Πώς να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο το 2018

Πώς να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Πολύ σύντομα όλοι θα ξεχυθούν στους δρόμους για να προετοιμαστούν για τα Χριστούγεννα. Το δέντρο και τα στολίδια βγαίνουν από την αποθήκη και όλο το σπίτι θα διακοσμηθεί γιορτινά. Όμως, η ερώτηση που βασανίζει αρκετούς είναι “πως να στολίσω χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν επαγγελματίας” ; Μην ανησυχείτε, σας παρουσιάζουμε μερικά απλά βήματα για το πώς να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Βήμα 1ο: Διαλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Είτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι ψεύτικο είτε αληθινό πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέρος για να το στολίσετε. Θα ήταν ιδανικό να το τοποθετούσατε κοντά σε κάποια πρίζα έτσι ώστε να αποφύγετε τα διάσπαρτα καλώδια στο σαλόνι, ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξετε ελαφρώς τη διακόσμησή σας. Έτσι θα είναι ασφαλέστερο και ως προς τα παιδιά. Στην περίπτωση που το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι αληθινό τοποθετήστε το μακριά από θερμαντικές εστίες και κοντά σε κάποιο παράθυρο έτσι ώστε να διατηρηθεί φρέσκο καθ’ όλη την εορταστική περίοδο.

topothesia dentrou

Βήμα 2ο : Ανοίξτε τα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το επόμενο βήμα για το πώς να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο το 2018 είναι να ανοίξετε καλά τα κλαδιά του δέντρου. Είναι έτσι κι αλλιώς φαντασμαγορικό ένα αφράτο και μεγαλειώδες χριστουγεννιάτικο δέντρο, οπότε είναι σημαντικό να μην αμελήσετε αυτό το βήμα και να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο σε αυτή τη διαδικασία.

Βήμα 3ο : Τοποθετήστε σωστά το φωτισμό

Βασική προϋπόθεση για το πώς να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο το 2018 είναι ο φωτισμός του. Αρχικά βάλτε τα λαμπάκια στην πρίζα να δείτε πως δουλεύουν. Κρατήστε τα αναμμένα για να παραμείνει το καλώδιο ζεστό καθώς τα δουλεύετε και ξεκινήστε να τα τοποθετείτε από κάτω προς τα πάνω. Μη κάνετε οικονομία στις σειρές από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που θα πάρετε. Είναι προτιμότερο να βάλετε πολύ λιγότερα στολίδια ή και καθόλου και να διατηρήσετε στο σαλόνι σας ένα υπέροχα φωτισμένο δέντρο. Διαλέγετε πάντα φωτάκια led.

fotakia dentrou

Βήμα 4ο: Επιλέξτε ένα συνδυασμό χρωμάτων

Η επιλογή χρωμάτων που συνδυάζονται όμορφα και η τήρηση ενός θέματος μπορεί να αποτελέσει βασικό κομμάτι της δεξιοτεχνίας σας για τη διακόσμηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Κόκκινο, πράσινο και χρυσό απαντούν σε ένα παραδοσιακό στυλ για τα Χριστούγεννα. Για μια χειμερινή εμφάνιση, επιλέξτε το ασημί,το μπλε και το μωβ ή για μια πιο μινιμαλιστική διακόσμηση διαλέξτε ένα λευκο χριστουγεννιάτικο δέντρο, με ασήμι λεπτομέρειες και μπλέ φωτισμό. Μη το παρακάνετε με τα χρώματα και τον συνδυασμό χριστουγεννιάτικης θεματολογίας.

stolidia dentrou sindiasmos xromaton

Βήμα 5ο : Γιρλάντες

Χάντρες, κορδέλες και γιρλάντες προσθέτουν χαρακτήρα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Και πάλι ξεκινήστε από χαμηλά προς την κορυφή και τοποθετήστε τα με το δικό σας τρόπο. Είναι καλύτερο να κάνετε αυτή τη διαδικασία πριν από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια ώστε να μην τα χτυπήσετε.

girlanda dentrou

Βήμα 6ο: Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αυτό το σημείο ίσως είναι το πιο διασκεδαστικό στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού και δέντρου. Κρεμάστε τα μεγαλύτερα στολίδια πιο κοντά στο κέντρο και χαμηλά του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας για να του δώσετε περισσότερο βάθος και χρησιμοποιήστε μικρότερες μπάλες προς τα άκρα των κλαδιών και προς τα πάνω. Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών σε γυάλινες μπάλες ή πλαστικές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Τα ακριβότερα στολίδια στολίστε τα προς την κορυφή, έτσι και θα γλιτώσουν από τυχόν ατυχήματα και θα φαίνονται περισσότερο.

xristougenniatika stolidia gia to dentro

Βήμα 7ο: Ποδιά χριστουγεννιάτικου δέντρου

Για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα η ποδιά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι απαραίτητη. Θα την τοποθετήσετε στην βάση του δέντρου σας κρύβοντας έτσι την βάση και τα καλώδια από τα λαμπάκια. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο ύφασμα ή χιονοκουβέρτα.

Βήμα 8ο: Κορυφή

Για ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο χρειάζεται μια λαμπερή κορυφή.  Οι επιλογές είναι πολλές εκκινώντας με τις παραδοσιακές όπως το αστέρι που συμβολίζει το Αστέρι της Βηθλεέμ. Ωστόσο Υπάρχουν και άλλες επιλογές στην αγορά για όλα τα γούστα, συμπεριλαμβανομένων εξατομικευμένων κορυφών, νιφάδες χιονιού, πουλιά. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε κλαδιά και λουλούδια για να φτιάξετε μια φαντασμαγορική κορυφή. Αρκεί να τα δέσετε καλά με αρκετό σύρμα στην κορυφή του δέντρου.

korifi dentrou

Αυτά ήταν τα βασικά βήματα για το πώς να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο το 2018. Με αφορμή αυτά αφήστε την φαντασία σας να πυροδοτήσει την δημιουργικότητα σας για μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού.

[print_link]