Τροπική διακόσμηση σπιτιού 8 Εξωτικές Προτάσεις

Τροπική Διακόσμηση Σπιτιού: 8 Εξωτικές Προτάσεις

Είσαι ορκισμένος λάτρης του καλοκαιριού και του τροπικού στυλ ενώ αρνείσαι κατηγορηματικά να τα αποχωριστείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου; Τότε πρέπει να σου πούμε ότι τα trends στη διακόσμηση μιλούν στη καρδιά σου και οι τροπικές διακοσμήσεις σπιτιού είναι νούμερο ένα στις προτιμήσεις. Το εξωτικό θέμα σε μεταφέρει σε κάποιο τροπικό νησί. Οι πανέμορφοι εξωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων βοηθούν στη χαλάρωση και τη ξεκούραση ενώ τα τροπικά φυτά αναζωογονούν το χώρο με έναν μοναδικό τρόπο. Αν, λοιπόν θες να δώσεις τροπική αίσθηση στο σπίτι σου, είσαι στο σωστό μέρος. Εμείς σου έχουμε μερικές ιδέες για τροπική διακόσμηση σπιτιού από άκρη σε άκρη.

Τροπική διακόσμηση σαλονιού

Το σαλόνι είναι το βασικό δωμάτιο σε μια τροπική διακόσμηση σπιτιού. Κάνε μια τροπική μεταμόρφωση στο καθιστικό συνδυάζοντας χρώματα όπως το λευκό, το πράσινο, το χρυσό, το μπεζ ή το μαύρο. Πρόσθεσε χρωματιστά ριχτάρια και χαλιά στους αντίστοιχους χρωματισμούς για μια ολοκληρωμένη διακόσμηση σπιτιού. Συμπλήρωσε στους καναπέδες σου ή και στο πάτωμα μαξιλάρια με έντονα χρώματα και τροπικά μοτίβα.

Τροπική διακόσμηση σαλονιού

Τροπικά διακοσμητικά σπιτιού

Σε μια τροπική διακόσμηση σαλονιού σημαντικό ρόλο παίζουν και τα διακοσμητικά που θα επιλέξεις. Πρόσθεσε ξύλινα φανάρια μπαμπού, καλάθια και καφάσια στη τραπεζαρία σου ή ακόμα και στο έδαφος. Για λίγη μοντέρνα λάμψη χρησιμοποίησε χρυσά γεωμετρικά φανάρια και λαμπάκια σε έντονα χρώματα φωτισμού. Φυσικά σε μια τροπική διακόσμηση δεν πρέπει να λείπουν τα τροπικά διακοσμητικά λουλούδια. Επίλεξε αρκετά τροπικά φύλλα δίνοντας την αίσθηση τροπικού δάσους. Ολοκλήρωσε τη τροπική διακόσμηση σαλονιού με τροπικά διακοσμητικά όπως ανανάδες, κάκτους, φλαμίνγκο και παπαγάλους.

Τροπικά διακοσμητικά σπιτιού

Τροπική διακόσμηση τραπεζαρίας

Αντίστοιχα διακόσμησε και τη τραπεζαρία σου. Χρησιμοποίησε υφάσματα και ράνερ σε έντονα χρώματα ή με κάποιο τροπικό μοτίβο. Επιπλέον, εμείς θα σου προτείναμε να φτιάξεις με τα χεράκια σου τροπικό centerpiece με δίσκους ή πιατέλες και να προσθέσεις μικρά επιτραπέζια διακοσμητικά, όπως ανανάδες και κάκτους.

Τροπική διακόσμηση τραπεζαρίας

Τροπική διακόσμηση υπνοδωματίου

Συμπεριέλαβε στην τροπική διακόσμηση σπιτιού και τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρα. Επίλεξε λευκά είδη και μαξιλάρια με τροπικό μοτίβο. Αν είσαι από τους πιο τολμηρούς συνδύασε και animal prints στοιχεία. Πρόσθεσε επίσης  χαλιά ή μοκέτες σε μαύρο ή φυσικό χρώμα. Συνδύασε με ψάθινα καλάθια για τις κουβέρτες σου. Σχετικά με τις κουρτίνες προτίμησε ανάλαφρες για να μπαίνει το φως διάχυτο μέσα στο υπνοδωμάτιο. Εναλλακτικά μπορείς να επιτύχεις μια τροπική διακόσμηση πιο εύκολα επιλέγοντας να ντύσεις ένα τοίχο του δωματίου με τροπική ταπετσαρία. Το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο.

