υλικά για μπομπονιέρες - τι χρειάζομαι

Yλικά για Mπομπονιέρες: Τι χρειάζομαι

Φτάνει η μεγάλη στιγμή του γάμου ή της βάπτισης και θέλεις όλα να είναι αξέχαστα και μοναδικά. Δε μπορούν να λείπουν φυσικά από τη διακόσμηση και οι μπομπονιέρες, που θα προσφέρεις στους καλεσμένους σας. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη δουλειά η δημιουργία DIY μπομπονιέρας, πόσο μάλλον η επιλογή σε υλικά για μπομπονιέρες με τόσες εναλλακτικές που υπάρχουν. Αν όμως ξεχωρίσεις τα βασικά υλικά τα οποία χρειάζονται όλα θα είναι πιο εύκολα.

Βάση (Πουγκιά για μπομπονιέρες, κουτιά κ.α.)

Σε όλες τις ιδέες για χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης ή γάμου υπάρχει η βάση της μπομπονιέρας. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο πουγκί για μπομπονιέρα, ίσως κάποιο κουτάκι ή βαζάκι μπομπονιέρας. Για μια πιο κλασική μπομπονιέρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κομμένα υφάσματα π.χ. τούλι, γάζα, λινάτσα. Για πιο μοντέρνες μπομπονιέρες υπάρχει και η λύση του γυάλινου σωλήνα με φελλό. Υπάρχουν διάφορα, χρώματα, σχέδια και ποιότητες. Ό,τι και να διαλέξεις θα αποτελέσει τη βάση της μπομπονιέρας σου.

Βάση (Πουγκιά για μπομπονιέρες, κουτιά κ.α.)

Κορδέλες

Φυσικά από τα υλικά για μπομπονιέρες δε μπορούν να λείπουν και οι κορδέλες. Χρησιμοποίησε κορδέλες, δαντέλες ή κορδόνια για τα δεσίματα ή τους φιόγκους. Η ποικιλία είναι μεγάλη, για αυτό μη ξεχνάς τις αποχρώσεις της υπόλοιπης διακόσμησης γάμου ή βάπτισης.

Μια συμβουλή είναι, όταν βρεις την κορδέλα που θέλεις, να αγοράσεις όλη την απαραίτητη ποσότητας κορδέλας που θα χρειαστείς για την κατασκευή των μπομπονιερών σου εφάπαξ. Αυτό, γιατί, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να υπάρχουν μικρές χρωματικές διαφορές από παρτίδα σε παρτίδα.

Κορδέλες

Διακοσμητικά μπομπονιέρας γάμου ή βάπτισης

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διακοσμητικά για μπομπονιέρες γάμου ή βάπτισης. Μπορεί να είναι ξύλινα ή μεταλλικά, μικρά ή μεγάλα, ανάλογα με το γούστο σου και τι εσύ επιθυμείς να βάλεις στις χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου ή βάπτισης.

Αν κάνεις θεματικό γάμο ή βάπτισης, μπορείς να επιλέξεις και ένα αντίστοιχο διακοσμητικό μπομπονιέρας. Για παράδειγμα, σε βάπτιση με θέμα καρουζέλ, στόλισε τη μπομπονιέρα σου με ένα αλογάκι. Εναλλακτικά εμπνεύσου από τις εποχές. Για καλοκαιρινό γάμο στόλισε την μπομπονιέρα σου με καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως καραβάκια, κοχύλια, αστερίες κ.α. Επιπλέον μπορείς να τα συνδυάσεις με στρας, χάντρες ή κουδουνάκια.

διακοσμητικά μπομπονιέρας γάμου ή βάπτισης

Κουφέτα γάμου ή βάπτισης

Και φτάνουμε στα κουφέτα, στο πιο “γλυκό” κομμάτι από τα υλικά για μπομπονιέρες. Η παράδοση λέει ότι ο αριθμός των κουφέτων πρέπει να είναι μονός για γάμο και διπλός για βάπτιση. Οι επιλογές σε γεύσεις και χρώματα είναι πάρα πολλές! Συνδύασε αρμονικά τα κουφέτα με το στυλ της μπομπονιέρας καθώς και με διάφορα ζαχαρωτά. Θα δώσεις έτσι, πέρα από ένα άρτιο οπτικό αποτέλεσμα, και μια γευστική απόλαυση.

Μια συμβουλή είναι, τους καλοκαιρινούς μήνες να επιλέγεις καλύτερα τα κουφέτα αμυγδάλου, καθώς τα κουφέτα σοκολάτας είναι αρκετά ευαίσθητα. Ωστόσο, όλα τα κουφέτα με μια σωστή συντήρηση, δεν παθαίνουν τίποτα!

Κουφέτα

Τελικά, είδες πόσο απλά και εύκολα είναι τα υλικά που θα χρειαστείς για την κατασκευή μπομπονιέρας; Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και παίρνοντας ιδέες για μπομπονιέρες γάμου ή βάπτισης, θα καταφέρεις να φτιάξεις μόνη σου πανέμορφες και οικονομικές μπομπονιέρες. Βρες τα δικά σου υλικά εδώ και φτιάξε πρωτότυπες DIY μπομπονιέρες. Θα μείνουν αξέχαστες, όπως και το υπόλοιπο μυστήριο.

[print_link]