Τάσεις γάμου 2023

Τάσεις Γάμου 2023: Τα πιο Ξεχωριστά Trends που θα δούμε φέτος

Η αναζήτηση ιδεών και προτάσεων κατά των προγραμματισμό ενός γάμου συνεπάγεται και την ανακάλυψη των νεότερων τάσεων του γάμου, ώστε ο DIY γάμο σου να είναι όπως τον έχεις ονειρευτεί σύμφωνα με τη τελευταία λέξη της μόδας. Είσαι μια από Bride – to – be που σκοπεύει να πει το μεγάλο «Ναι» εντός του 2023; Είσαι στο κατάλληλο μέρος. Οι experts των γάμων και των events μίλησαν και εμείς σου έχουμε όλες τις hot τάσεις γάμου 2023. Κάτσε αναπαυτικά, πάρε χαρτί και μολύβι και μάθε τα πάντα για τους γάμους του 23: από σχέδια τούρτας μέχρι διακόσμηση γάμου και από μοντέρνα στυλ νυφικών μέχρι την διασκέδαση. Όλα αυτά θα σου δώσουν έμπνευση και θα σε καθοδηγήσουν στην οργάνωση της στιγμής σου, τον γάμο σου.

Νυφικά 2023 τάσεις

Ξεκινώντας τη λίστα με τις τάσεις γάμου 2023 θα αναφερθούμε στα νυφικά 2023 που θα δούμε να επιλέγουν οι πιο trendy νύφες. Βλέπουμε ένα back to 80s να δεσπόζει στις εβδομάδες μόδας παίρνοντας έμπνευση από το iconic νυφικό της πριγκίπισσας Diana. Πομπώδη νυφικά με λιτές γραμμές και μοντέρνα αισθητική αποτελούν το απόλυτο trend. Από την άλλη στα νυφικά 2023 βλέπουμε έντονα χρώματα που αποτάσσουν το καθιερωμένο λευκό και ιβουάρ, εγκαινιάζοντας μια funky εποχή με της νύφες του σήμερα να τολμούν. Χρώματα όπως το κίτρινο, το ροζ ακόμη και το μαύρο είναι hot επιλογές.

Νυφικά 2023 τάσεις

Κοσμήματα και αξεσουάρ γάμου

Από την άλλη όσον αφορά τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ, οι τάσεις γάμου 2023 ακολουθούν μια πιο λιτή και μίνιμαλ γραμμή. Το επιτηδευμένο αντικαθίσταται από chic & elegant κοσμήματα που έρχονται να δέσουν αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο.

Κοσμήματα και αξεσουάρ γάμου

Γάμος 2023 με πέρλες

Ένα από τα υλικά γάμου που θα δούμε να παίζουν πολύ τόσο στις διακοσμήσεις όσο και στα αξεσουάρ γάμου είναι οι πέρλες. Από τις DIY μπομπονιέρες γάμου μέχρι και τα σκουλαρίκια της νύφης, η πέρλα είναι «the queen of gems and the gem of queens» όπως είχε πει και η χολιγουντιανή σταρ Grace Kelly.

Γάμος 2023 με πέρλες

Κουστούμι γαμπρού 2023

Οι τάσεις αλλάζουν και όσον αφορά τα κουστούμια του γαμπρού. Φέτος, λοιπόν, βλέπουμε κλασικά κουστούμια που προσφέρουν άνεση και στυλ στο γαμπρό. Οι πιο hot επιλογές είναι το μπλε κουστούμι, το κλασικό μαύρο ή το λινό. Το τελευταίο θα δώσει μια χαλαρή αισθητική πάντα σύμφωνα με τη τελευταία λέξη της μόδας.

Κουστούμι γαμπρού 2023

Νυφικά χτενίσματα και αξεσουάρ 2023

Οι νύφες του 2023 προτιμούν εντυπωσιακά αξεσουάρ για τα μαλλιά όπως είναι οι τιάρες, πομπώδη headpieces όπως είναι τα φωτοστέφανα και υπερμεγέθεις vintage φουρκέτες. Όσον αφορά τα νυφικά χτενίσματα πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι χαλαρές κοτσίδες και οι vintage χολιγουντιανές μπούκλες.

Νυφικά χτενίσματα και αξεσουάρ 2023

Ανθοστολισμός γάμου 2023

Στους ανθοστολισμούς γάμου, οι τάσεις 2023 συναντούν για μια ακόμη χρονιά τα αποξηραμένα. Συνδυάζονται τέλεια με εποχιακά αγριολούλουδα και φτιάχνουν υπέροχες ανθοσυνθέσεις όπως διαδρόμους λουλουδιών και στολισμένα σταντ δαπέδου. Εναλλακτικά, συναντάμε και πολλά γλαστράκια με φυτά, δενδρύλλια και πρασινάδες.