Τροπική διακόσμηση υπνοδωματίου

Τροπική διακόσμηση γραφείου / κομοδίνου

Για την τροπική διακόσμηση του γραφείου σου ή του κομοδίνου σου επίλεξε μικρά κασπώ με τροπικά φυτά ή εξωτικά διακοσμητικά λουλούδια. Πρόσθεσε μικρά φανάρια ή γυάλινα είδη σε χρυσό χρώμα για λίγη λάμψη. Στο τοίχο κρέμασε πινακίδες και διακοσμητικά τοίχου με καλοκαιρινά σχέδια και tropical στοιχεία. Τέλος και σε αυτή τη περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις τροπικά διακοσμητικά όπως ανανάδες και φλαμίνγκο.

Τροπική διακόσμηση γραφείου κομοδίνου

Τροπική διακόσμηση κουζίνας

Στις τροπικές γωνιές του σπιτιού συγκαταλέγεται και η κουζίνα σου. Μια από τις ιδέες διακόσμησης σπιτιού είναι να ντύσεις ένα μέρος με έντονα χρωματικά πλακάκια. Αν ωστόσο δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, πρόσθεσε στο πάγκο της κουζίνας πιατέλες και εταζέρες με τροπικό θέμα και γέμισε το δωμάτιο με εξωτικά φύλλα σε βάζα. Επίλεξε σουπλά ή υφάσματα για το τραπέζι που συνάδουν με την υπόλοιπη διακόσμηση και ολοκλήρωσε τη με τα αντίστοιχα είδη σερβιρίσματος.

Τροπική διακόσμηση κουζίνας

Τροπική διακόσμηση μπαλκονιού

Όπως και στο υπόλοιπο σπίτι έτσι και στη βεράντα φτιάξε μια χαρούμενη τροπική διακόσμηση μπαλκονιού. Αρχικά χρησιμοποίησε έπιπλα μπαμπού ή μεταλλικά έπιπλα σε λευκό χρώμα. Έπειτα διάλεξε μαξιλάρες, υφάσματα και ριχτάρια με τροπική διάθεση. Άπλωσε κάτω χρωματιστή μοκέτα και δώσε την αίσθηση ότι πρόκειται για φυσική προέκταση του υπόλοιπου σπιτιού. Φυσικά, σε ένα τροπικό μπαλκόνι σπιτιού δεν μπορούν να λείπουν οι πρασινάδες και τα λουλούδια. Πρόσθεσε μερικά φανάρια ή και επιδαπέδια διακοσμητικά σε διαφορετικά μεγέθη και το μπαλκόνι σου για περισσότερη ατμόσφαιρα. Ολοκλήρωσε τη φανταστική εξωτική γωνιά σου με ένα – δυο φλαμίνγκο.

Τροπική διακόσμηση μπαλκονιού

Τροπική διακόσμηση μπάνιου

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε το μπάνιο γυμνό από διακόσμηση και στυλ.  Εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά γλαστράκια με κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου, λουλούδια και κεριά. Κρέμασε πράσινη κουρτίνα μπάνιου την οποία θα συνδυάσεις με το ανάλογο χαλάκι μπάνιου. Χρησιμοποίησε λευκές πετσέτες για να κάνουν αντίθεση με τα πράσινα στοιχεία που έχεις επιλέξει. Μη διστάσεις να στολίσεις τις γωνίες με κορμούς και καλάμια μπαμπού.

Τροπική διακόσμηση μπάνιου

Η τροπική διακόσμηση είναι σίγουρο πως ήρθε για να μείνει! Και αυτό γιατί καταφέρνει με το μοναδικό παιχνιδιάρικο στυλ να δίνει ζωντάνια στο χώρο. Συνδύασε έντονα χρώματα, μοτίβο και υλικά για να φτιάξεις με τα χεράκια σου μια εντυπωσιακή απομίμηση εξωτικού νησιού που θα απολαμβάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]