Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού 19 ιδέες για στολίσεις σαν επαγγελματίας

Χριστουγεννιάτικος Στολισμός Τραπεζιού: 19 Ιδέες για Στολίσεις σαν Επαγγελματίας

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα οικογενειακά τραπέζια έχουν τη τιμητική τους. Όλοι λίγο πολύ θα περάσουμε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα απολαμβάνοντας πεντανόστιμα εδέσματα και καλό κρασί. Επομένως, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Εκεί θα δημιουργηθούν ζεστές και όμορφες αναμνήσεις οπότε θα πρέπει να είναι ανάλογος και ο γιορτινός στολισμός. Για αυτό και εμείς σου έχουμε ετοιμάσει μερικές ιδέες και συμβουλές για να στολίσεις σαν επαγγελματίας τη τραπεζαρία σου. Φέτος, τα Χριστούγεννα η διακόσμηση του τραπεζιού γίνεται προσωπική υπόθεση και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις μεγάλων εστιατορίων.

Στυλ χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού θα πρέπει να συνάδει και με το στυλ της υπόλοιπης χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Εντούτοις, επίλεξε το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο στυλ πριν ξεκινήσεις να στολίζεις. Αν είσαι διαχρονικός διάλεξε μια κλασική – παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με καρώ πινελιές. Για μια glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κινήσου σε λαμπερά στολίδια με βασικό χρώμα το χρυσό.  Εναλλακτικά, για ένα πιο γήινο αποτέλεσμα επίλεξε μια boho ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μια αριστοκρατική επιλογή είναι η art deco αισθητική που συνδυάζει το glam με το vintage με μερικές μοντέρνες πινελιές. Επίσης, εντυπωσιακός γιορτινός στολισμός για ένα πιο μοντέρνο σπίτι είναι ο μίνιμαλ ή ο botanical. Τέλος μπορείς να κινηθείς είτε σε παστέλ αποχρώσεις για ένα ρομαντικό – παιδικό αποτέλεσμα ή σε πολυχρωμία με πολλά σχέδια για ένα funky αποτέλεσμα.

Στυλ χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες για στολισμό τραπεζιού

Και αφού ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού απέκτησε στυλ σειρά έχουν οι ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης τραπεζαρίας. Αν έχεις ένα μακρόστενο τραπέζι τότε θα σου προτείναμε αδιαμφισβήτητα να στολίσεις πλούσιες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες είτε έτοιμες είτε φτιαγμένες από τα χεράκια σου. Άπλωσε τις στο τραπέζι και στόλισε τις με χριστουγεννιάτικες κορδέλες, στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες. Πλαισίωσε το στολισμό με λαμπάκια ή με κεριά για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες για στολισμό τραπεζιού

Βάζα με χριστουγεννιάτικα λουλούδια και κλαδιά

Μια πρόταση για ένα οικονομικό χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού είναι τα διακοσμητικά βάζα με χριστουγεννιάτικα κλαδιά, λουλούδια και κουκουνάρια. Χρησιμοποίησε γυάλινα είδη και γέμισε τα με τεχνητά λουλούδια ή αποξηραμένα ανάλογα με το στυλ σου. Η δική μας συμβουλή είναι να στολίσεις βάζα διακόσμησης σε διαφορετικά ύψη και με μικρά μπουκετάκια για ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Βάζα με χριστουγεννιάτικα λουλούδια και κλαδιά

Επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Μια εξίσου όμορφη και εντυπωσιακή ιδέα είναι τα επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα δεντράκια. Μπορείς να στολίσεις μικρά δεντράκια με στολίδια και μπάλες με σύρμα ή να διακοσμήσεις διακοσμητικά δεντράκια ξύλινα, μεταλλικά, κεραμικά, υφασμάτινα ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί!

Επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Πιατέλες με χριστουγεννιάτικες μπάλες

Οικονομική αλλά ταυτόχρονα και φαντασμαγορική ιδέα στολισμού είναι οι δίσκοι και τα μπωλ με χριστουγεννιάτικες μπάλες. Επίλεξε πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες και γέμισε υπέροχες πιατέλες, μπωλ και δίσκους. Στο άψε σβήσε θα έχεις βάλει μια χριστουγεννιάτικη πινελιά στο στολισμό τραπεζιού σου.

