cameo

Cameo: Νέα ή παλιά μόδα για Γάμο;

Πώς μπορούμε να εντάξουμε αρμονικά την ιδιαιτερότητα του cameo σε ένα Γάμο; Επιλέγοντας vintage στολισμό και ανάλογα χρώματα.

Το cameo ήταν πολύ της μόδας παλιότερα στα κοσμήματα. Σήμερα έχει κάνει δυναμικό come back, αλλά ως υλικό γάμου: αποδίδει στη διακόσμηση των γάμων έναν απίστευτα ρομαντικό και νοσταλγικό τόνο που αρέσει πάρα πολύ.

Λίγα λόγια σχετικά με το cameo

Πρόκειται για μία ανάγλυφη παράσταση σκαλισμένη σε πέτρα. Tα χάραζαν σε πέτρες που είχαν δύο στρώσεις υλικού. Η κάθε στρώση είχε διαφορετικό χρώμα. Η χάραξη γινόταν συνήθως στο πιο ανοιχτόχρωμο υλικό, ώστε από κάτω το πιο σκουρόχρωμο υλικό να εμφανίζεται σαν φόντο. Απεικονίζονται συνήθως γυναικείες φιγούρες, σε προφίλ, και στοιχεία της φύσης.

Λίγα λόγια σχετικά με το cameo

Cameo μπομπονιέρες

Επιλέγουμε ένα όμορφο πουγκί σε παλ χρωματισμούς όπως εκρού, ροζ, σάπιο μήλο ή γκρι. Αν θέλουμε να επιτύχουμε μια πιο ρομαντική νότα, χρησιμοποιούμε πουγκί δαντέλας. Μετά επιλέγουμε το μοτίφ cameo στο χρώμα που μας ταιριάζει. Όσον αφορά το δέσιμο, μπορούμε να συνδυάσουμε μια λεπτή κορδέλα δαντέλας με μια πιο φαρδιά σατέν κορδέλα. Διαφορετικά επιλέγουμε ένα πιο λιτό συνδυασμό, π.χ. σατέν κορδόνι και σατέν κορδέλα, ώστε να αναδειχθεί περισσότερο το μοτίφ.

Cameo μπομπονιέρες

Διακόσμηση Γάμου

Για τα τραπέζια μας επιλέγουμε υφάσματα που θα αναδείξουν το vintage ύφος. To runner δαντέλας είναι ιδανικό. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε λινό ύφασμα στην απόχρωση του βασικού μοτίφ cameo που έχουμε διαλέξει. Δεν διστάζουμε να εμπλουτίσουμε το στολισμό μας με άλλα υλικά ανάγλυφης επιφάνειας, τα οποία προσδίδουν άμεσα την «cameo αίσθηση». Για να στολίσουμε και να αριθμήσουμε τα τραπέζια της δεξίωσης επιλέγουμε στολίδια με ανάγλυφα κοπτικά σχεδιάκια, τα οποία συνδυάζονται τέλεια με σουπλά δαντέλας και cameo χαρτοπετσέτες. Σκορπίζουμε στο τραπέζι μερικές λευκές, εκρού ή σομόν πέρλες για εφέ. Στολίζουμε με vintage εταζέρες και κλουβάκια με κεριά. Κρεμάμε στο χώρο της δεξίωσης όμορφα σημαιάκια με ρομαντικές απεικονίσεις πουλιών. Τέλος, χρησιμοποιούμε μεγάλες γυάλες με καπάκι για τα κουφέτα και τα κεράσματά μας (αμυγδαλωτά, μακαρόν, μπεζέδες κλπ).

Διακόσμηση Γάμου

Cameo στη διακόσμηση στο τραπέζι των ευχών

Μπορούμε να δανειστούμε από τους δικούς μας αγαπημένους “μεγάλους”, αντίκες και παλιά αντικείμενα: μπιζουτιέρες, ανάγλυφες καρφίτσες και «σκουριασμένα» ρολόγια μπορούν εύκολα να δώσουν έμφαση σε αυτόν το vintage CAMEO γάμο.

Cameo στη διακόσμηση στο τραπέζι των ευχών

[print_link]