DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου

8 ιδέες για DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως η μοναδική γιορτή με τόσο μεγάλη προετοιμασία και λαμπερή διακόσμηση. Αν πιάνουν λίγο τα χεράκια σας, φέτος είναι η ευκαιρία σας να μεγαλουργήσετε ξεκινώντας από το να φτιάξετε DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου! Ιδού λοιπόν 8 πρωτότυπες και οικονομικές ιδέες χριστουγεννιάτικων στολιδιών για το 2018.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από κανέλα

Τα Χριστούγεννα τα διέπουν εκτός από τη λάμψη και οι μυρωδιές. Για αυτό σας προτείνουμε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δέντρα από κανέλα. Η κατασκευή είναι πρωτότυπη αλλά απλή. Πάρτε ξυλάκια κανέλας, όπου θα λειτουργήσουν σαν κορμός στην κατασκευή σας, και έπειτα κολλήστε πάνω κομμάτια από έλατο ή κορδέλες. Στο τέλος στολίστε τα είτε με μικρά χριστουγεννιάτικα κουδούνια είτε με κουμπιά.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από κανέλα

Στολίδια από CD

Μια ιδιαίτερα φαντασμαγορική επιλογή για DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου, είναι η ντισκόμπαλα. Προμηθευτείτε απλές χριστουγεννιάτικες μπάλες και κολλήστε πάνω τους μικρά, σπασμένα κομμάτια από cd. Θα δημιουργήσετε μια μικρή ντισκοτέκ στο σπίτι σας!

Στολίδια από CD

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μακαρόνια

Αν είστε λάτρης των μακαρονιών αυτή η ιδέα για στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι για εσάς! Θα χρειαστούν μονάχα 4 υλικά: μακαρόνια φιογκάκια, σπρέι χρώματος, χρυσόσκονες και κορδέλες. Βάψτε τα χριστουγεννιάτικα φιογκάκια σας και δώστε την απαραίτητη λάμψη κρεμώντας τα έπειτα από μια κορδέλα. Κάντε με αυτόν τον τρόπο την διαφορά!

Χειροποίητες νιφάδες από μανταλάκια

Μια ιδιαίτερη επιλογή για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι οι DIY νιφάδες από μανταλάκια. Με ξύλινα μανταλάκια κατασκευάστε την νιφάδα, κολλώντας τα μεταξύ τους. Στη συνέχεια αν επιθυμείτε βάψτε την κατασκευή σας λευκή και δώστε λάμψη με χρυσόσκονη.

Χειροποίητες νιφάδες από μανταλάκια

Χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου από τσόχα

Σε αυτό το σημείο θα σας παρουσιάσουμε πολύ εύκολα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου από τσόχα. Πάνω σε χαρτόνι σχεδιάστε την μορφή που θέλετε να έχουν τα στολίδια σας, στη συνέχεια κόψτε διάφορα χρώματα τσόχας στο αρχικό σας σχέδιο και κολλήστε τα ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής μορφή. Αυτή η ιδέα συνδυάζεται πολύ ωραία με κάποιο γούρι.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου από τσόχα

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες από λάμπες

Πρόκειται για μια πολύ διασκεδαστική επιλογή χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Προμηθευτείτε λάμπες και χρωματίστε της ανάλογα με τις φιγούρες που επιθυμείτε (ενδεικτικά χιονάνθρωπος και τάρανδος) και κολλήστε πάνω διάφορα κομμάτια χριστουγεννιάτικων υφασμάτων, πέρλες και χρυσόσκονη για να τελειοποιηθεί η μορφή τους . Αυτή η ιδέα θα σας συναρπάσει και κατά την κατασκευή αλλά και στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας!

Στολίδια από καπάκια αναψυκτικών

Κρατήστε τα καπάκια από τα αναψυκτικά σας, γιατί σε αυτή τη γιορτινή κατασκευή θα σας χρειαστούν! Κολλήστε τα καπάκια το ένα κάτω από το άλλο και σχεδιάστε έναν χιονάνθρωπο μέσα σ’ αυτά. Έπειτα φορέστε του ένα καπέλο και ένα κασκόλ από κορδέλες και είναι έτοιμος να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Στολίδια από καπάκια αναψυκτικών

DIY στολίδια από κουκουνάρια

Το βασικό υλικό για αυτές τις DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές είναι τα κουκουνάρια. Μπορείτε να φτιάξετε δεντράκια, αλλά και ταράνδους από κουκουνάρια. Βάψτε τα κουκουνάρια πράσινα για να φτιάξετε δεντράκια ή αφήστε τα φυσικά για να φτιάξετε ταράνδους. Κολλήστε πάνω τους αντίστοιχα μικρά κουδουνάκια για να φτιάξετε το δέντρο ή ψεύτικα μάτια, κέρατα και μια κόκκινη μύτη με πον-πον για να φτιάξετε  έναν τάρανδο. Έτσι ο Rudolf θα κάνει μια στάση στο δέντρο σας!

DIY στολίδια από κουκουνάρια

Φέτος πριν ανοίξετε το κουτί με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια προσπαθήστε να φτιάξετε τα δικά σας. Το αποτέλεσμα να είστε σίγουρες ότι θα σας συναρπάσει!

 

[print_link]