mpomponieres gamou

Πώς να διαλέξω Μπομπονιέρα Γάμου;

Παντρεύεστε; Συγχαρητήρια! Παλιότερα, όταν ερχόταν η στιγμή της μπομπονιέρας, τα πράγματα ήταν πολύ απλά και μονότονα. Σήμερα όμως οι δυνατότητες είναι πολλές. Το ζευγάρι έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μέσα από ένα προσωπικό συνδυασμό επιλογών τη δική του μοναδική μπομπονιέρα.  Πώς να διαλέξω μπομπονιέρα γάμου όμως; Ας δούμε λίγο ποιοι είναι οι τύποι, τα υλικά και τα χρώματα στις μπομπονιέρες.

Τύποι Μπομπονιέρας

Στο πως να διαλέξω μπομπονιέρα γάμου το αμέσως ερώτημα που προκύπτει είναι τι στυλ μπομπονιέρας να διαλέξω. Η ποικιλία είναι τεράστια και οι επιλογές πολλές. Οι τύποι DIY μπομπονιέρας γάμου είναι οι εξής:

Κλασική Μπομπονιέρα γάμου

Είναι οι τούλινες μπομπονιέρες γάμου που όλοι θυμόμαστε από παλιά. Μαντήλια τούλι που γεμίζονται και πιάνονται στο γνωστό all time classic σχήμα.

Πώς να διαλέξω Μπομπονιέρα Γάμου; Κλασική Μπομπονιέρα γάμου

Μπομπονιέρα γάμου πουγκί

Τα πουγκιά γάμου είναι η πιο μοντέρνα εκδοχή. Όπως και η κλασική δένεται με κορδόνια, κορδέλες ή σχοινιά και ολοκληρώνεται με ένα στολίδι στο δέσιμο.

Πώς να διαλέξω Μπομπονιέρα Γάμου; Μπομπονιέρα γάμου πουγκί

Μπομπονιέρα Φάκελος – τσαντάκι

Από διάφορα υφάσματα δημιουργεί πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα. Παραλλαγή του φακέλου είναι το τσαντάκι με χεράκια ή το τσαντάκι «πορτοφόλι».

Μπομπονιέρα Φάκελος – τσαντάκι

Μπομπονιέρα με κουτάκι

Τα κουτάκια μπομπονιέρας σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα και διάφορα μεγέθη. Δίνει περισσότερες επιλογές διακόσμησης, γιατί πάνω στο καπάκι μπορούμε να κολλήσουμε όποιο διακοσμητικό μας αρέσει.

Πώς να διαλέξω Μπομπονιέρα Γάμου; Μπομπονιέρα με κουτάκι

Κρεμαστές μπομπονιέρες γάμου

Από τις πρόσφατες προτάσεις στην μπομπονιέρα είναι η κρεμαστή. Τα κουφέτα, τυλιγμένα ένα-ένα, κρέμονται από ένα κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο. Αυτό μπορεί να είναι μια μεταλλική πεταλούδα, μια ξύλινη καρδιά κ.α.

Κρεμαστές μπομπονιέρες γάμου

Μπομπονιέρες γάμου αντικείμενο

Ένα φαναράκι, ένα γυάλινο βαζάκι, ένα μεταλλικό γλαστράκι ή ένα κηροπήγιο για ρεσώ μπορεί να γίνει μπομπονιέρα.

Μπομπονιέρες γάμου αντικείμενο

Υλικά για μπομπονιέρες

Το επόμενο βήμα στο πώς να διαλέξω μπομπονιέρα γάμου είναι τα υλικά για μπομπονιέρες που θα επιλέξεις. Το υλικό θα διαμορφώσει το στυλ της μπομπονιέρας σου. Κομμένα υφάσματα όπως το τούλι, το γαλλικό τούλι και το τούλι δίχτυ συνδυάζουν τη διαχρονικότητα με μερικές μοντέρνες πινελιές. Η δαντέλα δίνει μια vintage αισθητική με ρομαντική διάθεση. Από την άλλη η λινάτσα και ο καμβάς αντικατοπτρίζουν το ρουστίκ στυλ. Η γάζα, η κολλαριστή γάζα, ο ταφτάς, το σατέν, ο ταφτάς γκιπούρ και η οργάντζα είναι εξίσου υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τις δικές σου χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου.

Συμβουλή: Δοκιμάστε συνδυασμό υλικών, π.χ. σε μια μπομπονιέρα πουγκί, τυλίξτε τα κουφέτα σε ένα μεγάλο τούλι και βάλτε τα μέσα στο ταφταδένιο κεντητό πουγκί. Το τούλι εξέχει από το πουγκί «μεγαλώνοντας» οπτικά την μπομπονιέρα.

Υλικά για μπομπονιέρες

Χρώματα μπομπονιέρας

Αφού επιλέξεις τα υλικά που θέλεις για τις DIY μπομπονιέρες γάμου σου, σειρά έχει η χρωματική παλέτα που θα επιλέξεις. Έντονα χρώματα όπως το βεραμάν, το σάπιο μήλο, και το ροδί είναι πολύ εντυπωσιακές επιλογές. Συνάμα οι παστέλ αποχρώσεις όπως το λιλά της λεβάντας, το ροζ, το κίτρινο της κρέμας και το πράσινο της μέντας θα δώσουν μια φινετσάτη νότα στις δημιουργίες σου. Τα γήινα χρώματα που περιλαμβάνουν όλη τη γκάμα από το ιβουάρ ως το σκούρο καφέ όπως το μπεζ της άμμου, το καφέ της καραμέλας, το ιβουάρ της πούδρας και το nude της παλιάς δαντέλας θα σου δώσουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Πώς να διαλέξω Μπομπονιέρα Γάμου; Χρώματα μπομπονιέρας

DIY συμβουλές για μπομπονιέρες γάμου

Μια από τις συμβουλές είναι να τολμήσεις να συνδυάσεις ένα από τα «φυσικά» χρώματα με ένα «έντονο», π.χ. το nude της παλιάς δαντέλας με το ροδί. Από την άλλη μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο ή περισσότερα παστέλ μαζί, π.χ. το λιλά με το ήσυχο πράσινο της μέντας.

[print_link]