Τάσεις Χριστουγέννων 2022 – 2023

Τάσεις Χριστουγέννων 2022 – 2023: Τι θα δούμε φέτος

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και αφού είδαμε τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022 ήρθε η στιγμή να δούμε και τα trends που θα επικρατήσουν φέτος. Οι τάσεις Χριστουγέννων 2022 – 2023 ξεχωρίζουν όπως και κάθε χρόνο με τη πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα τους σε κάθε πτυχή των γιορτών. Τι θα δούμε φέτος τα Χριστούγεννα; Από τις δραστηριότητες μέχρι το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ και τις DIY κατασκευές όλα είναι φαντασμαγορικά.

Pampas grass και αποξηραμένα για χριστουγεννιάτικο στολισμό

Στις τάσεις Χριστουγέννων 2022 – 2023 δεν θα μπορούσαμε να μη δούμε τα pampas grass και τα αποξηραμένα. Έχουν κάνει ένα δυνατό comeback απογειώνοντας κάθε στολισμό. Φτιάξε εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με χριστουγεννιάτικα κλαδιά και αποξηραμένα. Στόλισε τα σε γυάλινα βάζα διακόσμησης ή σαν μέρος του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πρόκειται για μια τέλεια επιλογή σε μια boho χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, σε μια ρουστίκ αλλά και σε έναν glam χριστουγεννιάτικο στολισμό. Πρόσθεσε τις ανάλογες γιορτινές πινελιές και το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό.

Pampas grass και αποξηραμένα για χριστουγεννιάτικο στολισμό

Ανακυκλώσιμα υλικά και υφάσματα

Τα Χριστουγεννιάτικα 2022 έρχονται πιο κοντά στη φύση υιοθετώντας μια πιο eco – friendly προσέγγιση. Τα οικολογικά Χριστούγεννα είναι μια τάση των τελευταίων χρόνων που ολοένα και περισσότεροι ενστερνίζονται. Υπό αυτό το πρίσμα βλέπουμε να χρησιμοποιούνται περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά και υφάσματα. Για το χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ δώρων επιλέγονται χριστουγεννιάτικα υφάσματα. Μια τρέντυ ιδέα είναι να κάνεις το περιτύλιγμα σαν πεσκέσι και να προσθέσεις μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια ή κλαδάκια.

Ανακυκλώσιμα υλικά και υφάσματα

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση «FarmHouse»

Η ρουστίκ χριστουγεννιάτικη αισθητική είναι διαχρονική και πάντα αποτελεί τάση στις ιδέες για να στολίσω το σπίτι τα Χριστούγεννα. Φέτος πιο πολύ από ποτέ βλέπουμε να επικρατεί η γιορτινή διακόσμηση εμπνευσμένη από τα αγροτόσπιτα της υπαίθρου. Ξύλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, ακατέργαστες υφές και μπόλικη πρασινάδα πλαισιώνουν το στολισμό των Χριστουγέννων. Συνδύασε ξύλινα καφάσια, καλάθια και ξύλινους δίσκους για ένα πιο «φυσικό» αποτέλεσμα.

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση «FarmHouse»

Χριστουγεννιάτικα δέντρα χιονισμένα

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που φαίνεται να έχουν υψηλή πέραση για φέτος είναι τα χιονισμένα. Ο στολισμός βιτρίνας τα Χριστούγεννα, φέτος, θα περιέχει μπόλικά ελαφρώς χιονισμένα δέντρα προσδίδοντας ένα χαρακτήρα φυσικότητας εμπνευσμένο από τα χιονισμένα δάση.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα χιονισμένα

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Σε συνδυασμό με τα χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν τη τιμητική τους και τα λαμπάκια. Φέτος μια hot τάση που έχει κάνει δειλά την εμφάνιση της από πέρσι εξυμνεί το μινιμαλισμό. Δεν είναι άλλη από τα λαμπάκια αντί τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Θα δούμε πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα στολισμένα μόνο με λαμπάκια αλλά και φωτιζόμενα διακοσμητικά δέντρα με λαμπάκια LED.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Botanical χριστουγεννιάτικος στολισμός καταστήματος και σπιτιού

Η botanical αισθητική είναι μια εξίσου εντυπωσιακή πρόταση που θα δούμε κατά κόρων στις τάσεις Χριστουγέννων 2022 – 2023. Τολμούμε να πούμε ότι και οι botanical χειμωνιάτικοι γάμοι θα κλέψουν τη παράσταση. Τι είναι όμως ακριβώς αυτό το trend; Οι  πρασινάδες και τα φυτά επικρατούν σε αυτό το γιορτινό στολισμό. Συνδύασε χριστουγεννιάτικα φυτά και κλαδιά με ρουστίκ χριστουγεννιάτικα στολίδια. Επίσης πλαισίωσε το χώρο σου με πλούσιες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με κουκουνάρια. Για μια μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χρησιμοποίησε αστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα μεγέθη για να στολίσεις το χώρο σου.