Πιατέλες με χριστουγεννιάτικες μπάλες

Επιτραπέζιο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Για ένα πιο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού διάλεξε χριστουγεννιάτικα στεφάνια επιτραπέζια. Και σε αυτή τη περίπτωση μπορείς είτε να τα πάρεις έτοιμα είτε να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια με εκλεκτά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Πρόσθεσε στο εσωτερικό μέρος κερί, λαμπάκια ή βάζο και είναι έτοιμη η εποχιακή διακόσμηση σου.

Επιτραπέζιο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Φωτιζόμενα διακοσμητικά για στολισμό τραπεζιού

Πέρα από τα διακοσμητικά που θα συμπεριλάβεις στο χριστουγεννιάτικο στολισμό του  τραπεζιού φτιάξε και την ανάλογη ατμόσφαιρα! Διακόσμησε τη χριστουγεννιάτικη τραπεζαρία με φωτιζόμενα διακοσμητικά. Οι θόλοι με φωτισμό, τα ξύλινα σπιτάκια φωτιζόμενα και οι γλόμποι είναι μια τέλεια επιλογή για οποιονδήποτε στολισμό. Τα φωτιζόμενα φανάρια με χριστουγεννιάτικα σκηνικά είναι εξίσου εντυπωσιακά. Οι φωτιζόμενες χριστουγεννιάτικες φιγούρες και τα ζωάκια θα δώσουν στο τραπέζι ζωντάνια και cozy αισθητική.

Φωτιζόμενα διακοσμητικά για στολισμό τραπεζιού

Στολισμός τραπεζιού με Lemax

Μιλώντας για φωτιζόμενα διακοσμητικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τα μαγικά συλλεκτικά σπιτάκια Lemax με φως, ήχο και κίνηση. Αν δεν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου χριστουγεννιάτικο χωριό από φωτιζόμενα σπιτάκια μπορείς να τα στολίσεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μετατρέποντας το σε μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη γωνιά.

Στολισμός τραπεζιού με Lemax

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με γυάλινες καμπάνες

Μια διαχρονική επιλογή στη γιορτινή διακόσμηση τραπεζαρίας είναι οι γυάλινες καμπάνες. Στόλισε τις με χριστουγεννιάτικες φιγούρες, ζωάκια ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί και διακόσμησε της στο τραπέζι του σαλονιού. Φτιάξε 2-3 σε διάφορα μεγέθη για ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με γυάλινες καμπάνες

Χριστουγεννιάτικα κεριά

Όπως έχουμε πει πολλές φορές ο φωτισμός και η cozy ατμόσφαιρα απογειώνουν οποιαδήποτε διακόσμηση και δη το χριστουγεννιάτικο στολισμό. Για αυτό μια ακόμη DIY ιδέα είναι τα χριστουγεννιάτικα κεριά. Φτιάξε μια ολόκληρη σύνθεση από κεριά σε διάφορα σχέδια και μεγέθη για να δημιουργήσεις ύψη και ποικιλία στο μάτι. Ακόμα και αν αρκεστείς σε μερικά κεριά  η εμφάνιση της τραπεζαρίας θα είναι εξαιρετική.

Χριστουγεννιάτικα κεριά

Κηροπήγια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Για έναν φαντασμαγορικό στολισμό τραπεζιού τα Χριστούγεννα θα σου προτείναμε να συνδυάσεις κηροπήγια με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Δημιούργησε μια σύνθεση από διακοσμητικά κηροπήγια σε διάφορα ύψη και ενδιάμεσα πρόσθεσε μερικά διακοσμητικά ανάλογα με το στυλ σου.

