμός γάμου

Εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης και εμπειρίες για τους καλεσμένους

Το 2023 τα περισσότερα ζευγάρια δίνουν μεγαλύτερη βάση στις ποικίλες και μοναδικές εμπειρίες σαν μέρος της διασκέδασης με τους καλεσμένους τους. Θέλεις και εσύ ένα γάμο που θα μοιάζει με μεγάλο πάρτι, δίνοντας βάση στην ουσία; Επίλεξε για τη δεξίωση χορευτές με φωτιές, belly dancers, drag show, ταχυδακτυλουργούς ή σταντς με διάφορα είδη γευσιγνωσίας. Οργάνωσε σκετσάκια με standup comedy ή οργάνωσε ομαδικά παιχνίδια που όλοι οι καλεσμένοι, μικροί και μεγάλοι, θα μπορούν να συμμετέχουν.

Εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης και εμπειρίες για τους καλεσμένους

Tik Tok βίντεο γάμου

Σε μια εποχή που τα social έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη καθημερινότητα μας, βλέπουμε ολοένα και περισσότερες brides to be να μοιράζονται τις όμορφες στιγμές τους. Μια ιδέα για το γάμο σου, λοιπόν, είναι να φτιάξεις viral videos στο TikTok μαζί με τις φίλες σου. Όχι μόνο θα το διασκεδάσετε αλλά θα μείνει και σαν ανάμνηση από την ημέρα του γάμου σου.

Tik Tok βίντεο γάμου

Hashtags γάμου

Παραμένοντας στον κόσμο των social μια άλλη τάση που βλέπουμε και πολλά διάσημα ζευγάρια να υιοθετούν είναι τα προσωποποιημένα hashtags. Έτσι οι καλεσμένοι θα μοιράζονται στα social στιγμές από τον γάμο σου με έναν τίτλο ή με τα ονόματα σας, δημιουργώντας μια τάση στο Instagram και όχι μόνο.

Hashtags γάμου

Κοκτέιλ γάμου

Μια hot τάση των τελευταίων χρόνων είναι τα κοκτέιλ. Επίλεξε με τον σύντροφο σου είτε ένα κοκτέιλ που έχει συναισθηματική αξία, είτε θα φτιάξε μια μικρή λίστα από τα αγαπημένα σας κοκτέιλ. Πρόκειται για μια ωραία προσθήκη στο πάρτυ γάμου που σκοπό έχει να φτιάξει τη διάθεση των καλεσμένων πριν ξεκινήσουν το χορό.

Κοκτέιλ γάμου

Αμερικάνικη παράδοση της «Πρώτης Ματιάς»

Το «First Look» είναι μια συνήθεια που επιλέγουν κατά κόρων ζευγάρια της Αμερικής αλλά κατακτά σιγά – σιγά τις παγκόσμιες προτιμήσεις. Τι είναι, όμως, αυτή η παράδοση; Αντί για να ιδωθείς με το άλλο σου μισό μπροστά στα βλέμματα όλων των καλεσμένων σχεδιάζεις πριν την τελετή μια ξεχωριστή στιγμή με τον φωτογράφο γάμου, όπου μπορείτε να δείτε πως είστε ιδιωτικά. Με αυτή τη κίνηση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον συναισθηματισμό και την ιδιωτικότητα που κρύβει η στιγμή.

Αμερικάνικη παράδοση της «Πρώτης Ματιάς»

Γάμος μια καθημερινή

Τα τελευταία χρόνια λόγω των παγκόσμιων συνθηκών οι γάμοι και οι βαπτίσεις έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας προηγούμενων ακυρώσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περιορισμένη διαθεσιμότητα και τα υψηλά κόστη. Όλη αυτή η κατάσταση κάνει τις καθημερινές την νέα μόδα. Βλέπουμε πολλούς γάμους καθημερινές όπως Πέμπτη και Δευτέρα, ενώ η Παρασκευή και η Κυριακή είναι το νέο Σάββατο. Κάνε τη διαφορά και δώσε νόημα σε μια κατά τ ’άλλα απλή καθημερινή.

Γάμος μια καθημερινή

Brunch wedding την Κυριακή

Όπως είπαμε ο γάμος την Κυριακή είναι το νέο Σάββατο. Αυτό που αποτελεί, ωστόσο πρωτότυπη ιδέα γάμου 2023 είναι ο brunch wedding. Οργάνωσε έναν DIY γάμο το πρωί σε ένα χώρο με θέα. Τηγανίτες, βάφλες και κάθε είδους πρωινό θα αποτελέσουν το μενού του γάμου σου. Μερικά από τα πλεονεκτήματα είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, είναι μια on budget επιλογή και δημιουργεί ένα χαλαρό περιβάλλον. Παρόλα αυτά ο γάμος το πρωί μπορεί να είναι ακόμα πολυτελής και περίτεχνος. Για παράδειγμα, ομελέτες με αστακούς, κουλουράκια, finger food και αναβαθμισμένες κλασικές επιλογές.

Brunch wedding την Κυριακή

Γάμος – πάρτυ έκπληξη για τους καλεσμένους

Φαντάσου τα πρόσωπα των φίλων και των συγγενών όταν συνειδητοποιήσουν ότι το πάρτι αρραβώνων στο οποίο έχουν πάει, είναι στην πραγματικότητα ο γάμος σου. Σίγουρα θα ήταν αξέχαστο. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι καλεσμένοι που δεν θέλουν πολύ να μείνουν στο σκοτάδι. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι στους οικογενειακούς και φιλικούς κύκλους μας. Έτσι, είτε παράβλεψε  την απογοήτευσή τους που δεν συμμετείχαν, είτε δημιούργησε μια μυστική ομάδα σχεδιασμού για τον DIY γάμο-έκπληξη, ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στη δημιουργία της μεγάλης σου μέρας.

