Πως να φτιάξω χειροποίητα διακοσμητικά σπιτιού 15 Ιδέες

Πώς να φτιάξω Χειροποίητα Διακοσμητικά Σπιτιού: 15 Ιδέες

Θέλεις να κάνεις μικρή ή μεγάλη ανανέωση σπιτιού αλλά δεν ξέρεις τι μπορείς να αλλάξεις χωρίς να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη; Εύλογος ο προβληματισμός σου για αυτό και εμείς όντας λάτρεις του DIY σου έχουμε την απάντηση. Δημιούργησε χειροποίητες κατασκευές σπιτιού με βασικά εργαλεία τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το μεράκι σου. Βέβαια τώρα μπορεί να αναρωτιέσαι πως να φτιάξω χειροποίητα διακοσμητικά σπιτιού. Μη σκας! Σου έχουμε και εδώ την απάντηση. Βρες παρακάτω μερικές πρωτότυπες ιδέες για να πάρεις έμπνευση και να ξεκινήσεις τις DIY κατασκευές που θα αναδείξουν τη διακόσμηση σπιτιού.

Διακοσμητικό σπιτιού με γεωμετρικό φανάρι

Μια μοντέρνα πρόταση για χειροποίητα διακοσμητικά σπιτιού είναι με γεωμετρικό φανάρι. Διάλεξε γεωμετρικά φανάρια σε διάφορα μεγέθη και σχέδια και διακόσμησε τα με λουλούδια, κεριά ή μικρά διακοσμητικά. Φτιάξε μια ατμοσφαιρική και συνάμα μοντέρνα γωνίτσα στο σαλόνι σου με έναν εύκολο τρόπο.

Διακοσμητικό σπιτιού με γεωμετρικό φανάρι

Χειροποίητο διακοσμητικό σπιτιού με γυάλινη καμπάνα

Μια από τις έξυπνες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι είναι με γυάλινες καμπάνες. Διακόσμησε τη γυάλινη καμπάνα σου ανάλογα με το στυλ ή την εποχή. Μερικές προτάσεις είναι να βάλεις λουλούδια, κλαδιά και διακοσμητικά πουλάκια, καράβι διακοσμητικό για πιο ναυτικό – καλοκαιρινό στυλ ή ένα μεγάλο λουλούδι για ένα πιο παραμυθένιο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά μπορείς να διαλέξεις χριστουγεννιάτικα στολίδια και φιγούρες για να φτιάξεις έναν εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού.

Χειροποίητο διακοσμητικό σπιτιού με γυάλινη καμπάνα

Κρεμαστό διακοσμητικό σπιτιού με τελάρα κεντήματος

Ένα από τα υλικά που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για τα χειροποίητα διακοσμητικά σπιτιού είναι τα τελάρα κεντήματος. Αν ψάχνεις χειροποίητες κατασκευές με ύφασμα, μια ιδέα είναι να τα ντύσεις με υφάσματα που ταιριάζουν και στην υπόλοιπη διακόσμηση και να τα κρεμάσεις στους τοίχους σου. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις μια εντυπωσιακή κρεμαστή χειροτεχνία με λουλούδια και λαμπάκια. Αυτές οι χειροτεχνίες για ενήλικες είναι μια οικονομική λύση για διακοσμητικά τοίχου που δεν υστερεί καθόλου σε φινέτσα και πρωτοτυπία.

Κρεμαστό διακοσμητικό σπιτιού με τελάρα κεντήματος

Κρεμαστό διακοσμητικό με κοχύλια

Μια από τις ιδέες μας που θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελεί πρόταση για χειροτεχνίες στο σπίτι για παιδιά είναι το κρεμαστό διακοσμητικό με κοχύλια. Πάρε ένα θαλασσόξυλο και κρέμασε από αυτό κορδόνια. Ύστερα, κόλλησε / κρέμασε κοχύλια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Αυτή η πανέμορφη δημιουργία ανήκει στις καλοκαιρινές κατασκευές με κοχύλια αφού φέρνει το καλοκαίρι στο σπίτι σου!

