Κορδέλες για Χριστουγεννιάτικο Δέντρο 6 τρόποι για να μοιάζει με γιρλάντα

Κορδέλες για Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: 6 Τρόποι για Στόλισμα Δέντρου

Η μετατροπή του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε ένα εορταστικό αριστούργημα δεν χρειάζεται μόνο έναν συνδυασμό από στολίδια, χριστουγεννιάτικες μπάλες και λαμπάκια. Ένας δημιουργικός τρόπος για να προσθέσεις μια έξτρα γιορτινή πινελιά είναι να χρησιμοποιήσεις κορδέλες για χριστουγεννιάτικο δέντρο ώστε να μοιάζουν με γιρλάντα. Οι DIY για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι πολλές. Επέλεξε τη χρωματική παλέτα και το στυλ του δέντρου σου και ξεκίνα να δημιουργείς. Κάθε ιδέα σου δίνει τη δυνατότητα να εμφυσήσεις  στο δέντρο σου γοητεία και χαρακτήρα. Έτσι, συγκέντρωσε τις χριστουγεννιάτικες κορδέλες σου, επανδρώσου με  δημιουργικότητά και μετέτρεψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου σε ένα εορταστικό αριστούργημα που αντανακλά τη χαρά και τη ζεστασιά της εποχής. Εμείς σου έχουμε μερικές ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τις χριστουγεννιάτικες κορδέλες στη διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Γιρλάντα χριστουγεννιάτικη από κορδέλες

Εύκολη πρόταση για να χρησιμοποιήσεις τις κορδέλες για χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι σε διαφορετικά μήκη. Τοποθέτησε διαφορετικά μήκη και χρώματα μαζί και δέσε τις στη μια άκρη. Αφού τις ετοιμάσεις στερέωσε το δεμένο κομμάτι στo εσωτερικό του δέντρου και άφησε τις κορδέλες να πέσουν προς τα κάτω. Συνέχισε την τεχνική εναλλασσόμενα, η κορδέλα να “μπαινοβγαίνει” μέσα από το δέντρο και να σχηματίζει καμπύλες. Εναλλακτική πρόταση αυτής είναι να στερεώσεις κάθε ματσάκι από κορδέλες σε διαφορετικά κλαδιά και το ελεύθερο άκρο να το τοποθετήσεις σε κάποιο άλλο κλαδί κάθετα ή οριζόντια. Έτσι θα δώσεις την αίσθηση της τρισδιάστατης γιρλάντας. Για ένα άρτιο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε κορδέλες με σύρμα στις άκρες. Έτσι θα “στέκονται” πιο σωστά.

girlanta kordela se dentro - pos vazo

 

Γιρλάντα χριστουγεννιάτικη από κορδέλες

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με στριφτές κορδέλες

Μια πιο απλή ιδέα για να κάνεις τις κορδέλες για χριστουγεννιάτικο δέντρο να μοιάζουν με γιρλάντα, είναι να τις στρίψεις. Πάρε πολλές κορδέλες από τη χρωματική παλέτα που έχει επιλέξει. Έπειτα, στρίψε δύο ή τρεις κορδέλες μεταξύ τους για να δημιουργήσεις ένα σπειροειδές εφέ. Δέσε τις δύο άκρες με σύρμα για να είναι σταθερές και στόλισε τις γιρλάντες σου γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με στριφτές κορδέλες

Φιόγκοι δέντρου από χριστουγεννιάτικες κορδέλες

Για ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο επίλεξε κόκκινη κορδέλα ή ό,τι άλλο χρώμα θέλεις για να φτιάξεις μεγάλους φιόγκους. Στερέωσε τους φιόγκους στο δέντρο κατά τόπους, δημιουργώντας ένα εφέ γιρλάντας. Μπορείς να προσθέσεις μικρά στολίδια ή κουδούνια ανάμεσα στους φιόγκους για επιπλέον λεπτομέρεια.

Φιόγκοι δέντρου από χριστουγεννιάτικες κορδέλες

Για όλες τις χριστουγεννιάτικες κορδέλες πάτα εδώ

Γιρλάντα με χριστουγεννιάτικη κορδέλα και χάντρες

Για boho χριστουγεννιάτικη διακόσμηση φτιάξε εντυπωσιακές γιρλάντες με κορδέλες και χάντρες. Πέρασε σε κορδέλες μια σειρά από χάντρες και πρόσθεσε προαιρετικά φουντίτσες, σε διάφορα χρώματα. Είναι έτοιμη! Κρέμασε την κορδέλα και τη γιρλάντα με χάντρες γύρω από το δέντρο, αφήνοντας τις χάντρες να κρέμονται ανάμεσα στα κλαδιά.

Γιρλάντα με χριστουγεννιάτικη κορδέλα και χάντρες

Χριστουγεννιάτικες κορδέλες με το εφέ του καταρράκτη

Επίλεξε τις αγαπημένες σου κορδέλες και κόψε τις σε μακριά κομμάτια διαφορετικού μήκους. Στερέωσε κάθε κομμάτι κοντά στην κορυφή του δέντρου. Αφού τελειώσεις, άφησε τις κορδέλες να πέφτουν δημιουργώντας έναν γιορτινό καταρράκτη. Ωραία επιλογή για αυτό το εφέ είναι η καρό ασπρόμαυρη κορδέλα.

Χριστουγεννιάτικες κορδέλες με το εφέ του καταρράκτη

 

Γιρλάντα κορδέλες γύρω από χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τέλος, η πιο εύκολη ιδέα είναι να “τυλίξεις” το δέντρο σου με την αγαπημένη σου κορδέλα από πάνω προς τα κάτω “αγκαλιάζοντας” το στολισμό. Για ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα διαφοροποίησε τα χρώματα και τα μήκη της κορδέλας.

Γιρλάντα από κορδέλες για χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι DIY γιρλάντες με κορδέλα στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προσδώσεις ζεστασιά, δημιουργικότητα και μια νότα του προσωπικού σου στυλ την περίοδο των γιορτών. Θυμήσου να είσαι δημιουργική και να διασκεδάσεις με αυτό! Τόλμησε να ανακατέψεις και να συνδυάσεις χρώματα, υφές και πλάτη κορδέλες για να δημιουργήσεις μια μοναδική γιρλάντα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Καλωσόρισε τη χαρά των Χριστουγέννων και απόλαυσε τις όμορφες στιγμές.

[print_link]