Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για παιδιά Ιδέες και συμβουλές

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για παιδιά: Ιδέες και συμβουλές

Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια εποχή για παιδικό πάρτυ. Το χαρούμενο γιορτινό κλίμα και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα είναι τα συστατικά για να μείνει αξέχαστο. Με αφορμή τα γενέθλια του παιδιού σου ή τη γιορτινή διάθεση σου οργάνωσε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ για παιδιά που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι. Δε χρειάζεται, άλλωστε, να κάνεις και πολλά πράγματα εφόσον το σπίτι θα έχει ήδη προετοιμαστεί και φτιαχτεί λόγω Χριστουγέννων!

Χριστουγεννιάτικα χρώματα και θέματα

Στα χριστουγεννιάτικα πάρτυ επιλέγουμε χριστουγεννιάτικα χρώματα. Παίξε με το κόκκινο, το λευκό, το πράσινο και το χρυσό ή το ασημένιο για μια πιο κλασική διακόσμηση. Εναλλακτικά, μια ιδέα είναι να φτιάξεις ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ για παιδιά σε παλ αποχρώσεις όπως είναι το ροζ ή το γαλάζιο, ανάλογα και με το φύλο του παιδιού σου. Ένα μοντέρνο θέμα για χριστουγεννιάτικο πάρτυ γενεθλίων για ενήλικες αλλά και για παιδιά είναι τα τροπικά Χριστούγεννα. Παίξε με έντονα χρώματα, φούξια και λαχανί. Βάλε στο στολισμό σου χριστουγεννιάτικες πινελιές με εναλλακτικά στολίδια!

Χριστουγεννιάτικα χρώματα και θέματα

Χριστουγεννιάτικο Candybar

Σε ένα παιδικό πάρτυ με θέμα τα Χριστούγεννα σημαντικό ρόλο παίζει και το στήσιμο του candybar. Επίλεξε χριστουγεννιάτικα υφάσματα και κορδέλες. Έπειτα χρησιμοποίησε γυάλες με καπάκι που θα γεμίσεις με σοκολατάκια και καραμέλες. Γέμισε εταζέρες με γλυκά και βάλε την τούρτα γενεθλίων σε μια τουρτιέρα στη μέση του τραπεζιού. Ετοίμασε ζεστή σοκολάτα με σαντιγί και σέρβιρε την σε γυάλινα βαζάκια με χριστουγεννιάτικα καλαμάκια. Πέρα όμως από όλα αυτά γέμισε το candybar σου και με τα αντίστοιχα χριστουγεννιάτικα είδη πάρτυ: καλαμάκια, ποτήρια. πιατάκια κ. α.

Χριστουγεννιάτικο Candybar

Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου πάρτυ

Δεδομένου ότι ήδη θα έχεις στολίσει το σπίτι για τα Χριστούγεννα δε θα χρειαστεί να προσθέσεις πολλά πράγματα για το παιδικό πάρτυ. Στόλισε τη γωνίτσα του candybar ή το τζάκι σου με αγιοβασιλιάτικες κάλτσες και σκούφους. Δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τις χριστουγεννιάτικες πινακίδες. Για περισσότερη λεπτομέρεια χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικα ζώα ή φιγούρες.

Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου πάρτυ

Χριστουγεννιάτικα Δωράκια για παιδιά

Μετά το πέρας του πάρτυ ώθησε το παιδί σου να προσφέρει ένα ευχαριστήριο χριστουγεννιάτικο δωράκι στους φίλους του. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο χριστουγεννιάτικο DIY, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα έχει φτιάξει με τη βοήθεια σου ή κάποιο απλό βαζάκι με διάφορες λιχουδιές. Μια εναλλακτική πρόταση της τελευταίας στιγμής είναι το έλκηθρο από σοκολάτες και γλυκά, τα παιδιά θα το λατρέψουν! Φυσικά μην ξεχάσεις να επιλέξεις και τις αντίστοιχες χριστουγεννιάτικες συσκευασίες δώρων γιατί πάντα η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική!

Δωράκια για τα παιδιά

Χριστουγεννιάτικα προσκλητήρια για παιδικό πάρτυ

Οι ιδέες για προσκλητήρια και χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα σου προτείνουμε είναι απλές αλλά εντυπωσιακές. Μια πρόταση είναι να διαλέξεις ένα χαρτόνι στο χρώμα της αρεσκείας σου και να ζωγραφίσεις πάνω χριστουγεννιάτικα σχέδια προσθέτοντας χρυσόσκονες για περισσότερη λάμψη. Αλλιώς μπορείς να τυπώσεις έτοιμα σχέδια με τις απαραίτητες πληροφορίες για το πάρτυ. Διαφορετικά, πάρε χριστουγεννιάτικες πλαστικές μπάλες και κρέμασε ένα μικρό προσκλητήριο χαρτί, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Φτιάξ’ τις, μάλιστα, μαζί με τα παιδιά σου. Να είσαι σίγουρη ότι θα το διασκεδάσουν πολύ που θα συνεισφέρουν και αυτά στο πάρτυ τους!

Χριστουγεννιάτικα προσκλητήρια για παιδικό πάρτυ

Χριστουγεννιάτικη απασχόληση παιδιών

Για να περάσουν τέλεια όλα τα παιδάκια και να είναι ελεγχόμενα φτιάξε ένα πρόγραμμα με δραστηριότητες. Μπορείς να καλέσεις έναν επαγγελματία που θα ντυθεί χριστουγεννιάτικα, ως Άγιος Βασίλης, τάρανδος ή χιονάνθρωπος. Ωστόσο, γιατί να μην οργανώσεις μαζί τους ομαδικές δραστηριότητες όπως κάποιο μάθημα ζαχαροπλαστικής;  Φτιάξτε μικρά καραμελόσπιτα από μπισκότα και άσε τα παιδιά να τα διακοσμήσουν με κουφέτα, γλειφιτζούρια, μάρσμαλοους. Μια άλλη ιδέα είναι να δώσεις στα παιδιά μικρά χριστουγεννιάτικα στεφάνια και στολίδια και να τα αφήσεις να τα διακοσμήσουν και να τα πάρουν σπίτι τους ως αναμνηστικό δωράκι. Οι ιδέες είναι πάρα πολλές και τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν!

Χριστουγεννιάτικη απασχόληση παιδιών

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως η καλύτερη εποχή του χρόνου. Κάνε την ακόμα πιο όμορφη για τα παιδιά σου διοργανώνοντας ένα παιδικό πάρτυ που θα τους μείνει αξέχαστο και θα απολαύσουν το κάθε λεπτό!

[print_link]