Ιδέες για απασχόληση παιδιών σε βάπτιση

Ιδέες για απασχόληση παιδιών σε βάπτιση

Πάντα σε μια βάπτιση μεριμνούμε για όλες τις λεπτομέρειες έτσι ώστε όλα να είναι τέλεια και οι καλεσμένοι ευχαριστημένοι. Αυτό συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της τελετής αλλά και κατά τη διάρκεια της δεξίωσης της βάπτισης. Τι γίνεται όμως με τους μικρούς καλεσμένους; Σίγουρα δε δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ουσία και στην εξέλιξη της βάπτισης. Για αυτό πρέπει να τα κρατήσεις απασχολημένα με δημιουργική απασχόληση σε βάπτιση. Εμείς θα σου παρουσιάσουμε μερικές ιδέες για απασχόληση παιδιών σε βάπτιση.

Είδη ζωγραφικής

Μια από τις δραστηριότητες για βάπτιση είναι στα τραπέζια των καλεσμένων, εκτός από τη διακόσμηση και τα centerpieces βάπτισης να υπάρχουν και είδη ζωγραφικής. Τοποθέτησε διάφορες χρωμοσελίδες και ξυλομπογιές, με τα οποία τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίσουν και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους.

Είδη ζωγραφικής

Παιδική γωνιά

Δημιούργησε μια παιδική γωνιά για την απασχόληση παιδιών σε βάπτιση. Επίλεξε χαμηλά τραπέζια για παιδιά σε βάπτιση και γέμισε τα με παιχνίδια, χαρτί και μπογιές. Μπορείς μάλιστα να τα διακοσμήσεις με ένα μπολ με lego ή άλλα τουβλάκια. Διαφορετικά σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο τοποθέτησε  παιχνίδια όπως επιτραπέζια, παζλ, πλαστελίνες και τηλεοράσεις που θα προβάλλουν κινούμενα σχέδια. Καλό θα ήταν σε αυτή τη \n περίπτωση να υπάρχει υπηρεσία ψυχαγωγίας μικρών παιδιών ή κάποιος ανιματέρ για βάπτιση που να διασκεδάζει αλλά και να προσέχει τα παιδιά. Στο ίδιο σκεπτικό μπορείς να επιλέξεις και διαφορετικό μενού για τα παιδιά με χάρτινα είδη σερβιρίσματος που να θυμίζουν πάρτυ.

Παιδική γωνιά

DIY Παιδικές μπομπονιέρες

Για μια βάπτιση χωρίς άγχος φτιάξε σακούλες, χωνάκια με δωράκια και ζαχαρωτά. Με άλλα λόγια, φτιάξε ειδικές παιδικές μπομπονιέρες μόνο για τα παιδιά της βάπτισης. Τα παιδιά θα τρελαθούν! Γέμισε τις με παιχνίδια που χρησιμοποιούνται σε παιδική μπομπονιέρα, γλειφιτζούρια, σοκολάτες και άλλα γλυκίσματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για παιχνίδια για πάρτυ για μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά.

Παιδική μπομπονιέρα

Ομαδικά παιχνίδια

Μια ακόμα ιδέα για απασχόληση παιδιών σε βάπτιση είναι τα ομαδικά παιχνίδια. Αν η βάπτιση σας είναι σε εξωτερικό χώρο, υπάρχουν πολλές ιδέες ομαδικών παιχνιδιών. Μερικά παραδείγματα είναι κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, το κρυφτό και οι μουσικές καρέκλες. Φυσικά και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ορίσεις κάποιον υπεύθυνο για το συντονισμό και τη φύλαξη των παιδιών.

Ομαδικά παιχνίδια

Φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης

Μια δημιουργική απασχόληση για παιδιά σε βάπτιση είναι οι φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης. Ζήτησε τους να έχουν πιο ενεργό ρόλο στη βάπτιση και να καταγράψουν όλες τις στιγμές υπό το δικό τους πρίσμα. Δε φαντάζεσαι τι φωτογραφίες θα τραβηχτούν και πόσο θα το διασκεδάσουν τα ίδια τα παιδιά!

Φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης

Καλό θα ήταν, λοιπόν, όταν σχεδιάζεις ολόκληρη τη βάπτιση του παιδιού σου να μεριμνήσεις και για τους μικρούς καλεσμένους σου. Αυτό φυσικά ισχύει και για την απασχόληση παιδιών σε γάμο. Έτσι μικροί και μεγάλοι καλεσμένοι θα περάσουν ανεπανάληπτα και ξέγνοιαστα.

[print_link]