Κρεμαστό διακοσμητικό με κοχύλια - χειροποίητα διακοσμητικά σπιτιού

Δίσκος με διακοσμητικά για το σπίτι

Μια εύκολη λύση στο πώς να φτιάξω χειροποίητα διακοσμητικά είναι επιλέγοντας σαν βασικό υλικό το δίσκο. Ανάλογα με το ύφος του σπιτιού σου διάλεξε μεταλλικούς, πλαστικούς ή ξύλινους δίσκους. Στη συνέχεια, ακολουθώντας πάντα τη γενικότερη διακόσμηση σπιτιού στόλισε τον με διακοσμητικά σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, λουλούδια, άμμο, κοχύλια, κηροπήγια ή μικρά φανάρια.

Δίσκος με διακοσμητικά για το σπίτι - χειροποίητα διακοσμητικά σπιτιού

Γυάλινα βαζάκια με κεριά

Ποιος δεν έχει ξεχασμένα σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας γυάλινα βαζάκια; Για αυτό ήρθε η ώρα να τα βγάλουμε από τα αζήτητα και να πάρουν μια αξιοσημείωτη θέση στη διακόσμηση σπιτιού. Πώς; Φτιάχνοντας DIY κηροπήγια με διακοσμητικά βάζα. Γέμισε τα κανέλες, κλαδάκια, διακοσμητικά λουλούδια, άμμο ή κοχύλια. Έπειτα τοποθέτησε πάνω ρεσώ ή αν έχουν μικρό στόμιο στερέωσε πάνω τα κεριά σου. Με τόσο εύκολα και οικονομικά υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι θα φτιάξεις κάτι φοβερό!

Γυάλινα βαζάκια με κεριά

DIY κουφετομηχανή

Μια πρωτότυπη ιδέα για σένα που το «φτιάχνω διάφορα μόνη μου» είναι στάση ζωής είναι η  DIY κουφετομηχανή. Χρησιμοποίησε κασπό, γυάλες σφαίρα και στόλισε τα εσωτερικά με διακοσμητικά και εξωτερικά με κορδέλες και κορδόνια στις αποχρώσεις που θες. Θα φτιάξεις έτσι μια φοβερή κατασκευή για το σπίτι.

DIY κουφετομηχανή

Χειροποίητη κορνίζα με λουλούδια για το σπίτι

Μια από τις όμορφες ρουστίκ κατασκευές για το σπίτι  είναι η κορνίζα με χρωματιστά στάχυα και λεβάντες. Κόλλησε αποξηραμένα λουλούδια πάνω στη κορνίζα και ζωντάνεψε ένα ανοιξιάτικο τοπίο εύκολα και οικονομικά.

Χειροποίητη κορνίζα με λουλούδια για το σπίτι - χειροποίητα διακοσμητικά σπιτιού

Διακοσμητικό σπιτιού με κουτιά σύνθεσης

Τα κουτιά σύνθεσης είναι μια πολύ οικονομική πρόταση για χειροποίητα επιτραπέζια διακοσμητικά σπιτιού ειδικά για παιδικό δωμάτιο. Επίλεξε κομμένα υφάσματα και γέμισε τα κουτιά σου. Έπειτα στόλισε τα με διάφορα διακοσμητικά ανάλογα με το θέμα του υπόλοιπου χώρου. Μια ιδέα για παιδικό δωμάτιο είναι με μπαλαρίνες και κύκνους ή με  λουλούδια αρκουδάκια και καρουζέλ.

Διακοσμητικό σπιτιού με κουτιά σύνθεσης

Εταζέρα με διακοσμητικά

Για μια εντυπωσιακή διακόσμηση κουζίνας και όχι μόνο θα σου προτείναμε την εταζέρα με τα διακοσμητικά. Επίλεξε διακοσμητικά, στάχυα, λουλούδια κ.α ανάλογα με το θέμα διακόσμησης σου. Εναλλακτικά, για μια πιο εποχική διακόσμηση, φτιάξε ανεπανάληπτες εταζέρες με χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια και μπόλικο χιόνι.

