diy χριστουγεννιατικο δεντρο

Diy: Χριστουγεννιάτικο δέντρο από στολίδια!

Αυτή η χειροποίητη κατασκευή είναι τέλεια για βιτρίνα, κατάστημα, αλλά και οπουδήποτε αλλού έχετε τη δυνατότητα να κρεμάσετε αντικείμενα. Είναι πολύ εύκολη και συγχρόνως πολύ εντυπωσιακή!

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το «δέλτα» του δέντρου. Παίρνουμε αρχικά τα 4 gingerbread ανθρωπάκια της βάσης. Με ζεστή σιλικόνη κολλάμε προσεκτικά χέρι με χέρι και πόδι με πόδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να κολλήσουν καλά μεταξύ τους και τα 4 gingerbread ανθρωπάκια.

Αφού τελειώσουμε την πρώτη σειρά ξεκινάμε τη δεύτερή. Στη δεύτερη χρησιμοποιούμε ένα ανθρωπάκι λιγότερο, ώστε να δώσουμε τη μορφή της πυραμίδας. Αφού κολλήσουμε τα gingerbread μεταξύ τους σε μία σειρά, κολλάμε τα ποδαράκια τους στο κεφάλι της πρώτης (βλ. φωτογραφία) για μεγαλύτερη σταθερότητα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι την κορυφή. Προσέχουμε να κολλάμε ομοιόμορφα τα gingerbread ώστε το δέντρο να έχει το σχήμα τριγώνου-πυραμίδας.

Για τον κορμό χρησιμοποιούμε 2-3 κανέλες. Παίρνουμε τα στικ κανέλας και με ζεστή σιλικόνη τις κολλάμε πολύ καλά μεταξύ τους. Έπειτα κολλάμε τις ενωμένες κανέλες στη βάση της κατασκευής. Διακοσμούμε κατά βούληση με κορδέλες και φιογκάκια που ταιριάζουν. Στην κορυφή του δέντρου φτιάχνουμε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό φιόγκο που τον κολλάμε στο κεφάλι του gingerbread (βλ. φωτογραφία).

Αυτό το δέντρο μπορεί να φτιαχτεί και με διαφορετικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Προσέξτε ωστόσο το μέγεθος του να είναι μεγάλο αρκετά ώστε να μη χαθεί το σχήμα. Είναι μια διαφορετική κατασκευή που θα εκπλήξει πολλούς!

[print_link]