Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση χωρίς Έξοδα 7 Οικονομικές Ιδέες

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση χωρίς Έξοδα: 7 Οικονομικές Ιδέες

Αγαπάς τα Χριστούγεννα αλλά έχεις και μια μικρή απογοήτευση που δεν μπορείς να βάλεις το χέρι βαθιά στη τσέπη για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου. Μη σκας! Για όλα υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ οικονομική. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο στολισμό σπιτιού αλλά αστείρευτη φαντασία. Για αυτό εμείς σου δίνουμε μερικές οικονομικές ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς έξοδα.

Καμπάνες και τουρτιέρες με χριστουγεννιάτικες μπάλες

Μια πρώτη ιδέα για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς έξοδα είναι να στολίσεις τις βάσεις τούρτας ή τις γυάλινες καμπάνες που τυχόν έχεις. Γιατί να μένουν ξεχασμένες σε κάποιο ντουλάπι; Χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια και χριστουγεννιάτικες κορδέλες για να τις διακοσμήσεις. Στόλισε την εταζέρα και τη γυάλινη καμπάνα σε μια γωνιά του σπιτιού, δίνοντας χριστουγεννιάτικη πνοή.

Καμπάνες και τουρτιέρες με χριστουγεννιάτικες μπάλες

Χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια

Αν πάλι ψάχνεις συνδυαστικά και ιδέες σχετικές με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για μικρούς χώρους τότε τα χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια είναι σωστή επιλογή. Αντί για να στολίζεις χριστουγεννιάτικο δέντρο και να χαλάς μια περιουσία πάρε χριστουγεννιάτικα κλαδιά και στόλισε τα με μικρά στολιδάκια ή μόνο λαμπάκια. Εναλλακτικά μπορείς να στολίσεις χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια σε πιατέλες με κεριά φτιάχνοντας ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού.

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση χωρίς Έξοδα με Χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια

Οικονομικός χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού

Ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο centerpiece με υλικά που ήδη βρίσκονται στα ντουλάπια σου. Τι εννοούμε; Μα φυσικά τα γυάλινα βαζάκια και μπουκάλια! Γέμισε τα με αποξηραμένα, κουκουνάρια, κλαδιά, χιόνι και νερό. Έπειτα τοποθέτησε κερί στο στόμιο και φτιάξε εναλλακτικά κηροπήγια. Φτιάξε μια τέτοια σύνθεση και o χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού σου θα απογειωθεί.

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση χωρίς Έξοδα Οικονομικός χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε γυάλες

Μια ακόμη πρόταση για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς έξοδα, ανήκει στις εναλλακτικές ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Δεν χρειάζεται να πάρεις καινούργια αφού και καμένες να είναι κάποιες σειρές θα τα τυλίξεις μέσα στις γυάλες σου. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φωτεινό και γιορτινό ενώ συνάμα δεν θα έχεις κάνει περιττά έξοδα.

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση χωρίς Έξοδα με χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε γυάλες

Ανανέωση στα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Οικονομική ιδέα που θα δώσει μια φρέσκια νότα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού είναι να ανανεώσεις τα παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το επόμενο ερώτημα που γεννάται είναι «πώς να ανανεώσω τα παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια;». Λίγο να πιάνουν τα χέρια σου, να έχεις μπόλικη φαντασία και είσαι έτοιμη! Στόλισε εκ νέου τις χριστουγεννιάτικες μπάλες, με χρυσόσκονες, κορδέλες και υφάσματα. Ψέκασε το φθαρμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου με μπόλικο χιόνι. Φυσικά αυτές είναι μονό μερικές ιδέες που συνδυάζουν την χριστουγεννιάτικη ανανέωση με τη χριστουγεννιάτικη οικονομία.

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση χωρίς Έξοδα με ανανέωση στα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο

Και αν δεν μπορείς στην ιδέα να μη στολίσεις χριστουγεννιάτικο δέντρο τότε επίλεξε κάτι μικρό. Δεν χρειάζεται πάντα να αγγίζουμε τη γιορτινή υπερβολή για να ζήσουμε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Διάλεξε μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα και διακόσμησε τα με λαμπάκια μπαταρίας ή με μικρά στολίδια. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο από κλαδιά και να το διακοσμήσεις όπως θέλεις.

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση χωρίς Έξοδα με μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο

Γιρλάντα από γλειφιτζούρια

Τέλος, φτιάξε με τα χεράκια σου χριστουγεννιάτικες γιρλάντες DIY με γλειφιτζούρια. Θα χρειαστείς χριστουγεννιάτικες κορδέλες και γλειφιτζούρια. Φτιάξε μια πανέμορφη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού ή παραθύρων με πολύ εύκολα και οικονομικά υλικά.

Δεν θέλει ούτε πολύ κόπο και σίγουρα ούτε πολύ χρήμα για να ζήσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων. Εξάλλου σημασία έχουν οι όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Φτιάξε μια ζεστή χριστουγεννιάτικη φωλιά με απλούς και οικονομικούς τρόπους και απόλαυσε τις γιορτινές μέρες!

[print_link]