Κηροπήγια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Γεωμετρικά φανάρια και κηροπήγια

Στην ίδια λογική με τη προηγούμενη ιδέα είναι ο συνδυασμός των κηροπηγίων με γεωμετρικά φανάρια. Πρόσθεσε μερικές χριστουγεννιάτικες πρασινάδες και χιόνι και ο στολισμός σου είναι έτοιμος. Είναι ιδανική πρόταση για μια μοντέρνα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Γεωμετρικά φανάρια και κηροπήγια

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με εταζέρες

Αν φέτος θέλεις μια grande χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού τότε φτιάξε χριστουγεννιάτικο centerpiece με εταζέρες. Στόλισε τις με χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπάλες, λαμπάκια, χριστουγεννιάτικα κλαδιά και μπόλικο χιόνι. Ταιριάζει επίσης και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με εταζέρες

Επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για τραπεζαρία

Μια εξίσου όμορφη ιδέα για χριστουγεννιάτικο στολισμό σε τραπεζαρία είναι με χριστουγεννιάτικες φιγούρες και χριστουγεννιάτικα ζώα. Ανάλογα με το στυλ που έχεις επίλεξε και τα διακοσμητικά σου. Στόλισε Άγιους Βασίληδες, καρυοθραύστες,  χιονάνθρωπους, ελάφια, πιγκουίνους και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί δίνοντας πνοή στο γιορτινό στολισμό σου. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά αφού μπορείς να στολίσεις χριστουγεννιάτικα τρένα, χιονόμπαλες, έλκηθρα, αυτοκίνητα χριστουγεννιάτικα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για τραπεζαρία

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού με χριστουγεννιάτικα και φθινοπωρινά διακοσμητικά

Αν πάλι αγαπάς το φθινόπωρο εξίσου όπως και τα Χριστούγεννα δεν έχεις παρά να τα συνδυάσεις. Φτιάξε DIY χριστουγεννιάτικα centerpieces με φθινοπωρινά διακοσμητικά όπως κολοκύθες, αποξηραμένα και φθινοπωρινά λουλούδια. Έπειτα πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σε ζεστούς τόνους. Κινήσου σε υλικά όπως είναι το ξύλο και το μέταλλο για ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα που θα το έχεις και τις 2 εποχές.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού με χριστουγεννιάτικα και φθινοπωρινά διακοσμητικά

Χριστουγεννιάτικο στρώσιμο τραπεζιού

Και αφού τελείωσες με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σειρά έχει το στρώσιμο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού που θα απογειώσει τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες

Μπορείς να πετύχεις μια εύκολη διακόσμηση χριστουγεννιάτικου και πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ξεκινώντας από τις χαρτοπετσέτες ή τις πετσέτες. Τύλιξε όμορφα τις χριστουγεννιάτικες πετσέτες και δέσε τις με έτοιμους κρίκους για χαρτοπετσέτες ή με κορδόνια. Στο δέσιμο τοποθέτησε μικρά χριστουγεννιάτικα κλαδιά, αποξηραμένα ή μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πιάτων

Σειρά έχουν τα χριστουγεννιάτικα πιάτα. Φτιάξε ένα εντυπωσιακό στήσιμο των πιάτων. Μπορείς πάνω σε κάθε πιάτο να ακουμπήσεις ένα DIY γούρι, ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο ή μια χριστουγεννιάτικη μπάλα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πιάτων

Χριστουγεννιάτικα υφάσματα και ράνερ

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια για τραπέζι των γιορτών είναι τα χριστουγεννιάτικα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσεις σαν βάση. Ανάλογα με το στυλ και τη χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει κινήσου και στα υφάσματα. Βάλε σαν βάση ένα μονόχρωμο τραπεζομάντηλο και τοποθέτησε από πάνω ένα εντυπωσιακό ράνερ.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός καρέκλας

Τέλος, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά για αυτό και θα σου προτείναμε να στολίσεις και τις καρέκλες της τραπεζαρίας. Χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικες κορδέλες σε διάφορα σχέδια και χρώματα και δέσε τις με ένα ωραίο φιόγκο στις καρέκλες του τραπεζιού σου.  Εναλλακτικά, πάρε έτοιμους φιόγκους ή στόλισε τις με μίνι χριστουγεννιάτικα στεφάνια και κρεμαστά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός καρέκλας

Στόλισε γιορτινά τη τραπεζαρία σου με το προσωπικό σου στυλ και αισθητική. Φτιάξε ένα υπέροχο γιορτινό τραπέζι όπου θα μπορείς να απολαύσεις ανεκτίμητες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]