έξοδα βάπτισης γονεις και νονοι

Έξοδα βάπτισης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Έρχεται η στιγμή που αποφασίζετε σαν γονείς να βαπτίσετε το μικρό σας αγγελούδι. Ωστόσο πριν λάβετε δράση και αρχίσετε το ψάξιμο αναρωτιέστε τι χρειάζεται για βάπτιση έτσι ώστε να ορίσετε και ένα συγκεκριμένο budget. Για να μη ξεφύγουν τα έξοδα βάπτισης και τραβάτε τα μαλλιά σας μετά, κάντε μια καταγραφή σχετικά με τα είδη βάπτισης και χωρίστε τα έπειτα ανάμεσα στις υποχρεώσεις γονέων σε βάπτιση αλλά στις υποχρεώσεις νονών.

Υποχρεώσεις γονέων

Τα έξοδα βάπτισης για τους γονείς είναι αρκετά αλλά αν υπάρχει σωστός προγραμματισμός και οργάνωση θα έχετε ένα εντυπωσιακό αλλά συνάμα και οικονομικό αποτέλεσμα.

Προσκλητήρια

Από το κόστος βάπτισης, αρχικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα προσκλητήρια. Με το πέρασμα των χρόνων η μορφή τους αγγίζει τα όρια της υπερπαραγωγής αντικαθιστώντας το κλασικό χαρτί που ανακοινώνει τις πληροφορίες του μυστήριου.

Προσκλητήρια βάπτισης

Διακόσμηση δεξίωσης

Και αφού βρείτε το χώρο που θα γίνει η δεξίωση βάπτισης και τον κλείσετε, πρέπει να μεριμνήσετε και για τη διακόσμηση του. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιον επαγγελματία για να το αναλάβει. Διαφορετικά βασιστείτε στη φαντασία και τη δημιουργικότητα σας φτιάχνοντας μια διακόσμηση βάπτισης στα μέτρα σας και όπως ακριβώς την έχετε φανταστεί. Στα έξοδα για τη διακόσμηση βάπτισης συγκαταλέγεται το τραπέζι ευχών, το τραπέζι δεξίωσης καθώς και η διακόσμηση του χώρου της δεξίωσης.

Διακόσμηση δεξίωσης βάπτισης

Φωτογράφιση

Η φωτογράφιση ανήκει και αυτή στα έξοδα της βάπτισης και θέλει αρκετό ψάξιμο για ένα οικονομικό αλλά και άρτιο αποτέλεσμα. Ποιος δε θα ήθελε άλλωστε να μην έχει αυτές τις μοναδικές αναμνήσεις εντυπωμένες σε φωτογραφίες και βίντεο;

Φωτογράφιση βάπτισης

Μπομπονιέρες βάπτισης και κεράσματα

Σε μια βάπτιση τι κάνει η μαμά; Μα φυσικά αναλαμβάνει τις μπομπονιέρες και τα κεράσματα που θα δοθούν στην εκκλησία. Αν θέλετε μια βάπτιση on budget σας προτείνουμε να φτιάξετε με τα χεράκια σας DIY μπομπονιέρες βάπτισης. Με τη μοναδική ποικιλία σε υλικά για μπομπονιέρες βάπτισης, όχι μόνο θα σας έρθει πιο οικονομικά αλλά θα είναι και μοναδική, αποφεύγοντας τα συνηθισμένα. Επιπλέον μπορείτε, αν πιάνουν τα χέρια σας από ζαχαροπλαστική, να φτιάξετε μόνοι σας γλυκίσματα. Διαφορετικά, φτιάξετε ένα μοναδικό candybar τοποθετώντας γυάλες γεμάτες με μάρσμαλοους και γλειφιτζούρια.

μπομπονιερες βαπτισης εξοδα βαπτισης

Εκκλησία

Ποιος πληρώνει τον στολισμό της βάπτισης στην εκκλησία; Εδώ οι γνώμες διαφέρουν. Ο στολισμός της εκκλησίας και της κολυμπήθρας είναι δυνατόν να αποτελεί αρμοδιότητα των γονιών ή του νονού/ας. Για αυτό καλό είναι να έρθετε σε συνεννόηση για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.

