13 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης

13 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης

Μια ανανέωση σπιτιού την Άνοιξη θα δώσει αέρα φρεσκάδας στον χώρο ενώ θα τονώσει και τη ψυχολογία μας. Η ανοιξιάτικη διακόσμηση θα χρωματίσει ζωηρά τον χώρο σου και θα σηματοδοτήσει μια νέα, φρέσκια αρχή. Για αυτό εδώ θα βρεις ιδέες ανοιξιάτικης διακόσμησης που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου σε μια ανοιξιάτικη όαση υπό το δικό σου στυλ και γούστο.

Λουλούδια σε βάζα

Είναι ίσως η πιο εύκολη και οικονομική από τις ιδέες ανοιξιάτικης διακόσμησης και δεν είναι άλλη από τα διακοσμητικά βάζα με λουλούδια. Ταιριάζουν σε κάθε γωνιά του σπιτιού αφού μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε από την ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού μέχρι και την ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού και υπνοδωματίου. Διάλεξε βάζα σε διάφορα μεγέθη και σχέδια για το τραπέζι ή τα αντίστοιχα διακοσμητικά δαπέδου. Γέμισε τα με τα αγαπημένα σου ανοιξιάτικα λουλούδια και δώσε χρώμα και ζωντάνια στο σπίτι σου.

Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Λουλούδια σε βάζα

Ανοιξιάτικα στεφάνια

Τα ανοιξιάτικα στεφάνια ανήκουν διαχρονικά στις ιδέες για ανοιξιάτικη διακόσμηση. Φτιάξε τα δικά σου DIY ανοιξιάτικα στεφάνια χρησιμοποιώντας τελάρα κεντήματος, βέργινα στεφάνια και λουλούδια. Διακόσμησε τα με λουλούδια και ανοιξιάτικα στολίδια ανάλογα με τη γενικότερη διακόσμηση σπιτιού που έχεις επιλέξει. Σε αυτό το σημείο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη και να δημιουργήσεις. Τα ανοιξιάτικα στεφάνια μπορούν να συντελέσουν εξαιρετικά στην δημιουργία μιας ανοιξιάτικης διακόσμησης εξώπορτας αλλά και στην ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού.

Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Ανοιξιάτικα στεφάνια

Κρεμαστά ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Αν πάλι βαρέθηκες τα κλασικά ανοιξιάτικα στεφάνια σου έχουμε εναλλακτικές ιδέες για ανοιξιάτικη διακόσμηση τοίχου. Μια πρόταση είναι να χρησιμοποιήσεις δίσκους και πιατέλες για να φτιάξεις πλούσια ανοιξιάτικα κάδρα με ανοιξιάτικα διακοσμητικά όπως παπαγάλους, πεταλούδες και πουλάκια. Για να τα φτιάξεις κόλλησε πάνω ανοιξιάτικα στολίδια, λουλούδια και χρωματιστά διακοσμητικά. Μερικές άλλες ιδέες για το σπίτι άνοιξη είναι μια σύνθεση με ανοιξιάτικα καπέλα, ρόδα ποδηλάτου με λουλούδια ή ανοιξιάτικο διακοσμητικό με ποτιστήρια. Αποτελούν υπέροχες ιδέες και για ανοιξιάτικη διακόσμηση κήπου. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου χειροποίητες κορνίζες με λουλούδια.

Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Κρεμαστά ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Διακοσμητικά κλουβιά για ανοιξιάτικη διακόσμηση

Τα διακοσμητικά κλουβιά τα συναντάμε αρκετά στην ανοιξιάτικη διακόσμηση βιτρίνας αλλά γιατί να μην τα στολίσουμε και στο σπίτι μας; Στόλισε τα με λουλούδια, κεριά ή ανοιξιάτικα διακοσμητικά όπως πουλάκια και πεταλούδες. Θα δώσουν μια ρομαντική vintage πινελιά στον χώρο σου.

Διακοσμητικά κλουβιά για ανοιξιάτικη διακόσμηση

Ανοιξιάτικες γιρλάντες

Μια παιχνιδιάρικη κατασκευή για σένα που ψάχνεις ιδέες ανοιξιάτικης διακόσμησης είναι οι ανοιξιάτικες γιρλάντες. Μπορείς να φτιάξεις μια χειροποίητη γιρλάντα εμπνευσμένη από την άνοιξη χρησιμοποιώντας διακοσμητικά λουλούδια. Άλλη ιδέα είναι να κρεμάσεις από ένα κορδόνι ανοιξιάτικα στολίδια ή να κολλήσεις πάνω πολύχρωμα πομ – πομ. Αν θέλεις να συνδυάσεις τον εποχιακό στολισμό του σπιτιού με τις ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά τότε φτιάξτε μαζί χειροποίητη ανοιξιάτικη γιρλάντα με χάρτινα διακοσμητικά. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν που θα συμβάλλουν δημιουργικά στον στολισμό. Σε αυτό το πλαίσιο η ανοιξιάτικη γιρλάντα είναι ιδανική και για ανοιξιάτικη διακόσμηση τάξης.

Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Ανοιξιάτικες γιρλάντες

Ανοιξιάτικη εταζέρα

Για μια ανοιξιάτικη διακόσμηση κουζίνας εντυπωσιακή ιδέα είναι οι εταζέρες και οι βάσεις τούρτας. Γέμισε τις με ανοιξιάτικα διακοσμητικά ή με γλαστράκια με λουλούδια. Αν θέλεις να βάλεις και μια στήσεις μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση πρόσθεσε μερικά πασχαλινά αυγά και πασχαλινά στολίδια.

Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Ανοιξιάτικη εταζέρα

Ιδέες για ανοιξιάτικη διακόσμηση τραπεζιού

Φυσικά και την άνοιξη σημαντικό ρόλο παίζει το τραπέζι, γύρω από το οποίο περνάμε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για αυτό η ανοιξιάτικη διακόσμηση τραπεζαρίας παίζει σημαντικό ρόλο.

Ανοιξιάτικο ποτιστήρι

Μια πολύ μοντέρνα ιδέα για Άνοιξη διακόσμηση είναι το ποτιστήρι με τα λουλούδια. Διάλεξε ένα μεταλλικό ποτιστήρι ή κασπώ μεταλλικό και βάλε μέσα dry moss ώστε να στερεώσεις τα λουλούδια σου. Στην συνέχεια, ξεκίνα να το γεμίζεις με λουλούδια ώστε να δημιουργηθεί ένα πλούσιο μπουκέτο. Πρόσθεσε μερικές χρωματιστές κορδέλες και είναι έτοιμο!

Επιτραπέζιο ανοιξιάτικο διακοσμητικό με φέτες κορμού

Μια ιδέα για ανοιξιάτικο centerpiece με ρουστίκ στοιχεία είναι οι φέτες κορμού με λουλούδια. Διάλεξε δύο φέτες κορμού και στερέωσε τους αντικριστά με μπόλικη κόλλα και σπάγκο. Έπειτα στερέωσε ανάμεσα τους ανοιξιάτικα διακοσμητικά λουλούδια. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε έναν αποξηραμένο φλοιό από κορμό, πασχαλινά διακοσμητικά αυγά, βαζάκια, μπουκάλια καθώς και ανοιξιάτικα λουλούδια. Κόλλησε πάνω στο φλοιό τα υλικά σου και έπειτα βάλε μέσα στα γυάλινα τα λουλουδάκια. Πρόσθεσε λίγο μος για περισσότερο χρώμα και φυσικότητα.

Επιτραπέζιο ανοιξιάτικο διακοσμητικό με φέτες κορμού

Γυάλινα είδη με ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Τα γυάλινα είδη είναι μια από τις πιο οικονομικές ιδέες διακόσμησης ανεξαρτήτου εποχής αφού μπορείς να τα διακοσμήσεις όπως θέλεις με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ένα παράδειγμα είναι οι γυάλινες καμπάνες. Φτιάξε εσωτερικά ανοιξιάτικα σκηνικά με διάφορα διακοσμητικά της άνοιξης. Προαιρετικά στόλισε την και εξωτερικά με κορδέλες και κορδόνια. Στην ίδια λογική είναι και η ανοιξιάτικη κουφετομηχανή με γυάλες σφαίρα καθώς και οι DIY πασχαλινές μπάλες με τρύπα. Για μια πιο μοντέρνα αισθητική θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις γεωμετρικά φανάρια.

Γυάλινα είδη με ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Ανοιξιάτικα κασπό

Τα είδαμε πολύ στην διακόσμηση άνοιξη 2020 αλλά παραμένουν ψηλά στις διακοσμητικές τάσεις της άνοιξης. Δεν είναι άλλα από τα ανοιξιάτικα κασπό. Επίλεξε χρωματιστά κασπό μεταλλικά ή κεραμικά και μετέτρεψε τα σε γλαστράκια, βάζα ή γέμισε τα με διακοσμητικά σπιτιού. Κρέμασε τα στον τοίχο φτιάχνοντας μια ανοιξιάτικη επιτοίχια σύνθεση ή φτιάξε μια επιτραπέζια σύνθεση με κασπό σε διάφορα χρώματα και μεγέθη για το τραπεζάκι του σαλονιού, το τζάκι ή όπου αλλού έχεις φανταστεί.

Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Ανοιξιάτικα κασπό

Ανοιξιάτικα καφάσια και καλάθια

Για μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού την Άνοιξη θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις καλάθια και καφάσια. Μπορείς να τα  γεμίσεις με αποξηραμένα όπως pampas grass, στάχυα και λεβάντες, λουλούδια ή φλοράλ ριχτάρια δίνοντας μια χαλαρή αίσθηση στον χώρο. Τοποθέτησε τα στο πάτωμα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια θέλεις.

Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Ανοιξιάτικα καφάσια και καλάθια

Επιτραπέζια ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Τέλος μια εύκολη και γρήγορη ιδέα για διακόσμηση την Άνοιξη είναι με τα ανάλογα επιτραπέζια ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Πλαισίωσε τον συνολικό εποχιακό στολισμό και τις DIY ανοιξιάτικες κατασκευές σου με νανάκια, πασχαλίτσες, πουλάκια και πολλά άλλα.

Επιτραπέζια ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Η Άνοιξη δεν είναι μόνο η αναγέννηση της φύσης και ο γλυκός καιρός. Η άνοιξη πηγάζει από μέσα μας και μπορεί να μας αλλάξει την ψυχολογία. Ένα πρώτο βήμα για να ανανεωθούμε είναι να ξεκινήσουμε από το ίδιο μας το σπίτι, το προσωπικό μας καταφύγιο. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και θα αποχαιρετήσουμε και φέτος τον χουχουλιάρικο χειμώνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κάθε ανοιξιάτικη πινελιά στον χώρο μας θα τονώσει την διάθεση μας και κατά συνέπεια θα αλλάξει την καθημερινότητα μας. Δεν το πιστεύεις; Τότε δοκίμασε το!

[print_link]