Πόσα λαμπάκια χρειάζεται ένα δέντρο;

Πόσα Λαμπάκια Χρειάζεται ένα Δέντρο;

Τα Χριστούγεννα είναι η λαμπιονοεποχή του χρόνου. Όπου και αν στραφείς ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός κατακλύζει την πλάση ενώ η ατμόσφαιρα είναι λαμπερά γιορτινή. Οι πλατείες, οι βιτρίνες και τα σπίτια έχουν μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση γεμάτη χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι ο φωτισμός δέντρου αποτελεί πια μεγάλη υπόθεση. Πάει η εποχή που «τυλίγαμε» το δέντρο με μερικά λαμπάκια πυρακτώσεως και εκτός των άλλων παίζαμε την ζωή μας κορώνα γράμματα αφού υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς. Καλωσορίζουμε, πλέον τα λαμπάκια LED και ήρθε η ώρα να μάθουμε πόσα λαμπάκια χρειάζεται ένα δέντρο. Κράτα σημειώσεις για να στολίσεις και εσύ σαν επαγγελματίας διακοσμητής!

Πλεονεκτήματα στα LED φωτάκια

Αρχικά, πριν δούμε πόσα λαμπάκια χρειάζεται ένα δέντρο ας μάθουμε μερικά πράγματα για τα λαμπάκια LED και γιατί μιλάμε για μια νέα εποχή με περισσότερη ασφάλεια. Τα λαμπάκια Led συνδυάζουν τη μικρή κατανάλωση με τον έντονο φωτισμό, ενώ παράλληλα υπάρχει μια ευρεία γκάμα χρωμάτων στο φωτισμό. Επιπλέον ένα άλλο θετικό χαρακτηριστικό τους είναι πως αν καεί ένα λαμπάκι δε θα επηρεάσει όλα τα υπόλοιπα, συνεχίζοντας να λειτουργούν κανονικά. Επίσης τα περισσότερα πλέον συνδέονται με μετασχηματιστή ο οποίος μετατρέπει τα 220Volt σε μόλις 24-31Volt. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και έχει λεπτότερο καλώδιο άρα και χαμηλότερο κόστος.

Πλεονεκτήματα στα LED φωτάκια

Χριστουγεννιάτικα δέντρα και λαμπάκια

Πριν από όλα πρέπει να δούμε τι είδος λαμπάκια θα βάλεις στο δέντρο σου. Το πιο εύκολο και αυτό που θα σου δώσει το πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα είναι τα λαμπάκια σε σειρά. Δηλαδή τα λαμπάκια που είναι σε ένα καλώδιο, το ένα μετά το άλλο. Εδώ υπάρχουν διάφορες επιλογές. Μπορείς να πάρεις τον μετασχηματιστή (το καλώδιο για την πρίζα 60055 και πάνω του να συνεχίσεις να κουμπώνεις τις επεκτάσεις με τα φωτάκια. Αυτές μπορεί να είναι το 60046, 60041, 60087, ανάλογα το χρώμα του καλωδίου και το φωτισμό. Ο κάθε μετασχηματιστής μπορεί να “αντέξει” μέχρι 7 επεκτάσεις, όχι παραπάνω. Εναλλακτικά, υπάρχουν και μεγαλύτερες σειρές από λαμπάκια που περιλαμβάνουν το μετασχηματιστή και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις μόνες τους. Αυτά τα λαμπάκια βγαίνουν σε 700led, 900led, 1000led κ.ο.κ., ανάλογα δηλαδή με το μέγεθος του δέντρου σου. Περισσότερα για αυτό θα δεις παρακάτω. Συμβουλή: Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα λαμπάκια με σύρμα, γιατί μπορεί να μπαίνουν και να στέκονται πιο εύκολα, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα ξεπλέξεις, μόλις ξεστολίσεις.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα και λαμπάκια - φωτισός δεντρου