Εκκλησία στολισμός για βάπτιση

Δώρο νονού

Το δώρο του νονού είναι κάτι που πρέπει να συμπεριλάβετε στα έξοδα της βάπτισης. Διαλέξτε κάτι που πιστεύετε ότι θα του αρέσει ή ακόμα ρωτήστε τον τι θέλει για δώρο. Αυτό θα σας βγάλει από χρονοβόρο ψάξιμο και περιττά έξοδα.

Δώρο νονού

Υποχρεώσεις νονού / νονάς

Οι υποχρεώσεις νονού / νονάς είναι εξίσου εκτενής και θέλουν ιδιαίτερο ψάξιμο. Καλό θα είναι να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ γονιών και νονάς για μια τέλεια βάπτιση.

Κουτί με βαπτιστικά

Αρχικά η νονά ή ο νονός είναι εκείνοι που θα μεριμνήσουν για το κουτί βάπτισης καθώς και για τα βαπτιστικά ρούχα του παιδιού. Διαλέξτε το θέμα και τα χρώματα που θέλετε και έπειτα φροντίστε για τις λεπτομέρειες.

Κουτί με βαπτιστικά

Μαρτυρικά

Ένα απαραίτητο στοιχείο για τη βάπτιση που συγκαταλέγεται στις υποχρεώσεις της νονάς είναι τα μαρτυρικά. Θα μοιραστούν στους προσκεκλημένους και έτσι οι καλεσμένοι θα δηλώσουν «μάρτυρες» της βάπτισης. Μπορείτε να επιλέξετε να φτιάξετε μαρτυρικά μόνοι σας καθότι πλέον η ποικιλία σε υλικά για μαρτυρικά είναι μεγάλη και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε!

εξοδα υποχρεωσεις νονου σε βαπτιση

Λαμπάδα βάπτισης

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τη λαμπάδα της βάπτισης. Αν, μάλιστα πιάνουν λίγο τα χέρια σου μπορείς να τη φτιάξεις μόνη σου με απλά υλικά διακόσμησης για λαμπάδες βάπτισης.

Σετ λαδιού

Επίσης ο νονός ή νονά θα αναλάβει να πάρει και το σετ λαδιού για τη βάπτιση. Αυτό περιλαμβάνει το σαπούνι, το μπουκάλι για το λάδι, πετσέτες, λαδόπανα και κεράκια κολυμπήθρας. Μπορείς φυσικά να τα διακοσμήσεις με μικρές πινελιές ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με την υπόλοιπη διακόσμηση βάπτισης.

λαδοσετ εξοδα βαπτισης νονου

Βαπτιστικός σταυρός

Σημαντικό στοιχείο για την τέλεση του μυστηρίου είναι ο σταυρός του παιδιού. Ανήκει και αυτό στις υποχρεώσεις του νονού και πρέπει να ψάξετε αρκετά εφόσον το βαφτιστήρι σας θα τον έχει για μια ζωή.

Βαπτιστικός σταυρός

Εκκλησία

Σε αυτό το σημείο τίθεται πάλι το ερώτημα σε μια βάπτιση τι πληρώνει η νονά σχετικά με την εκκλησία. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω αυτό έχει να κάνει και με τους γονείς και με τους νονούς. Ωστόσο, πέρα από το πόσο κοστίζει μια βάπτιση στην εκκλησία, είθισται η νονά να δίνει ένα συμβολικό ποσό στην εκκλησία για τα λειτουργικά έξοδα.

Έξοδα εκκλησίας για βάπτιση

Δώρο μαμάς

Μερικοί νονοί επιθυμούν να κάνουν δώρο στη μαμά την ημέρα του μυστήριου. Για αυτό και εμείς δεν μπορούσαμε να το παραβλέψουμε σαν αρμοδιότητα του νονού ή της νονάς.

Οργανώστε την πιο όμορφη βάπτιση για το μικρό σας αγγελούδι χωρίς άγχος και γκρίνιες. Εμπιστευτείτε τον προγραμματισμό και διατηρείστε μια οργάνωση. Να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε όλη τη διαδικασία χωρίς, μάλιστα, περιττά έξοδα.

[print_link]