χειροποίητες πασχαλινές κάρτες

5 Ιδέες για Χειροποίητες Πασχαλινές Κάρτες

Το Πάσχα κοντεύει να φτάσει και είναι μια γιορτή που την περνάμε συνήθως με οικογένεια και φίλους. Δυστυχώς, όμως πολλές φορές τυγχάνει κάποια αγαπημένα μας πρόσωπα να μένουν μακριά, γι’ αυτό τους στέλνουμε πασχαλινές κάρτες με ευχές. Από την άλλη, οι πασχαλινές κάρτες αποτελούν και εύκολες πασχαλινές κατασκευές για παιδιά. Για αυτό και εμείς σου παρουσιάζουμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για χειροποίητες πασχαλινές κάρτες.

Πασχαλινή κάρτα «λαγός»

Μια πρωτότυπη ιδέα για χειροποίητες πασχαλινές κάρτες είναι ο λαγός. Αναλυτικότερα, κόψε το χαρτόνι σου έτσι ώστε να μοιάζει με πραγματική χάρτινη σακούλα και να ανοίγει σαν φάκελος. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε χάρτινες τσάντες. Κόλλησε ένα κριτς κρατς και στην συνέχεια κόλλα ματάκια χειροτεχνίας, ένα κομμάτι ύφασμα για μύτη και πασχαλινές κορδέλες για παπιγιόν. Πρόσθεσε αν θέλεις, αυτιά από χαρτόνι και τσόχα. Έτσι ο αγαπημένος σου θα ανοίξει την DIY πασχαλινή κάρτα σου σαν πασχαλινό δωράκι.

Πασχαλινή κάρτα «λαγός»

Πασχαλινή κάρτα τρισδιάστατη

Η τρισδιάστατη πασχαλινή κάρτα είναι από τις εύκολες πασχαλινές κάρτες χειροποίητες. Σε μια απλή κάρτα ή σε ένα κομμάτι χαρτόνι στο ίδιο σχήμα σχημάτισε τα πασχαλινά σχέδια που θες. Στην συνέχεια κόλλησε πάνω πασχαλινά διακοσμητικά, κορδέλες, χρυσόσκονες, λουλουδάκια, κουμπιά, πολύχρωμη τσόχα και ό,τι άλλο θες. Έτσι πέραν του ότι θα είναι φαντασμαγορική η κάρτα σου θα είναι και γεμάτη χρώματα!

Πασχαλινή κάρτα τρισδιάστατη

Πασχαλινή κάρτα με χρυσόσκονες

Μια λαμπερή και οικονομική ιδέα για χειροποίητες πασχαλινές κάρτες είναι με χρυσόσκονες. Σχεδίασε πάνω στη κάρτα σου πασχαλινά αυγά ή κάποια ευχή – έκφραση. Στην συνέχεια κόλλησε πάνω χρυσόσκονες στα χρώματα που θες. Είναι ιδανική επιλογή για DIY πασχαλινή κάρτα της τελευταίας στιγμής.

Πασχαλινή κάρτα με χρυσόσκονες

Πασχαλινή κάρτα με κορδέλες

Σου προτείνουμε επίσης στις χειροποίητες πασχαλινές κάρτες και αυτή με πασχαλινές κορδέλες. Κόψε στη μέση την κάρτα έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα πασχαλινό αυγό. Έπειτα στο εσωτερικό της κάρτας κόλλησε πασχαλινές κορδέλες στα όρια του κοψίματος σου. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις κάτι πιο απλό, κολλώντας περίτεχνα τις πασχαλινές κορδέλες και τα κορδόνια σου.

Πασχαλινή κάρτα «πρόβατο»

Για το τέλος σου αφήσαμε μια εναλλακτική πασχαλινή κάρτα «πρόβατο». Θα χρειαστείς μόλις τρία υλικά, πέρα από την κόλλα και το ψαλίδι σου. Πάρε τουρτοδαντέλες και κόλλησε πάνω μαύρο χαρτόνι έτσι ώστε να σχηματιστεί το κεφάλι και τα πόδια. Στο τέλος κόλλησε ματάκια χειροτεχνίας και είναι έτοιμο να γράψεις από πίσω τις ευχές σου. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χάρτινο πιάτο. Είναι ιδανικές πασχαλινές κατασκευές για παιδιά νηπιαγωγείου.

Πασχαλινή κάρτα «πρόβατο»

Φέτος το Πάσχα χάρισε τις ευχές σου και στους αγαπημένους σου που μένουν μακριά και δεν μπορείτε να είστε μαζί. Φτιάξε μοναδικές DIY πασχαλινές κάρτες με εύκολα και οικονομικά υλικά!

[print_link]