9 Ιδέες για Μίνιμαλ Γάμους Chic and Simple

9 Ιδέες για Μίνιμαλ Γάμους: Chic and Simple

Ο μίνιμαλ γάμος είναι η απόλυτη τάση των τελευταίων χρόνων. Τα μελλόνυμφα ζευγάρια δίνουν προτεραιότητα στην εμπειρία έναντι των φαντασμαγορικών στολισμός. Ένας chic and simple DIY γάμος είναι μια σίγουρη επιτυχία που θα μαγνητίσει τα βλέμματα. Αν είσαι και εσύ μια bride to be που αποτάσσει κάθε τι περιττό και λέει ναι στην κομψότητα και την απλότητα του μινιμαλισμού τότε είσαι στο κατάλληλο σημείο. Σου έχουμε μερικές υπέροχες ιδέες για μίνιμαλ γάμους που υπόσχονται να αφήσουν εποχή. Πάρε έμπνευση και ξεκίνα να δημιουργείς το δικό σου μοναδικό event.

Ιδέες για μίνιμαλ γάμους και ανθοστολισμός

Για έναν minimal γάμο ανάλογα απλός θα πρέπει να είναι και ο ανθοστολισμός που θα επιλέξεις για την εκκλησία και τη δεξίωση γάμου. Συνδύασε πρασινάδες και φυλλώματα με αποξηραμένα λουλούδια. Επίλεξε πρασινάδες όπως ο ευκάλυπτος, η φτέρη, το έλατο, η μονστέρα, η δάφνη κ.α. Φτιάξε εντυπωσιακές γιρλάντες που θα κρεμάσεις από ψηλά, θα στολίσεις στο πάτωμα ή στο τραπέζι. Πρόσθεσε, επίσης μικρά μπουκέτα από πρασινάδες και αποξηραμένα σε γυάλινα είδη. Μια ακόμη μίνιμαλ ιδέα είναι να κρεμάσεις σε βαζάκια μαρμελάδες ένα μοναδικό κλωνάρι κάθε φορά. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποίησε περισσότερα από ένα χρώματα για να δώσεις μια ζωηρή νότα στο στολισμό.

Ιδέες για μίνιμαλ γάμους και ανθοστολισμός

Αψίδα γάμου και γεωμετρικά διακοσμητικά

Ο μίνιμαλ γάμος συνδυάζει εξαιρετικά την απλότητα με μοντέρνα στοιχεία και industrial πινελιές. Για αυτό μια από τις ιδέες για μίνιμαλ γάμους είναι να στολίσεις μια αψίδα γάμου με τα αντίστοιχα λουλούδια και φυλλώματα. Επιπλέον, χρησιμοποίησε πολυγωνικά διακοσμητικά όπως γεωμετρικά φανάρια, μεταλλικούς κύκλους και γυάλινα κουτιά.

Αψίδα γάμου και γεωμετρικά διακοσμητικά

Διακόσμηση γάμου με plexiglass και μεταλλικά διακοσμητικά

Μια μίνιμαλ διακόσμηση αναδεικνύεται ιδιαίτερα με τον ανάλογο φωτισμό και δη το φυσικό φωτισμό, για αυτό θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις, εξίσου υλικά γάμου από πλεξιγκλάς και γυαλί. Φτιάξε την ανάλογη αρίθμηση τραπεζιού, το στολισμό της δεξίωσης αλλά και το τραπέζι ευχών. Συνδύασε την διαφάνεια και τη καθαρότητα του Plexiglass με τη στιβαρότητα και την λάμψη του μετάλλου. Το αποτέλεσμα θα είναι μοντέρνα σικάτο.

Διακόσμηση γάμου με plexiglass και μεταλλικά διακοσμητικά

Γυάλινα είδη με κεριά

Όπως είπαμε και προηγουμένως μια λεπτομέρεια που απογειώνει την minimal αισθητική είναι ο φωτισμός. Μια on budget ιδέα διακόσμησης γάμου είναι τα γυάλινα είδη με κεριά και votive. Χρησιμοποίησε γυάλες διακόσμησης σε διάφορα σχέδια και μεγέθη τις οποίες θα γεμίσεις με κεριά. Στόλισε τις στην εκκλησία και στο χώρο δεξίωσης κατά μήκος των τραπεζιών ή των καθισμάτων. Αν ο χώρος διαθέτει και σκάλες τότε δημιούργησε με τα κεριά διάφορα ύψη.

