Καλοκαιρινή Διακόσμηση Σαλονιού Τάσεις 2023

Καλοκαιρινή Διακόσμηση Σαλονιού: Τάσεις 2023

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς δράττουμε την ευκαιρία να ντύσουμε καλοκαιρινά το σπίτι μας. Ένας από τους χώρους που περνάμε τις περισσότερες ώρες είναι το καθιστικό. Επομένως ο καλοκαιρινός στολισμός του θα μας μεταδώσει τη χαλαρότητα και την ευεξία της εποχής. Εμείς σου έχουμε ετοιμάσει μερικές ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2023, τις τάσεις σύμφωνα με τα παγκόσμια trends.

Χρώματα καλοκαιρινής διακόσμησης 2023

Στην καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2023 επικρατεί μια ελαφριά και αέρινη χρωματική παλέτα που δημιουργεί φρέσκια και καλοκαιρινή αίσθηση. Χρησιμοποίησε απαλές παστέλ αποχρώσεις όπως πράσινο της μέντας, μπλε του ουρανού, ανοιχτό κίτρινο, μπεζ της άμμου ή ροζ στους τοίχους, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά. Αυτά τα χρώματα θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια φιλόξενη και δροσερή ατμόσφαιρα. Αν είσαι από τους τολμηρούς τότε πρόσθεσε μερικές πινελιές από ζωντανά χρώματα έμφασης. Επίλεξε έντονες αποχρώσεις όπως τιρκουάζ, κοραλί, magenta ή ηλιόλουστο κίτρινο για μαξιλάρια, έργα τέχνης ή διακοσμητικά στοιχεία. Αυτά τα χρώματα θα δώσουν ενέργεια και μια παιχνιδιάρικη νότα στο χώρο.

Χρώματα καλοκαιρινής διακόσμησης 2023

Υφάσματα και υφές καλοκαιρινής διακόσμησης σαλονιού 2023

Εξίσου, κομβικό ρόλο παίζουν τα υφάσματα και οι υφές που θα επιλέξεις για τη διακόσμηση σου. Ενσωμάτωσε ακατέργαστες, φυσικές υφές στη καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2023 προσθέτοντας βάθος και ζεστασιά. Χρησιμοποιήστε υλικά όπως, γιούτα, seagrass, μπαμπού, ψάθα και ξύλο.  Αντικατέστησε τα βαριά υφάσματα με ανάλαφρες καλοκαιρινές επιλογές. Επιλέξτε λινό ή βαμβάκι σε ουδέτερα ή απαλά χρώματα. Αυτό θα δημιουργήσει μια άνετη και χαλαρή αίσθηση στο σαλόνι.  Πρόσθεσε τις έντονες πινελιές που αναφέραμε και πιο πάνω με μαξιλάρια και ριχτάρια με θέμα το καλοκαίρι. Επίλεξε μοτίβα με λουλούδια, τροπικά φύλλα ή μοτίβα παραλίας. Για μια μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού 2023 χρησιμοποίησε και  καλοκαιρινά χαλιά με πρωτότυπα σχέδια.

Υφάσματα και υφές καλοκαιρινής διακόσμησης σαλονιού 20234

Καλοκαιρινά διακοσμητικά για σαλόνι 2023

Στη καλοκαιρινή διακόσμηση 2023 δίνουμε χώρο στην ποιότητα έναντι της ποσότητας. Σημασία, λοιπόν, έχει να επιλέξεις 2 – 3 εκλεκτά διακοσμητικά κομμάτια που θα κοσμήσουν μοναδικά το καθιστικό σου. Δεδομένου αυτού, μια ιδέα είναι τα καλοκαιρινά διακοσμητικά εμπνευσμένα από την παραλία. Πρόσθεσε μια πινελιά παραθαλάσσιας γοητείας στο σαλόνι σου στολίζοντας κοχύλια, θαλασσόξυλα και κοράλλια. Συνδύασε τα με ναυτικά σχοινιά, στολίδια με ριγέ μοτίβα ή άγκυρες και φάρους για να δημιουργήσεις μια παραθαλάσσια ατμόσφαιρα.

Καλοκαιρινά διακοσμητικά για σαλόνι 2023

Τροπικά διακοσμητικά για σαλόνι 2023

Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις μια τροπική όαση στο σαλόνι σου. Χρησιμοποίησε φυτά εσωτερικού χώρου, γιρλάντες με πρασινάδες και πρόσθεσε μερικές funky λεπτομέρειες ώστε να δώσεις τροπικό στυλ στο καθιστικό. Χρυσά κηροπήγια – ανανάδες, πολύχρωμα γυάλινα βάζα διακόσμησης, τροπικά μαξιλάρια και χρωματιστός φωτισμός θα δέσουν τέλεια σε ένα άκρως φρέσκο και μοντέρνο αποτέλεσμα.

