Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

Έρχονται τα Χριστούγεννα και θέλετε να περάσετε και στα παιδιά σας το γιορτινό πνεύμα; Ωθήστε τα, να δημιουργήσουν τις δικές τους παιδικές χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες πάντα με τη δική σας καθοδήγηση. Εδώ θα βρείτε μερικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά για να ξεκινήσετε.

 

Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες από βάζα

Μια πολύ δημιουργική επιλογή που ανήκει στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά είναι οι  χειροποίητες χιονόμπαλες. Θα χρειαστείτε βάζα με καπάκι, μπόλικο τεχνητό χιόνι, χριστουγεννιάτικες φιγούρες Lemax και ο,τι άλλο επιθυμείτε . Η κατασκευή για τις χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες είναι απλή! Αφήστε τα παιδιά να γεμίσουν  το βάζο όπως θέλουν και στη συνέχεια κολλήστε το καπάκι που θα λειτουργήσει σαν βάση. Μια επιπλέον πρόταση είναι να τυλίξετε το καπάκι με κορδέλες σε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις.

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από ποτήρια

Στις εύκολες παιδικές χειροτεχνίες για τα Χριστούγεννα συγκαταλέγονται και τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από ποτήρια. Δώστε στα παιδιά χάρτινα ποτήρια και μετατρέψτε τον πάτο τους σε βάση της κατασκευή τους. Φτιάξτε μαζί, χιονάνθρωπους από χριστουγεννιάτικες μπάλες και κουκουνάρια, έλατα από φέτες κορμού και ο,τι άλλο θέλετε.

χριστουγγεννιάτικες χειροτεχνιες για παιδια

DIY χριστουγεννιάτικες μπάλες

Μια παιχνιδιάρικη ιδέα για χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά είναι οι DIY χριστουγεννιάτικες μπάλες. Προμηθεύσετε τα παιδιά με τις ειδικές άθραυστες διάφανες χριστουγεννιάτικες μπάλες που ανοίγουν και αφήστε την δημιουργικότητα τους να κάνει όλα τα υπόλοιπα, γεμίζοντάς τες με μπόλικη φαντασία. Θα αποτελέσει ένα από τα πιο ωραία χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια! Αν επιλέξετε διάφανες γυάλινες μπάλες, βοηθήστε τα παιδιά σας στο γέμισμα για να μην σπάσουν.

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες παιδια

Παιδικές χειροτεχνίες με ξυλάκια

Τα χειροποίητα στολίδια βάζουν άμεσα τα παιδιά στο κλίμα των εορτών για αυτό και εμείς σαν προτείνουμε τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από ξύλινα στικς. Τα παιδιά θα χρωματίσουν τα ξυλάκια και θα κολλήσουν πάνω κομμάτια από χαρτόνι, πέρλες και κορδέλες σχηματίζοντας τις φιγούρες του καλικάντζαρου, του Rudolf, του Άγιου Βασίλη ακόμα και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όλα αυτά αποτελούν πολύ ωραίες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά δημοτικού ή νηπιαγωγείου.

diy xristougenniatikes xeirotexnies paidia

Χριστουγεννιάτικα επιτραπέζια δέντρα

Τα επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα δεντράκια είναι μια πολύ δημιουργική επιλογή που συνίστανται για χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το σπίτι. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε και ως χριστουγεννιάτικο centerpiece τραπεζιού. Για να φτιάξετε αυτό το DIY πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα χρειαστείτε ένα χάρτινο κώνος όπου θα τυλίξετε από πάνω προς τα κάτω. Κολλήστε έπειτα κορδέλες και κορδόνι χοντρό και στολίστε με μικρά στολίδια.

xristougenniatikes xeirotexnies paidia

 Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από μακαρόνια

Μια πρωτότυπη ιδέα για παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές είναι το στεφάνι από μακαρόνια. Δώστε στα παιδιά μακαρόνια φιογκάκια και αφήστε τα να τα χρωματίσουν σε εορταστικές αποχρώσεις. Έπειτα με τη βοήθεια σας θα τα κολλήσουν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα χειροποίητο DIY χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Στο τέλος μπορούν να το στολίσουν με κορδέλες και μικρά στολίδια.

Εν όψει των Χριστουγέννων ωθήστε τους μικρούς σας φίλους να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν πανέμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Θα γνωρίσουν καλύτερα το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και θα το απολαύσουν!

 

 

[print_link]