Ανθοστολισμός γάμου 2023

Νυφική ανθοδέσμη 2023

Παραμένοντας στα λουλούδια γάμου δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην ανθοδέσμη της νύφης. Προφανώς και παίρνει έμπνευση από τον υπόλοιπο ανθοστολισμό γάμου αλλά όπως και στο νυφικό έτσι και στην ανθοδέσμη προτιμώνται μίνι μπουκέτα λουλουδιών. Δημιουργείται, έτσι ένα wedding trend με μίνιμαλ ανθοδέσμες με φαινομενικά απλή εμφάνιση αλλά κομψή αισθητική.

Νυφική ανθοδέσμη 2023

Στολισμός και υλικά γάμου 2023

Σχετικά με τα υλικά γάμου 2023 δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο μέταλλο. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν μια λαμπερή όψη ή/και μια industrial προοπτική ανάλογα με το στυλ που θέλεις να προσδόσεις στο DIY στολισμό γάμου σου. Συνδύασε τα μεταλλικά διακοσμητικά με ακρυλικά ή ξύλινα υλικά για να φτιάξεις υπέροχες γαμήλιες διακοσμήσεις.

Στολισμός και υλικά γάμου 2023

Φωτισμός γάμου

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει ο κατάλληλος φωτισμός είναι το ήμισυ του παντός στους γάμους αλλά και σε όλα τα events και τις διακοσμήσεις. Μια όμορφη ατμόσφαιρα θα αναδείξει οποιονδήποτε στολισμό ανεξαρτήτου στυλ. Πως, όμως, το πετυχαίνει αυτό κανείς το 2023; Οι τάσεις γάμου 2023 αναφέρονται στις κουρτίνες από λαμπάκια, σε αριστοκρατικούς πολυελαίους και neon φωτισμούς ανάλογα με το θέμα γάμου που έχεις επιλέξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι επιλογές θα δημιουργήσουν μια «ζεστή» ατμόσφαιρα.

Φωτισμός γάμου

Γάμοι σε εξωτερικούς χώρους

Λίγο οι καραντίνες, λίγο η δημόσια ασφάλεια, οι τελετές γάμων σε εξωτερικούς χώρους έγινε must επιλογή. Πλέον, ολοένα και περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν τόσο τη τελετή όσο και τη δεξίωση γάμου σε εξωτερικό χώρο. Έτσι το εξωτερικό περιβάλλον γίνεται μέρος του στολισμού και το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό.

Γάμοι σε εξωτερικούς χώρους

Θέματα γάμου 2023

Τι θέμα γάμου να διαλέξω; Εδώ προκύπτει το μεγάλο ερώτημα που η απάντηση του θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη για να ξεκινήσεις να τον οργανώνεις. Οι παγκόσμιες τάσεις μας υποδεικνύουν θέματα γάμων 2023 όπως το botanical με μια επιστροφή στη φύση ή από την άλλη ένα industrial στυλ για γάμο εμπνευσμένο από το Sex and the City. Ο eco – friendly οικολογικός γάμος αποτελεί ένα εκλεκτό trend με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση να αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Εξίσου εντυπωσιακοί είναι οι γάμοι με το χρώμα της χρονιάς 2023 σύμφωνα με την Pantone, που δεν είναι άλλο από το Viva Magenta. Σε θέμα γάμου για Σεπτέμβριο ιδανική ιδέα είναι το boho με βάση το κίτρινο της ώχρας σε συνδυασμό με γήινους τόνους. Μια άλλη πρόταση είναι ο vintage γάμος με αριστοκρατικές λεπτομέρειες ή για τους πιο τολμηρούς ένας γάμος με σκούρες αποχρώσεις όπως το μπορντώ, το μωβ και το σκούρο πράσινο με gothic αισθητική.

Θέματα γάμου 2023

Εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης και εμπειρίες των καλεσμένων

Τα ζευγάρια του 2023 δεν ενδιαφέρονται απλώς για το πως θα μπουν τα λουλούδια στα βάζα διακόσμησης, θέλουν ποικίλες και μοναδικές εμπειρίες που θα ευχαριστούν και θα διασκεδάζουν τους καλεσμένους τους. Αυτό μπορεί να είναι αντί για βιβλία ευχών, βιντεάκια με ευχές για το ζευγάρι, βόλτα με άλογα, προσωποιημένα κοκτέιλ, drag show. Βαθιές πινελιές ευγνωμοσύνης προς τους καλεσμένους. Τα μελλόνυμφα ζευγάρια θέλουν ένα μεγάλο πάρτι αλλά με περισσότερη βάθος! Βλέπουμε περισσότερη εστίαση στους καλεσμένους – τι μπορούν να κάνουν τα ζευγάρια που θα αναγνωρίσουν τη σημασία του επισκέπτη για αυτούς στη ζωή τους; Βλέπουμε περισσότερη εστίαση σε εξατομικευμένα δώρα, προσκλήσεις που παραδίδονται με το χέρι, εξατομικευμένα κοκτέιλ που σερβίρονται σε κάθε επισκέπτη. Το ίδιο ισχύει με τη συνολική διασκέδαση στο πάρτυ γάμου. Μπορεί να συναντήσει κανείς χορευτές με φωτιές, belly dancers, ταχυδακτυλουργούς ή ανερχόμενες μπάντες.

Εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης και εμπειρίες των καλεσμένων

Κοκτέιλ γάμου

Μια εξίσου hot τάση στους γάμου του 2023 είναι τα κοκτέιλ. Κάτι που συναντάμε ολοένα και περισσότερο είναι η προγραμματισμένη ώρα για κοκτέιλ. Τα ζευγάρια είτε θα επιλέξουν ένα κοκτέιλ που έχει συναισθηματική αξία, είτε θα προσφέρουν μια μικρή λίστα από τα αγαπημένα τους κοκτέιλ. Αυτή είναι μια πολύ ωραία πινελιά από τα ζευγάρια και στοχεύει να φτιάξει τη διάθεση των καλεσμένων πριν ανέβουν στη πίστα.

Κοκτέιλ γάμου

Τούρτα γάμου

Στα hot trends γάμου 2023 βρίσκουμε και τις γαμήλιες τούρτες. Στις πιο in τούρτες γάμου είναι Η μαύρη γαμήλια τούρτα είναι ιδανική για κάθε νύφη με εκλεπτυσμένο γούστο. Πρόκειται για ένα χρώμα αναπάντεχα ευέλικτο αφού μπορεί να συνδυαστεί με πολλές διαφορετικές χρωματικές παλέτες. Μπορείς να τη πιο προσαρμόσεις σε μια πιο παραδοσιακή είτε μοντέρνα εμφάνιση. Μπορείς, επίσης, να διακοσμήσεις την τούρτα με φωτεινά χρώματα γάμου ή να την αφήσεις μαύρη, απλή και υπέροχη. Εναλλακτική πρόταση είναι οι μίνι τούρτες. Είτε επιθυμείς να έχεις μόνο μία μικρή γαμήλια τούρτα επειδή έχεις μια ποικιλία από επιδόρπια είτε θέλεις να έχεις πολλά μίνι κέικ με διαφορετικές γεύσεις και στυλ, είναι η τέλεια επιλογή! Επιπλέον μια άλλη τάση στις τούρτες γάμου είναι οι γεύσεις με φρούτα με έναν μοντέρνο τρόπο: φράουλα και τριαντάφυλλο, βατόμουρο και λευκή σοκολάτα ή λεμόνι και elderflower.

Τούρτα γάμου

Μενού γάμου 2023

Με τους γαστρονομικούς ορίζοντες να εξελίσσονται συνεχώς  τα ζευγάρια και οι καλεσμένοι τους θέλουν να δοκιμάσουν λίγο από όλα. Οι ποικίλες κουζίνες και οι γαστρονομικές εμπειρίες σε όλες τις ηπείρους και τους πολιτισμούς παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για το μενού γάμου γάμο. Σημειώνεται μια μετακίνηση από τις συνηθισμένες γευστικές επιλογές φαγητού σε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Ανερχόμενα, επίσης, είναι και τα φορτηγά με junk food, επιδόρπια και ποτά δίνοντας ένα χαλαρό στυλ στη δεξίωση του γάμου. Τέλος, οι ατομικά σερβιρισμένες γευστικές επιλογές δίνουν την εντύπωση στους καλεσμένους ότι έδωσες ιδιαίτερη σημασία στον καθένα ξεχωριστά.

Μενού γάμου 2023

Η αμερικάνικη παράδοση της «Πρώτης Ματιάς»

Τέλος, μια τάση που κατακτά ολοένα και περισσότερο έδαφος είναι το «First Look». Τι σημαίνει αυτό; Αποφεύγετε να δείτε ο ένας τον άλλον πριν από τη γαμήλια τελετή, αλλά αντ’ αυτού σχεδιάζεις μια ξεχωριστή στιγμή με τον φωτογράφο γάμου, όπου μπορείτε να δείτε πως είστε ιδιωτικά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συναισθηματική και ιδιωτική στιγμή που οι μελλόνυμφοι μπορούν να έχουν εξ ολοκλήρου για τον εαυτό τους.

Η αμερικάνικη παράδοση της «Πρώτης Ματιάς»

Οι γάμοι του 2023 συμβάλλουν σημαντικά στο τεράστιο κύμα αλλαγής και θεμελίωσης νέων τάσεων που αποτάσσουν από πάνω τους οτιδήποτε παλαιό και επιτηδευμένο. Η νέα εποχή δίνει στους γάμου ένα χαλαρό στυλ με chic πινελιές ενώ έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Ο γάμος πλέον είναι μια όμορφη εμπειρία τόσο για το ζευγάρι όσο και για τους καλεσμένους, είναι η στιγμή σου! Για αυτό διαμόρφωσε την ακριβώς όπως την έχεις ονειρευτεί δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν για μια ζωή.

[print_link]