Τροπικά διακοσμητικά για σαλόνι 2023

Boho διακοσμητικά για σαλόνι 2023

Για μια έθνικ boho καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2023 επίλεξε διακοσμητικά αντικείμενα όπως ελέφαντες, βουδιστικές φιγούρες, διακοσμητικά εμπνευσμένα από τη κουλτούρα των Αζτέκων, μακραμέ και ονειροπαγίδες. Συνδύασε άνετες πολυθρόνες και μαξιλάρια δαπέδου. Στρώσε, επίσης, χαλιά με διαφορετικές υφές, σχέδια και μεγέθη για να δημιουργήσεις μια ζεστή εμφάνιση. Στη συνέχεια, διάλεξε χαμηλό τραπεζάκι σαλονιού από ακατέργαστο ξύλο για να προσθέσεις μια ρουστίκ πινελιά.  Χρησιμοποίησε μια σειρά από μαξιλάρια και ριχτάρια για να προσδώσεις υφή και χρώμα στο καθιστικό σου. Ανάμειξε και ταίριαξε μοτίβα, υφές και μεγέθη για να πετύχεις μια boho εμφάνιση. Πρόκειται για μια από τις πιο hot διακόσμηση σπιτιού ιδέες τα τελευταία χρόνια.

Boho διακοσμητικά για σαλόνι 2023

Διακοσμητικά τοίχου

Στη συνέχεια, η διακόσμηση σαλονιού 2023 δίνει έμφαση και στα διακοσμητικά τοίχου. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις μια επιτοίχια σύνθεση εμπνευσμένη από την παραλία με μια συλλογή από έργα τέχνης με θέμα την παραλία, κοχύλια σε κορνίζες ή vintage παραθαλάσσιους χάρτες. Για πιο glam εμφάνιση επίλεξε πίνακες ή καθρέπτες με χρυσές λεπτομέρειες. Διαφορετικά, μπορείς να κρεμάσεις εντυπωσιακά μακραμέ, boho κρεμαστά διακοσμητικά και ονειροπαγίδες.

Διακοσμητικά τοίχου

Κεριά για στολισμό σαλονιού

Φτιάξε μια cozy διακόσμηση σαλονιού χρησιμοποιώντας μπόλικα κεριά. Συνδύασε απλά κεριά και votive με αρωματικά κεριά με μυρωδιές εμπνευσμένες από το καλοκαίρι όπως εσπεριδοειδή, λεβάντα και πεπόνι. Τοποθέτησε τα σε δίσκους και πιατέλες ή/και μέσα σε φανάρια. Διακόσμησε τα στο πάτωμα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Όπως και να στολίσεις τα κεριά σου παίξε με διάφορα μεγέθη για να δημιουργήσεις πολλά ύψη.

Κεριά για στολισμό σαλονιού

Φυτά εσωτερικού χώρου για καλοκαιρινό σαλόνι

Έπειτα ενσωμάτωσε μια ποικιλία φυτών εσωτερικού χώρου σε όλο το σαλόνι σου για να δώσεις φρεσκάδα και φυσικότητα στη καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2023. Δημιούργησε ένα συνδυασμό από κρεμαστά φυτά, φυτά σε κασπώ σε έπιπλα ή ραφιέρες και μεγαλύτερα φυτά δαπέδου. Φυτά όπως οι φτέρες, τα φυτά αράχνης και τα πόθο είναι εξαιρετικές επιλογές για μια καλοκαιρινή αισθητική.

Φυτά εσωτερικού χώρου για καλοκαιρινό σαλόνι

Καλάθια διακόσμησης και αποθηκευτικού χώρου

Συνδύασε το στολισμό με τη χρηστικότητα και διακόσμησε εντυπωσιακά καλάθια στο σαλόνι σου.  Γέμισε τα με καλοκαιρινές κουβέρτες, περιοδικά ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Παίξε με διαφορετικά σχέδια και μεγέθη για ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

Καλάθια διακόσμησης και αποθηκευτικού χώρου

Καλοκαιρινός στολισμός τραπεζιού 2023

Τέλος αλλά εξίσου σημαντικός, είναι ο στολισμός που θα κάνεις στο τραπεζάκι του σαλονιού και στη τραπεζαρία. Μπορείς να επιλέξεις 1 – 2 διακοσμητικά/ έργα τέχνης και να τα διακοσμήσεις χωρίς παρεμβολές. Εναλλακτικά, μπορείς να γεμίσεις μπωλ ή γυάλινα είδη με  λεμόνια, λάιμ ή πορτοκάλια. Αυτό όχι μόνο θα προσθέσει ένα έντονο χρώμα αλλά και θα εμφυσήσει το σαλόνι με ένα αναζωογονητικό άρωμα εσπεριδοειδών. Μια άλλη υπέροχη ιδέα είναι τα διακοσμητικά βάζα με αποξηραμένα. Φτιάξε μικρά μπουκέτα με αποξηραμένα διαφορετικών ειδών και χρωμάτων και στόλισε τα σε εντυπωσιακά βάζα.

Καλοκαιρινός στολισμός τραπεζιού 2023

Σημαντικό είναι, να προσαρμόσεις τις τάσεις διακόσμησης 2023 στο δικό σου στυλ και ταπεραμέντο και κατά συνέπεια στην υπάρχουσα διακόσμηση του σαλονιού σου. Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα μπορείς να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς και να φιλοξενήσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σημασία έχει, λοιπόν, να αντανακλά τη φρέσκια ενέργεια του καλοκαιριού το 2023.

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]