9 Ανοιξιάτικες Kατασκευές για παιδιά

9 Ανοιξιάτικες Kατασκευές για Παιδιά που θα λατρέψουν!

Η άνοιξη έχει αγκαλιάσει την φύση και την καθημερινότητα μας με τα ζωηρά της χρώματα, τις γλυκές θερμοκρασίες της και την όμορφη ατμόσφαιρα της. Η αθωότητα και η ανεμελιά της εποχής είναι κοινά χαρακτηριστικά με τα παιδιά. Ωστόσο με την τεχνολογία να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας πολλές φορές κολλάνε σε μια οθόνη ξεχνώντας τι πάει να πει δημιουργικός χρόνος. Για αυτό σου έχουμε μερικές ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά ώστε να περάσετε μαζί ποιοτικές και δημιουργικές στιγμές χρωματισμένες με ανοιξιάτικες αποχρώσεις. Ξεκινήστε τις DIY ανοιξιάτικες κατασκευές για το σπίτι και να είσαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν.

Ανοιξιάτικες κορνίζες

Μια πρωτότυπη ιδέα για ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά είναι οι ανοιξιάτικες κορνίζες. Διάλεξε τις κορνίζες που θες και βγάλε το τζαμάκι. Δώσε στα παιδιά διάφορα διακοσμητικά λουλούδια και ανοιξιάτικα στολίδια και άστα να τα κολλήσουν έτσι όπως έχουν φανταστεί. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. Είναι μια ιδανική πρόταση για σένα που ψάχνεις κατασκευές για παιδιά 10-12 ετών αφού μπορούν έπειτα να τις διακοσμήσουν και στο υπνοδωμάτιο τους.

Ανοιξιάτικες Kατασκευές για παιδιά Ανοιξιάτικες κορνίζες

Ανοιξιάτικα λαγουδάκια με πολύχρωμα κορδόνια

Τα ανοιξιάτικα λαγουδάκια είναι μια ευχάριστη και συνάμα εντυπωσιακή επιλογή για ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά με πασχαλινές λεπτομέρειες. Κόψε κύκλους και αυτάκια σε χαρτόνι χοντρό. Έπειτα δώσε τα στα παιδιά και ξεκινήστε να κολλάτε μαζί, κυκλικά, πολύχρωμα κορδόνια τσόχας. Προσθέστε ανοιξιάτικα υφάσματα στα αυτάκια και οι κρεμαστοί ανοιξιάτικοι λαγοί θα είναι έτοιμοι.

Ανοιξιάτικες Kατασκευές για Παιδιά Ανοιξιάτικα λαγουδάκια με πολύχρωμα κορδόνια

Ανοιξιάτικα στεφάνια για παιδιά

Τα ανοιξιάτικα στεφάνια είναι από τις πιο βασικές ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά.  Προσάρμοσε τα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Διάλεξε βέργινα στεφάνια, τελάρα κεντήματος, δίσκους ή στεφάνια από φελιζόλ. Δώσε τους ανοιξιάτικα διακοσμητικά, πουλάκια, λουλούδια και πολλά άλλα και άφησε τα να δημιουργήσουν. Αν θέλεις να συνδυάσεις το Πάσχα με την Άνοιξη πρόσθεσε στα υλικά για τις DIY κατασκευές για παιδιά, τα πασχαλινά διακοσμητικά.

Ανοιξιάτικα στεφάνια για παιδιά

Ανοιξιάτικα ζωάκια από χαρτόνι

Μια από τις εύκολες ανοιξιάτικες χειροτεχνίες για παιδιά είναι τα ανοιξιάτικα ζωάκια από χαρτόνι. Χρησιμοποίησε χάρτινα ρολά κουζίνας ή χαρτιά υγείας για να φτιάξεις μαζί με τα παιδιά χάρτινα ζωάκια. Δημιουργήστε πουλάκια, μέλισσες, πεταλούδες, κοτοπουλάκια και ό,τι άλλο έχετε φανταστεί. Τα επιπλέον υλικά για ανοιξιάτικες κατασκευές που θα χρειαστείς είναι χαρτόνια, ματάκια χειροτεχνίας, σύρματα και άλλα μικρά διακοσμητικά που θα κολλήσουν πάνω τα παιδιά. Αυτό το DIY ανήκει και στις παιδικές πασχαλινές κατασκευές.

