Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Ραφιέρας 10 Ιδέες Στολισμού

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Ραφιέρας: 10 Ιδέες Στολισμού

Τα Χριστούγεννα, οι περισσότεροι θέλουμε να στολίζουμε από άκρη σε άκρη το χώρο μας. Γυμνή, αστόλιστη γωνιά σημαίνει λιγότερο χριστουγεννιάτικο πνεύμα κάτι που μπορεί να οδηγήσει τα ξωτικά στο να φάνε όλους τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Αν, λοιπόν, έχεις στολίσει κάθε μέρος του σπιτιού ή του γραφείου και σου μένει μόνο εκείνη η ραφιέρα ή η βιβλιοθήκη για να ολοκληρωθεί η χριστουγεννιάτικη πανδαισία τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Και αυτό γιατί σου έχουμε ετοιμάσει μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ραφιέρας ή βιβλιοθήκης που θα μετατρέψουν τον άλλοτε αποθηκευτικό χώρο σε μια επιτομή των Χριστουγέννων.

Βιβλία με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Η πιο εύκολη και on budget ιδέα για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ραφιέρας είναι με βιβλία και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Επίλεξε βιβλία με εντυπωσιακά εξώφυλλα και χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις και συνδύασε τα με επιτραπέζια διακοσμητικά όπως μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα, χριστουγεννιάτικες φιγούρες η ζωάκια. Θα έχεις δώσει μια χριστουγεννιάτικη πινελιά στη διακόσμηση ραφιών βιβλιοθήκης στο άψε σβήσε.

Βιβλία με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες για ραφιέρα

Μια άλλη πρόταση για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ραφιέρας είναι οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες. Μπορείς να κρεμάσεις έτοιμες γιρλάντες ή να φτιάξεις τις δικές σου πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες DIY. Χρησιμοποίησε αποξηραμένα, χάντρες, φουντίτσες, κουκουνάρια και άλλα υλικά κατασκευών για  να φτιάξεις τις κατασκευές ανάλογα με το στυλ σου. Συνδύασε και μερικά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες για ραφιέρα

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βιβλιοθήκης με γυάλες

Ανάλογα με το ύψος των ραφιών βιβλιοθήκης επίλεξε γυάλινα είδη τα οποία θα γεμίσεις με αποξηραμένα φρούτα, κουκουνάρια, κανέλες και χιόνι ή με χριστουγεννιάτικες μπάλες γυάλινες. Διακόσμησε τα πάνω στα ράφια ή στο πλάι της ραφιέρες χρησιμοποιώντας επιδαπέδια βάζα. Είναι εξίσου ιδανική επιλογή για μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπουφέ.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βιβλιοθήκης με γυάλες

Χριστουγεννιάτικα επιτραπέζια διακοσμητικά για ράφι

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Γιατί λοιπόν να μη τα συμπεριλάβεις και στη ραφιέρα σου; Στόλισε διάσπαρτα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που ταιριάζουν χρωματικά και είσαι έτοιμη. Δεν είναι καθόλου δύσκολο και χρονοβόρο ενώ ταιριάζει και σε οποιουδήποτε στυλ βιβλιοθήκης.

Χριστουγεννιάτικα επιτραπέζια διακοσμητικά για ράφι

Λαμπάκια και κεριά για χριστουγεννιάτικη ραφιέρα

Συνδύασε ατμόσφαιρα με διακόσμηση επιλέγοντας λαμπάκια ή κεριά για τα ράφια σου. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις κηροπήγια ή σκέτα κεριά.  Θα σου προτείναμε σε κάθε περίπτωση να διαλέξεις διαφορετικά μεγέθη για να δημιουργήσεις ύψη. Εναλλακτικά, μπορείς να κρεμάσεις από άκρη σε άκρη ή  να τοποθετήσεις στο εσωτερικό των ραφιών σειρές από λαμπάκια. Διάλεξε θερμό, ψυχρό ή πολύχρωμο φωτισμό ανάλογα με το γούστο σου.

Λαμπάκια και κεριά για χριστουγεννιάτικη ραφιέρα

Γεωμετρικά φανάρια για χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη

Για μια μοντέρνα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορείς να στολίσεις και γεωμετρικά φανάρια. Επίλεξε γέμισε τα terrarium με μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, χιόνι και χρυσόσκονες. Αν θέλεις μια cozy πινελιά τότε πρόσθεσε και λαμπάκια LED με ζεστό φωτισμό. Για μια μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αρκέσου σε λευκά κεριά κολώνες. Αποτελεί μια ωραία ιδέα και για χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού.

Γεωμετρικά φανάρια για χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ραφιέρας με Lemax

Ποιος δεν αγαπάει τα Lemax; Οι φωτιζόμενες μινιατούρες κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό! Αν δεν είναι στα σχέδια σου ένα χριστουγεννιάτικο χωριό από συλλεκτικά σπιτάκια μπορείς να επιλέξεις 2-3 κομμάτια για να στολίσεις τα ράφια σου. Αν, μάλιστα, έχουν μικρή επιφάνεια μπορείς να διαλέξεις υπέροχες προσόψεις και σκηνικά.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ραφιέρας με Lemax

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφοι

Οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφοι είναι από εκείνα τα διακοσμητικά που τα βρίσκουμε πολύ στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού. Γιατί να μη στολίσεις και τη ραφιέρα σου. Φτιάξε μια μικρή γιρλάντα από κάλτσες και σκούφους ή στόλισε τα μεμονωμένα. Αυτή η ιδέα ταιριάζει σε όλα τα στυλ και σε κάθε δωμάτιο.

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφοι

Βάζα με χριστουγεννιάτικα κλαδιά

Φτιάξε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με αποξηραμένα λουλούδια και χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Χρησιμοποίησε εντυπωσιακά διακοσμητικά βάζα τα οποία θα γεμίσεις με pampas grass, Babala, berries και άλλα διακοσμητικά κλαδιά με glitter και χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις. Μπορείς να τα στολίσεις πάνω στα ράφια ή τριγύρω έτσι ακριβώς όπως με τα αποξηραμένα.

Βάζα με χριστουγεννιάτικα κλαδιά

Επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα DIYs

Τέλος, αν είσαι λάτρης του DIY όπως και εμείς δεν έχεις παρά να στολίσεις τη ραφιέρα ή τη βιβλιοθήκη με τις δικές σου μοναδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Δημιούργησε εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, DIY χιονάνθρωπους και φοβερά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα centerpieces. Με λίγη φαντασία, μεράκι και μπόλικο γιορτινό πνεύμα το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα DIYs

Μπες για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα στολίζοντας από άκρη σε άκρη το χώρο σου. Ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων και γιόρτασε με τα αγαπημένα σου πρόσωπα δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις.

[print_link]