Botanical χριστουγεννιάτικος στολισμός καταστήματος και σπιτιού

Χριστουγεννιάτικα χωριά

Με την πανδημία των τελευταίων χρόνων να έχει κάνει τη παραμονή στο σπίτι αναγκαιότητα, οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν γίνει πιο ζεστές. Στις ιδέες για Χριστούγεννα στο σπίτι βλέπουμε οι άνθρωποι να επιλέγουν να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Δεν χάνουν ευκαιρία για ουσιαστικές, «ζεστές» μαζώξεις με φίλους και συγγενείς. Γιορτινά φαγητά που ξεχειλίζουν αγάπη και όμορφες αναμνήσεις μαγεύουν τον ουρανίσκο και δημιουργούν στιγμές. Τι θα έλεγες λοιπόν να φτιάξεις ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό Lemax και να το κάνεις κεντρικό σημείο; Όλοι θα μαζεύστε γύρω από αυτή τη χριστουγεννιάτικη όαση και θα τη χαζευέτε!

Χριστουγεννιάτικα χωριά lemax

DIY χριστουγεννιάτικα δώρα

Στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων τα χριστουγεννιάτικα δώρα γίνονται πιο ουσιαστικά, πιο προσωπικά. Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να φτιάξουνε με τα χεράκια τους DIY χριστουγεννιάτικα δώρα βάζοντας τη προσωπική τους πινελιά. Τα δώρα φτιάχνοντας αποκλειστικά για το παραλήπτη και περιέχουν έναν έξτρα γιορτινό συναισθηματισμό που είναι ανεκτίμητος.

DIY χριστουγεννιάτικα δώρα

Χριστουγεννιάτικα κουτιά με λιχουδιές

Ένα από τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα δούμε φέτος να επιλέγουν πολλοί είναι τα χριστουγεννιάτικα κουτιά με λιχουδιές. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του παραλήπτη σου κινήσου σε αλμυρές ή γλυκές επιλογές. Φτιάξε με τα χεράκια σου χριστουγεννιάτικα μπισκότα, σοκολατάκια, μελομακάρονα ή επίλεξε μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών. Κάνε food styling και πριν ικανοποιήσεις τον ουρανίσκο, χόρτασε το μάτι! Πρόκειται για μια εύκολη ιδέα για χριστουγεννιάτικα δώρα της τελευταίας στιγμής.

Χριστουγεννιάτικα κουτιά με λιχουδιές

80s Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Αυτό που σαν παιδιά, εμείς των 90s και πίσω, χαρακτηρίζαμε κιτσάτο με τα έντονα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και την ευρεία γκάμα χρωμάτων και λάμψης κάνει δυνατό comeback. Τα Χριστούγεννα των 80s είναι εδώ και όχι μόνο δεν είναι κιτς αλλά σε εμπνέουν να τα επιλέξεις, ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις. Από τις γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα στολίδια μέχρι και τις χριστουγεννιάτικες φιγούρες και τα ζωάκια, όλα έχουν έντονα χρώματα και vintage μοτίβα. Επικρατούν η λάμψη, η πολυχρωμία και οι γυαλιστερές επιφάνειες. Τα πολύχρωμα λαμπάκια επιστρέφουν και έχουν τη τιμητική τους!

80s Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Boho χριστουγεννιάτικα DIYs

H boho χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι εδώ και παραμένει πολύ ψηλά στις τάσεις. Φέτος, όμως βλέπουμε και πολλές ιδέες για boho χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Χριστουγεννιάτικα μακραμέ δεντράκια, boho χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, γούρια 2023 είναι μόνο λίγα από τα bohemian DIYs που θα συναντήσεις στα παγκόσμια sites και στο Pinterest.

Boho χριστουγεννιάτικα DIYs

Υφασμάτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Παραμένοντας στα DIYs βλέπουμε να παίζουν πολύ φέτος και τα υφασμάτινα χριστουγεννιάτικα δεντράκια εναλλακτικά. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός γραφείου αλλά και οποιασδήποτε άλλης επιφάνειας μπορεί να απογειωθεί με αυτά τα χειροποίητα επιτραπέζια δέντρα. Πώς θα τα φτιάξεις; Δημιούργησε  με χαρτόνι ένα κώνο. Αφού το τον κολλήσεις καλά, ξεκίνα να τυλίγεις με την αγαπημένη σου γιορτινή κορδέλα. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε αρκετά φαρδιά. Στο τέλος στόλισε με χριστουγεννιάτικα στολίδια και κουδούνια.

Υφασμάτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Αυτές ήταν οι πιο hot τάσεις που θα δούμε φέτος τα Χριστούγεννα. Σε συνδυασμό με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022 το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό. Γιόρτασε τις φετινές γιορτές με στυλ και απόλαυσε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

https://www.youtube.com/watch?v=_tbhY3yI4AQ&t=160s

[print_link]