pasxalini diakosmisi 2018

Μοναδικές ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση 2018

Το Πάσχα γιορτάζεται στη χώρα μας με πανηγυρικό τρόπο. Θες η άνοιξη, θες η εκδρομή στο χωριό, θες τα ιδιαίτερα έθιμα ανά περιοχή με κοινό παρονομαστή το ψήσιμο του αρνιού, όλα συντελούν στο να ρωτάμε ήδη μεταξύ μας «εσείς τι θα κάνετε το Πάσχα;». Έτσι λοιπόν επιβάλλεται να στολίσουμε το χώρο μας ανάλογα και για αυτό θα σου πούμε μερικές ωραίες ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση.

Πασχαλινοί λαγοί

Η διακόσμηση με πασχαλινούς λαγούς είναι η πρώτη μας ιδέα. Οι λαγοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πασχαλινή διακόσμηση του τραπεζιού μας ή του σπιτιού. Μικροί, μεγάλοι, κλασικοί, μοντέρνοι, χόρτινοι ή κεραμικοί, οι επιλογές είναι πολλές και ταιριάζουν σε κάθε γούστο. Αλλά και οι κότες και οι κόκορες «παίζουν» ως επιλογή.

Πασχαλινά καλάθια

Καλάθια με αυγά σε διάφορα χρώματα στολίζουν την τραπεζαρία ή το πάσο μας. Μεγάλη Πέμπτη θα βάλουμε και τα παραδοσιακά κόκκινα μας αυγά στο κέντρο του τραπεζιού μέσα σε μια ωραία πασχαλινή πιατέλα. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα πασχαλινά καλάθια γεμίζοντας τα με χόρτο και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά όπως κοτοπουλάκια, μικρούς λαγούς κ.α για να στολίσουμε το τραπεζάκι του σαλονιού μας.

Πασχαλινό τραπέζι

Την ημέρα του Πάσχα για το εορταστικό γεύμα στρώστε ένα πασχαλινό ύφασμα ράνερ στο τραπέζι. Με αυτήν την απλή και οικονομική λύση έχουν αλλάξει όλα αμέσως. Μικρά χάρτινα πασχαλινά καλάθια με μίνι σοκολατένια αυγουλάκια μπορούν να βρίσκονται στη θέση του κάθε καλεσμένου στο τραπέζι του Πάσχα. Μην ξεχάσετε τις πασχαλινές χαρτοπετσέτες: αλλάζουν την εικόνα του τραπεζιού αμέσως.

Διακοσμήστε το τραπέζι με χειροποίητες πασχαλινές κατασκευές που θα φτιάξετε με τα παιδιά σας τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μια υπέροχη ιδέα είναι να φτιάξετε πασχαλινά αυγά από φελιζόλ με χρυσόσκονη και λουλούδια και να τα στολίσετε κατά μήκος του τραπεζιού. Δείτε πως να φτιάξετε αυτή την πρωτότυπη πασχαλινή κατασκευή εδώ.

diy pasxalina avga

Κρεμάστε στην εξώπορτα ή μέσα στο σπίτι σε εμφανές σημείο ένα πασχαλινό στεφάνι. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πασχαλινό στεφάνι από γιρλάντα μπόα ή ένα ξύλινο που να συνδυάζει λουλούδια και κορδέλες. Εναλλακτικά κρεμάστε ένα έτοιμο βέργινο πασχαλινό στεφάνι με λαγουδάκια.

pasxalino_stefani_lagoi

Αν θέλετε να πάρετε ιδέες για περισσότερες DIY πασχαλινές κατασκεύες πατήστε εδώ.

Είμαστε σίγουρες πώς θα εντυπωσιάσετε! Και μην ξεχνάτε ό,τι και αν κάνετε να περάσετε όμορφα!

[print_link]