diy κατασκευές γάμου

14 DIY Κατασκευές Γάμου: Οικονομικές Ιδέες που θα λατρέψεις

Η διοργάνωση του γάμου είναι μια μεγάλη και κάποιες φορές δαπανηρή υπόθεση πέρα από τη μαγεία που τη διέπει. Γιατί, λοιπόν, να μην κάνεις τη διαφορά παραμένοντας όμως εντός προϋπολογισμού; Δημιούργησε με τα χεράκια σου κατασκευές διακόσμησης γάμου και κλέψε την παράσταση. Εμείς εδώ σου έχουμε μοναδικές DIY κατασκευές γάμου που θα λατρέψεις.

DIY μπομπονιέρες

Αν πρόκειται να κάνεις μόνο μια από τις DIY κατασκευές γάμου τότε σίγουρα πρέπει να είναι οι χειροποίητες DIY μπομπονιέρες γάμου. Είναι τόσο εύκολο και ευχάριστο να φτιάχνεις με τα χεράκια σου ένα σημαντικό μέρος του γάμου σου, έτσι ακριβώς όπως το έχεις φανταστεί. Είναι εξίσου σημαντικό, μάλιστα, ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να πάρεις υλικά για μπομπονιέρες αλλά να επιστρατεύσεις όλη σου την φαντασία και να δημιουργήσεις.

DIY μπομπονιέρες

Ποτήρια από βαζάκια του γλυκού

Τα ποτήρια από βαζάκια του γλυκού ανήκουν και αυτά στις DIY κατασκευές γάμου. Καλωσόρισε τους καλεσμένους σου στη δεξίωση του γάμου σου με ένα δροσιστικό ρόφημα ή σφηνάκι. Κάνε τη διαφορά και αντί να χρησιμοποιήσεις τα κλασικά ποτήρια αντικατέστησε τα με μικρά βαζάκια του γλυκού. Τοποθέτησε τα πάνω σε ένα σταντ και φτιάξε μια μοντέρνα DIY διακόσμηση γάμου.

Ποτήρια από βαζάκια του γλυκού

Στολισμός καρεκλών με κορδέλες

Μια επιπλέον πρόταση που έχουμε να σου κάνουμε είναι ο στολισμός των καρεκλών της δεξίωσης με κορδέλες φαρδιές ή υφάσματα. Δέσε περίτεχνα στην πλάτη της κάθε καρέκλας κορδέλες σε διάφορα σχέδια και χρώματα, δίνοντας την εντύπωση ότι ο DIY στολισμός γάμου σου είναι δουλειά επαγγελματία.

Στολισμός καρεκλών με κορδέλες

Στολισμός δεξίωσης

Είτε πρόκειται για στολισμός γάμου στο σπίτι ή σε χώρο δεξιώσεων μπορείς να επιμεληθείς τη διακόσμηση του γάμου σου. Χρησιμοποίησε κορδέλες, χάρτινα φανάρια, γιρλάντες για να στολίσεις ολόκληρο το χώρο του πάρτυ γάμου είτε μια γωνιά που θα λειτουργήσει ως φόντο για photobooth.

Στολισμός δεξίωσης

Τραπέζι ευχών με κορνίζες

Μια πρόταση για να έχει ο DIY γάμος σου μια επιπλέον συναισθηματική ατμόσφαιρα είναι οι κορνίζες ή τα κλαδιά με φωτογραφίες στο τραπέζι ευχών. Στόλισε κορνίζες σε διάφορα σχέδια και χρώματα με φωτογραφίες σας από διάφορες στιγμές. Εναλλακτικά, βάλε σε ένα γυάλινο βάζο μερικά κλαδιά. Έπειτα κόλλησε πάνω τους μερικές φωτογραφίες και είναι έτοιμο.

Τραπέζι ευχών με κορνίζες

Χάρτινες μπάλες

Για μια ρομαντική διακόσμηση γάμου χρησιμοποίησε τις χάρτινες μπάλες. Σκόρπισε τις στον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης και δώσε μια γλυκιά νότα στο πάρτυ. Είναι ιδανική επιλογή για διακόσμηση καλοκαιρινού γάμου.

DIY votives

Στόλισε το τραπέζι του γάμου σου με DIY votives που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου. Στόλισε τα με κορδέλες, κορδόνια, πέρλες, χάντρες ή ακόμα χρωμάτισε τα. Θα δώσεις στυλ στην DIY γαμήλια διακόσμηση σου με απλά και οικονομικά υλικά.

