6+1 Ιδέες για εναλλακτικά βραχιόλια Μάρτη

8 Πρωτότυπες Ιδέες για Μαρτάκια

Με τον ερχομό του Μάρτη οι περισσότεροι από εμάς διατηρούμε ακόμα την παράδοση και φοράμε τα γνωστά σε όλους μας μαρτάκια. Ωστόσο εκείνα τα κλασικά βραχιολάκια με τις άσπρες και κόκκινες κλωστές είναι κάπως ξεπερασμένα. Αν, λοιπόν θες να φτιάξεις μόνη σου κάτι παραπάνω από DIY βραχιόλια με κλωστές εδώ θα βρεις πρωτότυπες ιδέες για βραχιόλια Μάρτη.

Μαρτάκια με χάντρες

Μια από τις πιο πρωτότυπες ιδέες για μαρτάκια είναι με χάντρες. Διάλεξε χάντρες σε κόκκινο – άσπρο χρώμα και στο μέγεθος που θέλεις, ένα κούμπωμα και φτιάξε ένα εντυπωσιακό βραχιόλι. Αν θες περισσότερη λάμψη πρόσθεσε ένα μικρό διακοσμητικό ή ένα ματάκι στο ίδιο χρώμα με το κούμπωμα. Όλοι θα σε ρωτάνε από που το πήρες!

Μαρτάκια με χάντρες

Μαρτάκια με παραμάνα

Αν δεν θες μαρτιάτικο βραχιόλι φτιάξε εναλλακτικά βραχιόλια Μάρτη με παραμάνες. Διάλεξε λίγο μεγαλύτερες παραμάνες έτσι ώστε να χωρούν μερικές άσπρες – κόκκινες χάντρες. Πρόσθεσε και μικρές λεπτές κορδέλες ή κορδόνια στο ίδιο χρώμα. Είναι μια πρωτότυπη ιδέα για μαρτάκια που μπορεί να κοσμήσει πανέμορφα το σακάκι σου και όχι μόνο!

Μαρτάκια με παραμάνα

Μαρτάκια μπρελόκ

Στα πρωτότυπα βραχιόλια Μάρτη ανήκει και η πρόταση με το μαρτιάτικο μπρελόκ. Τα υλικά για Μάρτη βραχιόλι που θα χρειαστείς είναι κρίκος για μπρελόκ, κορδέλες, χάντρες και φουντίτσες σε κόκκινο – άσπρο χρώμα. Δέσε τα υλικά σου πάνω στο κρίκο έτσι όπως το έχεις φανταστεί και είναι έτοιμο. Είναι μια εύκολη DIY κατασκευή που δε χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για να σου δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

Μαρτάκια μπρελόκ

Μαρτάκια με κορδέλες

Αυτή η πρόταση, ουσιαστικά είναι επηρεασμένη από το Μάρτης βραχιόλι με κλωστή. Θα χρειαστείς κορδέλες και κορδόνια σε κόκκινο – λευκό. Στη συνέχεια πλέξε με το τρόπο που θες τις κορδέλες σου και είτε απλά δέσε τις δυο άκρες είτε βάλε ένα κούμπωμα. Σου προτείνουμε να προσθέσεις κουμπιά ή άλλα μικρά διακοσμητικά για περισσότερο στυλ.

Μαρτάκια με κορδέλες

Μαρτάκια με μάτι

Μια ακόμα ιδέα είναι να μετατρέψεις ένα απλό μαρτάκι βραχιόλι σε μοναδικό κόσμημα. Φτιάξε το βραχιόλι σου από κόκκινο κορδόνι και κάπου στη μέση του πλεξίματος σου πρόσθεσε ένα ματάκι και έναν μικρό σταυρό. Μπορείς να τα βρεις στα υλικά για μαρτυρικά. Στη συνέχεια κλείσ’ το με ένα χρυσό κούμπωμα. Είναι ιδανική επιλογή και για δώρο.

Μαρτάκια με μάτι

Μαρτάκια με κορδόνι

Μια λιτή και κομψή ιδέα για μαρτάκια είναι με κορδόνι. Κόλλησε στο σχοινί, μια χαριτωμένη καρώ κορδέλα και διακοσμητικό ματάκι. Για τελείωμα πρόσθεσε μια καρδιά φίλντισι και φτιάξε ένα πολύ chic βραχιόλι!

Μαρτάκια με σχοινί

Μαρτάκια για μωρά

Εναλλακτικά μαρτάκια για μωρά είναι τα φυλαχτά με μαξιλαράκι. Φτιάξε χειροποίητο μαξιλάρι από ύφασμα με ματάκι. Έπειτα πρόσθεσε πομ πομ και κρίκο για να μπορείς να το κρεμάσεις. Επίλεξε τα χρώματα ανάλογα με το φύλο του παιδιού. Είναι ιδανικό για δωράκι σε νέα μανούλα!

Μαρτάκια φυλακτά για μωρά

Μαρτάκια με ρόδι

Για το τέλος σου αφήσαμε μια από τις πιο πρωτότυπες ιδέες για μαρτάκια, η οποία ξεφεύγει από την ιδέα του βραχιολιού. Μπορείς να φτιάξεις μαρτιάτικο ρόδι. Στόλισε σε ένα διακοσμητικό ρόδι, που σίγουρα θα έχεις από τα Χριστούγεννα, κορδέλες και κορδόνια σε κόκκινο και λευκό χρώμα  καθώς και άλλα μικρά διακοσμητικά. Ξεφεύγεις εντελώς από το κλασικό πλεκτό βραχιόλι Μάρτης και φτιάχνεις μια ιδιαίτερη και πανέμορφη κατασκευή που μπορείς να προσφέρεις ως δώρο και στους αγαπημένους σου!

Μαρτάκια με ρόδι

Αυτές ήταν μόνο μερικές πρωτότυπες ιδέες για μαρτάκια 2019. Μην ξεχνάς ότι δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να φτιάξεις κάτι μοναδικό. Βάλε φαντασία και μεράκι!

[print_link]