Γυάλινα είδη με κεριά

Candybar για μίνιμαλ γάμο

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά για αυτό προσάρμοσε το candybar γάμου στο minimal στυλ σου. Διάλεξε εταζέρες και βάσεις τούρτας σε απλή γραμμή. Το ίδιο ισχύει και για τις πιατέλες και τους δίσκους.  Χρησιμοποίησε κυρίως υλικά από γυαλί και μέταλλο και πρόσθεσε έναν ξύλινο πίνακα με τα πεντανόστιμα donuts σου. Δρόσισε τους καλεσμένους σου με γευστικά κοκτέιλ σε γυάλες με βρυσάκι. Όσον αφορά τα γλυκά, τα φιλέματα και τη τούρτα γάμου ακολούθησε και εδώ μια λιτή αισθητική απογυμνωμένη από περιττά σχέδια με μικρές πινελιές λάμψεις. Ανάλογα θα είναι και τα κουφέτα που θα επιλέξεις.

Candybar για μίνιμαλ γάμο

Μίνιμαλ στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

Ο στολισμός τραπεζιού δεξίωσης θα είναι στο ίδιο μοτίβο εξίσου. Μια ιδέα για μίνιμαλ δεξίωση γάμου είναι, αν έχεις μακρόστενα τραπέζια, να τα στολίσεις από άκρη σε άκρη με γιρλάντες με πρασινάδες και φυλλώματα. Εναλλακτικά, μπορείς να στολίσεις στο κέντρο του εκάστοτε τραπεζιού ένα εντυπωσιακό βάζο με μερικά κλαδιά. Εξίσου φοβερή πρόταση είναι τα βαζάκια μαρμελάδας με κεριά ή/και κλωναράκια καθώς και τα γεωμετρικά φανάρια.  Για έναν botanical γάμο με μίνιμαλ αισθητική μπορείς να στολίσεις σταντ τραπεζιού κρεμώντας γυάλινες μπάλες με τρύπα.

Μίνιμαλ στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

Χώρος δεξίωσης για μίνιμαλ γάμο

Αυτή η διακόσμηση γάμου 2023  θα ταίριαζε τέλεια σε κάποιο θερμοκήπιο ή σε κάποιο μοντέρνο μίνιμαλ χώρο που λούζει ο ήλιος από άκρη σε άκρη. Αν θέλεις να δώσεις μια πιο «βιομηχανική» αίσθηση τότε ο minimal industrial γάμος είναι η επιτομή του casual και του μοντερνισμού. Επίλεξε, λοιπόν, για το πάρτυ γάμου άλλοτε παραμελημένους ή εγκαταλελειμμένους χώρους, όπως πρώην εργοστάσια ή ανακαινισμένες αποθήκες.

Χώρος δεξίωσης για μίνιμαλ γάμο

Μίνιμαλ μπομπονιέρες γάμου

Εξίσου απλές αλλά συνάμα κομψές θα είναι και οι DIY μπομπονιέρες γάμου. Επίλεξε εκλεκτά υλικά για μπομπονιέρες γάμου που αναδεικνύουν τη φινέτσα χωρίς περιττές λεπτομέρειες. Φτιάξε μπομπονιέρες τούλινες με ματάκι σωλήνα ή μπομπονιέρες γάμου κουτάκι πλεξιγκλάς με μοντέρνες κορδέλες. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα πουγκιά σκέτα και να τα στολίσεις με μίνιμαλ διακοσμητικά για μπομπονιέρες. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Μίνιμαλ μπομπονιέρες γάμου

Νυφικό για μίνιμαλ γάμο

Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό είναι το μίνιμαλ νυφικό που θα επιλέξεις να φορέσεις τη μεγάλη μέρα. Προτίμησε σκέτα νυφικά σε ίσια γραμμή χωρίς πρόσθετα μέρη, τούλια και μπόλικους ταφτάδες. Ανάλογα και με την εποχή επίλεξε φόρεμα με αυστηρά μανίκια ή πιο αέρινα. Για ένα καλοκαιρινό γάμο διάλεξε νυφικό με απλό ραντάκι ή με έναν ώμο. Συνδύασε το εντυπωσιακό νυφικό με ένα chic n elegant νυφικό χτένισμα και μερικά φινετσάτα αξεσουάρ όπως είναι οι φουρκέτες ή μια στέκα.

Νυφικό για μίνιμαλ γάμο

Η ιδέα του μινιμαλισμού έχει κάνει δυναμική εμφάνιση στην παγκόσμια αγορά και στα στυλ του γάμου. Μετά από χρόνια τούλι, ταφτά και περίτεχνα επιτραπέζια τοπία, αυτή η τάση προς την απλοποίηση δεν θα μπορούσε να διακατέχεται από μια δόση αναζωογόνησης. Η λογική του less is more δεν έρχεται να εξαλείψει τις λεπτομέρειες (όπως συχνά ερμηνεύεται), αντιθέτως προσφέρει μια καθαρή εμφάνιση. Χωρίς τη φασαρία των πολλών και γεμάτων στολισμών, δεν υπάρχει τίποτα που να αποσπά την προσοχή από τα στοιχεία που παραμένουν, επιτρέποντάς τους να βρίσκονται στο επίκεντρο και να ξεχωρίζουν, δίνοντας έτσι περισσότερο νόημα στη κάθε λεπτομέρεια.

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]