DIY votives

Χειροποίητες μπάλες από λουλούδια

Φτιάξε μια χειροποίητη διακόσμηση από μπάλες με λουλούδια που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις επαγγελματικές διακοσμήσεις γάμων των περιοδικών. Πάρε μια μπάλα από φελιζόλ και στερέωσε σε όλη της την επιφάνεια λουλούδια της αρεσκείας σου. Έπειτα κρέμασε τις στην εκκλησία ή στη δεξίωση του γάμου.

Χειροποίητες μπάλες από λουλούδια

Centerpieces με μος

Στις DIY κατασκευές γάμου ανήκουν και τα centerpieces με μος. Φτιάξε μοναδικά χειροποίητα centerpieces με απλά υλικά. Χρησιμοποίησε μικρά κασπώ ή γυάλες και βάλε μέσα μος τύπου βρύο και μερικά διακοσμητικά λουλουδάκια. Στο τέλος πρόσθεσε ένα κερί και είναι έτοιμο για διακόσμηση!

Κεριά με μος

Βάζα από μπουκάλια και λινάτσα

Μετάτρεψε τα απλά μπουκάλια του κρασιού σε πανέμορφα βάζα για το γάμο σου. Κόλλησε πάνω κορδόνι λινάτσας και κορδέλα δαντέλα, δίνοντας ένα boho στυλ στην κατασκευή σου. Μπορείς εκτός από βάζα για λουλούδια να λειτουργήσουν και σαν κηροπήγια.

Βάζα από μπουκάλια και λινάτσα

Centerpieces με κουτιά

Μια οικονομική ιδέα για centerpiece γάμου είναι με κουτιά σύνθεσης. Αρχικά, διάλεξε κουτιά σε χρώματα που να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση. Έπειτα γέμισε τα με λουλούδια και κορδέλες. Θα στολίσει απίστευτα το τραπέζι γάμου σου, χωρίς μάλιστα να ξοδέψεις πολλά χρήματα!

Centerpieces με κουτιά

Χωνάκια για το ρύζι γάμου

Τοποθέτησε σε κάθε κάθισμα της εκκλησίας ένα χειροποίητο χωνάκι γεμάτο με ρύζι γάμου. Φτιάξε από χαρτόνι τα χωνάκια σου ή πάρε τα έτοιμα και πέρασε από  μια τρύπα μια κορδέλα ανάλογη με τις αποχρώσεις του γάμου.

Χωνάκια για το ρύζι γάμου

Αρίθμηση τραπεζιών με φέτες κορμών

Επίλεξε μια οικονομική λύση για την αρίθμηση τραπεζιών με μικρές φέτες κορμών. Γράψε πάνω με μαρκαδόρο τον αριθμό του κάθε τραπεζιού και χάρισε την πρωτοτυπία στο στολισμό τραπεζιών γάμου σου.

Αρίθμηση τραπεζιών με φέτες κορμών

Τουρτοδαντέλες

Δώσε μια κομψή νότα στα είδη σερβιρίσματος του πάρτυ χρησιμοποιώντας τουρτοδαντέλες. Τύλιξε σε αυτές τα μαχαιροπίρουνα και δέσ’ τα με ένα λεπτό κορδόνι στο χρώμα της επιλογή σου. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε τις χάρτινες δαντέλες τοποθετώντας τις τη μια δίπλα στην άλλη δίνοντας την αίσθηση του runner στα τραπέζια δεξίωσης.

Τουρτοδαντελες γαμος διακοσμηση

Αναμνηστικά δωράκια γάμου

Για το τέλος σου αφήσαμε τα αναμνηστικά δωράκια γάμου, τα λεγόμενα favors που μας έρχονται από το εξωτερικό. Φτιάξε ευχαριστήριες ξύλινες καρδιές με κορδέλες και σβαρόφσκι, δημιούργησε με τα χεράκια σου boho ντέφι με κουδουνάκια, τελάρο κεντήματος και δαντέλα, φτιάξε βεντάλιες από τουρτοδαντέλες και φυσικά γαμήλια DIY μπρελόκ. Θα κλέψεις τις εντυπώσεις με αυτά τα απλά δωράκια που θα έχεις φτιάξει μόνη σου.

Δημιούργησε το γάμο τον ονείρων σου με απλά και οικονομικά υλικά. Δώσε του παραπάνω συναισθηματική αξία φτιάχνοντας DIY κατασκευές γάμου με τα χεράκια σου.

[print_link]