Ανοιξιάτικες Kατασκευές για παιδιά Ανοιξιάτικα ζωάκια από χαρτόνι

Ανοιξιάτικα στολίδια για παιδιά

Τα ανοιξιάτικα στολίδια ταιριάζουν σε κάθε ηλικία παιδιού με μικρές παραλλαγές. Μια ιδέα είναι να φτιάξετε είναι ανοιξιάτικα στολίδια από πηλό. Σχηματίστε με τον πηλό ανοιξιάτικα σχέδια και αφού στεγνώσει δώσε στα παιδιά νερομπογιές και άλλα υλικά για να διακοσμήσουν. Εναλλακτικά, μπορούν να φτιάξουν ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά με ξυλάκια , κολλώντας χρωματισμένα ξυλάκια παγωτού το ένα δίπλα στο άλλο και στολίζοντας τα. Τέλος, μπορούν να φτιάξουν μικρά ανοιξιάτικα στεφανάκια με κλαδιά ή  σύρματα και χάντρες.

Ανοιξιάτικα στολίδια για παιδιά

Ανοιξιάτικα κασπώ για παιδιά

Μια εξίσου όμορφη ιδέα σε κατασκευές για παιδιά στο σπίτι αλλά και στο σχολείο είναι τα ανοιξιάτικα κασπό. Χρησιμοποίησε κασπό και γλαστράκια και άφησε τα να τα διακοσμήσουν ή να τα χρωματίσουν εξωτερικά. Μόλις τελειώσουν με αυτό μπορούν είτε να φυτέψουν κάποιο φυτό, όπως φακές, είτε να διακοσμήσουν με λουλούδια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

κασπώ για παιδιά

Ανοιξιάτικα βαζάκια

Στις ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά δημοτικού και όχι μόνο ανήκουν και τα ανοιξιάτικα βαζάκια. Το βασικό υλικό που θα χρειαστείς είναι, τα ξεχασμένα σε κάποιο ντουλάπι, γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας. Τώρα είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις να δημιουργείς μαζί με τα παιδιά! Γέμισε μικρά γυάλινα βαζάκια γλυκού με πολύχρωμα σοκολατένια κουφέτα ή ζαχαρωτά. Στη συνέχεια, παρακίνησε τα να τα διακοσμήσουν εξωτερικά με υφάσματα, κορδόνια, κορδέλες και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Διαφορετικά, μπορούν να τα βάψουν ή να κολλήσουν χρυσόσκονες φτιάχνοντας ανοιξιάτικα ζωάκια από γυαλί.

Ανοιξιάτικα βαζάκια

Χάρτινα ανοιξιάτικα λουλούδια

Σε όλα τα παιδιά αρέσουν λίγο πολύ η χαρτοκοπτική. Μια ιδέα, λοιπόν, είναι να φτιάξετε χάρτινα ανοιξιάτικα λουλούδια. Επίλεξε χρωματιστά χαρτόνια και χαρτί υφής, τουρτοδαντέλες και μικρά υλικά χειροτεχνίας για περαιτέρω διακοσμητικές πινελιές. Ώθησε τα να φτιάξουν μπόλικα σχηματίζοντας έτσι ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο μπουκέτο από χαρτί.

Χάρτινα λουλούδια

Ανοιξιάτικη γιρλάντα για παιδιά

Τέλος, στις ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά είναι και οι DIY ανοιξιάτικες γιρλάντες. Μια ιδέα είναι να φτιάξετε γιρλάντα από χάρτινα ανοιξιάτικα διακοσμητικά ή ακόμα και απλά πολύχρωμα σχέδια όπως κύκλους. Μια άλλη παραλλαγή είναι να χρησιμοποιήσουν πολύχρωμα πομ  – πομ. Διαφορετικά, μπορούν να φτιάξουν ανοιξιάτικη γιρλάντα από λουλούδια ή κορδέλες.

Ανοιξιάτικη γιρλάντα για παιδιά

Δες τον ερχομό της Άνοιξης σαν μια ακόμη ευκαιρία για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Δώσε τους τον χώρο και το χρόνο να αφήσουν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους ελεύθερη. Να είσαι σίγουρη ότι θα προκύψουν διαμαντάκια υπό ένα ανοιξιάτικο πρίσμα.

 

[print_link]