Diy centerpiece: Χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Έρχονται σιγά σιγά τα Χριστούγεννα και μπαίνουμε στο γιορτινό πνεύμα των κατασκευών και των διακοσμήσεων. Είναι η καλύτερη στιγμή για χειροποίητες κατασκευές που θα ομορφύνουν και θα στολίσουν το σπίτι μας. Σε αυτή την κατασκευή θα παρουσιάσουμε πως με απλά και λίγα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε κάτι πολύ όμορφο που θα στολίσει το γιορτινό μας τραπέζι ή οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού μας.

Τα υλικά για την κατασκευή είναι απλά: Χαρτόνι για των κώνο, κορδέλες φαρδιές, μάλλινες κατά προτίμηση, κορδόνι χοντρό, μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια και ένα πιστόλι σιλικόνης όπως πάντα! Θα παρουσιάσουμε την κατασκευή διαφορετικών δέντρων για να μπορείτε να φτιάξετε ό,τι σας αρέσει.

Για την κατασκευή των δέντρων με τη φαρδιά κορδέλα: Παίρνουμε ένα χαρτόνι και στρίβουμε τη μια γωνία του προς τα μέσα, έτσι ώστε να σχηματιστεί κώνος. Συρράπτουμε τις γωνίες του κώνου ώστε να σταθεροποιηθεί ο κώνος. Το περίσσευμα της βάσης το κόβουμε μ’ ένα ψαλίδι ώστε η βάση να είναι ίσια και σταθερός ο κώνος.

Έπειτα κολλάμε την αρχή της μάλλινης κορδέλας στη κορυφή του κώνου και γυρίζουμε περιμετρικά την κορδέλα όπως στη φωτογραφία. Όταν φτάσουμε χαμηλά κολλάμε την κορδέλα στη βάση του κώνου. Κόβουμε οποιοδήποτε περίσσευμα κορδέλας.

Έπειτα διακοσμούμε κατά βούληση. Κολλάμε στην κορυφή ένα αστεράκι και περιμετρικά του κώνου ότι στολίδι μας αρέσει! Κουμπιά, κουδουνάκια, μπαλίτσες, μανταλάκια, επιπλέον κορδέλες και πολλά άλλα υλικά που ταιριάζουν στο στυλ μας αλλά και στη διακόσμηση του χώρου μας.

Για την κατασκευή του δέντρου με κορδόνι φτιάχνουμε τον κώνο όπως πριν. Κολλάμε την αρχή του κορδονιού στην κορυφή του δέντρου και κατά τον ίδιο τρόπο όπως πριν το φτάνουμε στη βάση. Προσέχουμε το κορδόνι να είναι σφιχτό γύρω από τον κώνο για να μην «χαλαρώσει». Κατά τόπους μπορεί να χρειαστεί να ρίξουμε σιλικόνη πάνω στον κώνο για να σταθεροποιήσουμε καλύτερα το κορδόνι, αφού η μικρή του επιφάνεια δυσκολεύει την κατασκευή. Διακοσμούμε πάλι όπως μας αρέσει.

Οι χριστουγεννιάτικοι κώνοι είναι μια πρωτότυπη ιδέα για να στολίσετε το χώρο σας. Θα αφήσει άφωνους και εντυπωσιασμένους όλους τους καλεσμένους σας. Τολμήστε να φτιάξετε αυτούς τους κώνους και από άλλα υλικά πχ. Χαρτοπετσέτες, φελλούς κ.α. για έναν διαφορετικό χώρο.

[print_link]