Πόσα λαμπάκια χρειάζεται ένα δέντρο

Επομένως, πόσα λαμπάκια χρειάζεται ένα δέντρο; Μια πρώτη απάντηση είναι ότι εξαρτάται από το ύψος και το σχήμα που έχουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Έπειτα, εξαρτάται και από το πόσο φωτεινό θέλεις να είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Ο στολισμός δέντρου μόνο με φωτάκια είναι μια ανερχόμενη τάση που ολοένα και περισσότεροι προτιμούν υιοθετώντας μια μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Στην El Deco, λοιπόν, εδώ που τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μας εποχή και μπορείς να δεις και να μάθεις πάντα πρώτος όλες τις νέες τάσεις, σου έχουμε το εξής tip. Aνά 30cm πρέπει να υπάρχουν 100 λαμπάκια. Πιο συγκεκριμένα για ένα δέντρο 1.80 θα χρειαστείς περίπου 480 led, για ένα δέντρο 2.10 θα χρειαστείς 800 led και για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο 2.40 θα χρειαστείς περίπου 1000 led. Το σχήμα του δέντρου θα παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο γιατί ο στολισμός slim δέντρου διαφέρει από εκείνον ενός bulk ή ενός φυσικού δέντρου. Καλό θα ήταν ωστόσο να ξεκινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να προσαρμόσεις τα λαμπάκια ανάλογα με το δέντρο σου.

Πόσα λαμπάκια χρειάζεται ένα δέντρο - paragraph

Τι χρώμα λαμπάκια να βάλω στο δέντρο;

Τα λαμπάκια led διαθέτουν μια ευρεία γκάμα χρωμάτων. Ο ψυχρός φωτισμός είναι ιδανικός για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πράσινο, χιονισμένο αλλά κυρίως λευκό με ασημί, λευκά και διαφανή χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ένα tip είναι να αποφύγεις τα προγράμματα φωτισμού γιατί λόγω της μεγάλης του έντασης θα είναι κουραστικό στο μάτι. Από την άλλη ο θερμός φωτισμός ταιριάζει σε κλασικά χριστουγεννιάτικα δέντρα σε αποχρώσεις του κόκκινου, του πράσινου και του φυσικού χρώματος. Φυσικά δεν είναι ιδανικός μόνο για αυτό αφού τον συναντάμε σε δέντρα με glam χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά αλλά και σε σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Δημιουργεί μια cozy και συνάμα υπέρλαμπρη ατμόσφαιρα που θα απογειώσει το χριστουγεννιάτικο στολισμό δέντρου. Τέλος, τα πολύχρωμα λαμπάκια ταιριάζουν σε θεματικά χριστουγεννιάτικα δέντρα ή σε μια πιο παιδική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αν πάλι θέλεις ένα χρώμα σε λαμπάκια ταίριαξε το χρωματικά με το δέντρο σου. Για παράδειγμα σε ένα κόκκινο δέντρο μπορεί να ταιριάξει ένας κόκκινος φωτισμός.

Τι χρώμα λαμπάκια να βάλω στο δέντρο;

Πώς βάζω τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Για το τέλος σου έχουμε μερικές συμβουλές διακόσμησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Αρχικά, καλό θα ήταν να βάλεις τα λαμπάκια στην πρίζα για να τα δουλέψεις. Έτσι θα βλέπεις που πέφτει ο φωτισμός και αν κάποιο λαμπάκι έχει καεί. Έπειτα, όπως ήδη είπαμε, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω να πλέκουμε τα λαμπάκια μας. Ξεκίνα τοποθετώντας τα λαμπάκια από μέσα στη βάση του κλαδιού προς τα έξω και ξανά προς τα μέσα για το επόμενο κλαδί. Έτσι θα φαίνεται πιο φυσικός ο φωτισμός του δέντρου. Για ένα ακόμη πιο λαμπερό αποτέλεσμα μπορείς να πλέξεις γύρω – γύρω σε κάθε κλαδί ξεχωριστά τα λαμπάκια. Γενικά απέφυγε το παλιό «περιτύλιγμα» του δέντρου που δεν αναδεικνύει τις χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα στολίδια.

Πώς βάζω τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Τώρα πλέον είσαι έτοιμος / η να φωταγωγήσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου σαν επαγγελματίας. Φέρε το φως των Χριστουγέννων στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου και στην καθημερινότητα σου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CdhN7UFTgZI

[print_link]