baby shower οργανωση συμβουλες

Baby shower: Οργάνωση και Συμβουλές

Το baby shower είναι ένα ιδιαίτερα συνηθισμένο έθιμο της Αμερικής που ολοένα γίνεται πιο δημοφιλές και στη χώρα μας. Τι είναι όμως το baby shower; Ουσιαστικά είναι ένα μικρό πάρτυ που διοργανώνεται για τον ερχομό του νέου μωρού. Τι καλύτερο γεγονός για να γιορτάσεις άλλωστε; Παρακάτω θα δεις μερικές συμβουλές για να μάθεις πώς να οργανώσεις ένα τέλειο baby shower!

Διοργάνωση Baby Shower

Ποιος οργανώνει το baby shower; Το baby shower για αγόρι είτε για κορίτσι διοργανώνεται συνήθως από το πιο οικείο πρόσωπο της μέλλουσας μητέρας. Αυτή μπορεί να είναι η αδερφή, η κουμπάρα ή κολλητή, έτσι ώστε να γνωρίζουν το στυλ και το γούστο της μητέρας.

Διοργάνωση

Καλεσμένοι

Ο κύκλος των καλεσμένων είναι αρκετά κλειστός. Η λίστα περιορίζεται στα κοντινά πρόσωπα της μητέρας, σε συγγενείς και φίλους. Έτσι ώστε όλοι να μοιράζονται αληθινά τη χαρά αυτού του χαρμόσυνου γεγονότος, παρά να αισθάνονται υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στο πάρτυ.

Καλεσμένοι

Διακόσμηση Baby Shower

Σημαντικό ρόλο παίζει η baby shower διακόσμηση που είναι παρόμοια με τη DIY διακόσμηση βάπτισης. Αν δεν έχεις ανακοινώσει το φύλο του παιδιού, μια ωραία έκπληξη για τους καλεσμένους σου είναι όλα να κυμαίνονται σε αποχρώσεις του ροζ ή του γαλάζιου αντίστοιχα. Αν πάλι επιθυμείς κάτι πιο μοντέρνο, τότε μπορείς να βρεις πολλά πρωτότυπα υλικά για baby shower στα είδη βάπτισης. Μερικές ιδέες είναι φλαμίνγκο, κύκνος ή μονόκερος για κορίτσι, ναυτικό, καρουζέλ ή τροπικό θέμα για αγόρι. Φυσικά αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για baby shower αγόρι ή κορίτσι, μπορείς να το προσαρμόσεις ανάλογα με το στυλ σου.

Διακόσμηση

Candybar

Αν έχεις επιλέξεις κάποιο συγκεκριμένο θέμα, τότε το φαγητό και τα είδη baby shower θα είναι παιχνιδάκι για σένα! Φτιάξε μια γωνία και αφού έχεις βρει τα είδη σερβιρίσματος που θα τοποθετηθούν στο candybar, σειρά έχει η επιλογή του φαγητού. Βρες εύκολα ορεκτικά και προσάρμοσε τα στη θεματολογία σου. Οργάνωσε το, τοποθετώντας εταζέρες με cupcakes και γλυκά. Επιπλέον εκτόξευσε τη διακόσμηση του τραπεζιού σου με γυάλινα είδη. Γέμισε γυάλες με βρυσάκι και κανάτες με χυμούς και αναψυκτικά δίνοντας χρώμα στον στολισμό σου, διευκολύνοντας κιόλας το σερβίρισμα. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι γυάλες με καπάκι τις οποίες μπορείς να γεμίσεις με ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια. Στο τέλος διάλεξε μια από τις τούρτες για baby shower που σου ταιριάζει και τοποθέτησε την στη μέση του candybar. Θα δώσει μια έξτρα πινελιά στη διακόσμηση!

Candybar

Άνοιγμα δώρων

Σημαντική στιγμή σε ένα πάρτυ baby shower είναι το άνοιγμα των δώρων από τη μέλλουσα μαμά. Αν θες να βγάλεις από την δύσκολη θέση τους καλεσμένους σου με το κλασικό ερώτημα σε ένα baby shower “τι δώρο να πάρω”, τότε θα έχεις ανακοινώσει από πριν το φύλο του μωρού σου. Τα δώρα μπορεί να είναι παιχνίδια, ρουχαλάκια και γενικά ό, τι είναι χρήσιμο για τη νέα μαμά και το μωράκι της.

Άνοιγμα δώρων

Ψυχαγωγία

Αφού έχετε φάει και έχεις ανοίξει τα δώρα των καλεσμένων σου σειρά έχει η διασκέδαση. Μπορείς να διοργανώσεις παιχνίδια γενικά που έχουν να κάνουν με τον ερχομό του βρέφους. Επιπλέον, μπορείς να στήσεις μια ειδική γωνία για photobooth όπου θα αποθανατίσετε τις πιο αστείες στιγμές της ημέρας με αστεία είδη για photobooth. Σίγουρα θα το λατρέψετε όλοι!

Ψυχαγωγία

Δωράκια καλεσμένων

Για το τέλος σου αφήσαμε τα δωράκια καλεσμένων. Φτιάξε με τα χεράκια σου κάτι οικονομικό και συμβολικό για να το πάρουν οι καλεσμένοι φεύγοντας και να θυμούνται αυτή τη συναρπαστική μέρα. Αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό baby shower kit, ένα μικρό κασπώ με σαπουνάκια ή κάποιο λουλούδι, ένα DIY κερί αρωματικό, ένα μπρελόκ ή γυάλινα βαζάκια με γλυκές δημιουργίες.

Δωράκια καλεσμένων

Μια από τις πιο γλυκές στιγμές της ζωής είναι ο ερχομός του παιδιού σου. Διοργάνωσε ένα αξέχαστο πάρτυ για να γιορτάσετε το γεγονός και στο τέλος δώστε ραντεβού εκείνη την ημέρα που όλοι θα πουν “Να σου ζήσει”!

[print_link]