Γάμος – πάρτυ έκπληξη για τους καλεσμένους

Γάμος ολόκληρο το Σαββατοκύριακο

Συνδύασε την αγάπη σας για δραστηριότητες με τον γάμο σου, οργανώνοντας ένα DIY γάμο – ολόκληρο το σαββατοκύριακο. Αυτή η αξέχαστη εμπειρία σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου! Η νέα τάση περιλαμβάνει να περάσετε ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο  γεμάτο εμπειρίες και δραστηριότητες. Για παράδειγμα, πεζοπορία σε μια νέα χώρα, απόλαυση μιας περιήγησης με τζιπ ή κρουαζιέρα. Ο στόχος είναι να συνδεθείς ακόμα περισσότερο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να γιορτάσετε όλοι μαζί το γάμο σου αποκτώντας νέες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις.

Γάμος ολόκληρο το Σαββατοκύριακο

Φωτογράφιση γάμου με τον σκύλο σου

Οι τετράποδοι γούνινοι φίλοι σου είναι πιθανώς εξίσου σημαντικοί για εσένα με τους συγγενείς σας, οπότε συμπεριέλαβε τα σκυλιά σου, στο γάμο! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τιμήσεις το κατοικίδιό σου καθ’ όλη τη διάρκεια. Μερικά ζευγάρια επιλέγουν να περπατήσουν μαζί του με ένα χαριτωμένο παπιγιόν. Αλλά αν ο χώρος δεν επιτρέπει ζώα, τότε μπορείς να τα  συμπεριλάβεις στη φωτογράφιση του γάμου δίνοντας μια γλυκιά, χιουμοριστική και ανεπιτήδευτη χροιά στις γαμήλιες φωτογραφίες.

Φωτογράφιση γάμου με τον σκύλο σου

Τούρτα γάμου σαν έργο τέχνης

Στα hot trends γάμου 2023 βρίσκουμε και τις γαμήλιες τούρτες. Πλέον δεν μιλάμε για ένα ακόμα γλυκό με φαγώσιμα λουλούδια και μπόλικη σαντιγί. Οι νέες τάσεις μετατρέπουν τη τούρτα γάμου σε έργο τέχνης με τολμηρά σχήματα και εναλλακτικές χρωματικές παλέτες.  Δίνεται μεγαλύτερη έμφαση σε άλλους τύπους διακοσμητικών (και απροσδόκητων) λεπτομερειών που μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν. Βλέπουμε μαύρες τούρτες οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με πολλές διαφορετικές χρωματικές παλέτες. Από την άλλη, μπορείς να επιλέξεις τούρτες με έντονα χρώματα και αντισυμβατικά σχήματα και σχέδια: τούρτες με γεωμετρικά σχήματα, ασύμμετρες διακοσμήσεις και βρώσιμα αληθινά λουλούδια. Εναλλακτική πρόταση είναι οι μίνι τούρτες ή τούρτες που απαρτίζονται από μικρότερα γλυκά όπως donuts, cupcakes ή μακαρόνς. Επιπλέον μια άλλη τάση στις τούρτες γάμου είναι οι γευστικοί συνδυασμοί με έναν μοντέρνο τρόπο: φράουλα και τριαντάφυλλο, βατόμουρο και λευκή σοκολάτα ή λεμόνι και elderflower.

Τούρτα γάμου σαν έργο τέχνης

Ιδιωτικός τελευταίος χορός γάμου

Στο τέλος της δεξίωσης, όταν οι καλεσμένοι σου έχουν φύγει, μπορείς να έχεις έναν μοναδικό, ιδιωτικό χορό με το σύζυγό σου. Ενώ ο πρώτος χορός για τους καλεσμένους σας είναι όμορφος, μια ιδιωτική στιγμή στο τέλος της νύχτας με την αγάπη της ζωής σου είναι οικεία, όμορφη και γεμάτη συναισθήματα.

Ιδιωτικός τελευταίος χορός γάμου

Live μπάντα στη δεξίωση γάμου

Τέλος, η ζωντανή μουσική ήταν ένα από τα πράγματα που ήταν πολύ περιορισμένο τα τελευταία χρόνια. Αυτή η αίσθηση μιας ζωντανής μπάντας δεν μπορεί ποτέ να αναπαραχθεί από έναν DJ. Επίλεξε, λοιπόν, μέσα από μια πληθώρα ταλαντούχων συγκροτημάτων και μουσικών, την αγαπημένη σου μπάντα. Θυμήσου, ότι ο γάμος σου είναι η ευκαιρία σου να πρωτοτυπήσεις. Διάλεξε ένα συγκρότημα που να σας αντιπροσωπεύει πραγματικά και τους δύο. Κάνε την ανατροπή με μουσική όπως είναι το Swing, ή η Jazz ή το Goth Metal. Ή ίσως υπάρχει ένα τοπικό συγκρότημα που αγαπάτε που συνήθως δεν εμφανίζεται σε γάμους, αλλά θα έδινε μια προσωπική συναυλία στο γάμο σου. Ένα ζωντανό συγκρότημα δεν είναι μια εναλλακτική ιδέα γάμου, αλλά το να έχεις ένα συγκρότημα ή τραγουδιστή που πραγματικά σε αντιπροσωπεύει είναι.

Live μπάντα στη δεξίωση γάμου

Οργάνωσε το γάμο των ονείρων σου έτσι ώστε να μοιάζει με μια εξατομικευμένη γιορτή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Βάλε την προσωπική σου πινελιά σε κάθε λεπτομέρεια και γίνε η στιγμή σου.

 

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]