Εταζέρα με διακοσμητικά - χειροποίητα διακοσμητικά σπιτιού

DIY γιρλάντα για διακόσμηση σπιτιού

Φτιάξε με τα χεράκια σου ουδέτερες ή ανά εποχή γιρλάντες. Κρέμασε αποξηραμένα, λουλούδια, κορδόνια και κορδέλες, στολίδια ή κρεμαστά διακοσμητικά. Φτιάξε τις ανάλογα με το δωμάτιο που θέλεις να διακοσμήσεις. Δώσε χαρακτήρα στους τοίχους, το τζάκι ή τα παράθυρα του σπιτιού σου εύκολα και οικονομικά.

DIY γιρλάντα για διακόσμηση σπιτιού

Χειροποίητα διακοσμητικά με γυάλινες μπάλες με τρύπα

Μια από τις εύκολες κατασκευές για το σπίτι είναι χρησιμοποιώντας γυάλινες μπάλες με τρύπα. Διακόσμησε της με άμμο, αστερίες και κοχύλια ή με λουλούδια, κεριά και διακοσμητικά. Για ένα πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα χρησιμοποίησε λαμπάκια μπαταρίας. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

Χειροποίητα διακοσμητικά με γυάλινες μπάλες με τρύπα

Καλάθια και κασπώ με διακοσμητικά σπιτιού

Από την άλλη έρχονται τα καλάθια και τα κασπώ για να δώσουν έναν αέρα πρωτοτυπίας στη διακόσμηση του προσωπικού σου χώρου. Γέμισε τα με διακοσμητικά, λουλούδια, μικρά φανάρια, αποξηραμένα, κανέλες και ότι άλλο έχεις φανταστεί. Στόλισε τα στο σαλόνι, τη κουζίνα ή ακόμα και στο γραφείο σου δίνοντας χρώμα και αισθητική.

Καλάθια και κασπώ με διακοσμητικά σπιτιού

Χειροποίητα στεφάνια για το σπίτι

Φυσικά στη λίστα με τις χειροποίητες κατασκευές σπιτιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα  DIY στεφάνια. Άδραξε την ευκαιρία ανάλογα με την εποχή και φτιάξε πρωτότυπα ανοιξιάτικα στεφάνια, πασχαλινά στεφάνια ή χριστουγεννιάτικα. Αν πάλι δεν θέλεις να περιοριστείς στην εποχικότητα και ψάχνεις κάτι πιο ουδέτερο φτιάξε χειροποίητα στεφάνια που θα εκτοξεύσουν τη διακόσμηση σπιτιού σου με  τη φινέτσα και το στυλ τους.

Χειροποίητα στεφάνια για το σπίτι - χειροποίητα διακοσμητικά σπιτιού

Χειροποίητη τουρτιέρα με κάκτους

Τέλος μια κατασκευή για το σπίτι που αγαπάμε εξίσου είναι η χειροποίητη τουρτιέρα. Χρησιμοποίησε μια πιατέλα και κόλλησε τη σε ένα κοντό κηροπήγιο. Έπειτα διακόσμησε τη από πάνω με βρύο, κακτάκια και παπαγαλάκια αν θέλεις ένα πιο τροπικό αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό είναι μονάχα μια ιδέα, εξαρτάται από σένα σε τι ύφος και στυλ θέλεις να κινηθείς.

Χειροποίητη τουρτιέρα με κάκτους

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να δώσεις μια απαράμιλλη φινέτσα και χαρακτήρα στο σπίτι σου. Ανασκουμπώσου και άφησε τη φαντασία σου να καλπάσει. Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τις διακοσμήσεις των περιοδικών.

[print_link]