χειροποιητα δωρα για τη γιορτη της μητερας

6 Ιδέες για Χειροποίητα Δώρα για τη Γιορτή της Μητέρας

Η γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και θέλεις να προσφέρεις ένα μικρό δωράκι στο σημαντικότερο ίσως άνθρωπο της ζωής σου. Αν πιάνουν λιγάκι τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις χειροποίητα δώρα, προσδίδοντας τους μεγαλύτερη συναισθηματική αξία. Εμείς σου προτείνουμε 7 ιδέες για χειροποίητα δώρα για τη γιορτή της Μητέρας.

Κουτί με είδη περιποίησης

Ένα από τα εύκολα και όμορφα DIY δώρα για τη γιορτή της Μητέρας είναι το κουτί με είδη περιποίησης. Γέμισε ένα κουτί ή ένα καφάσι με τούλι ή χαρτί αφής. Έπειτα πρόσθεσε αρωματικά σαπούνια, κρέμες και άλλα είδη περιποίησης. Για περισσότερη διακόσμηση βάλε και μερικά διακοσμητικά λουλουδάκια ή αποξηραμένα φρούτα – λουλούδια. Είναι από εκείνα τα DIY δώρα για μαμάδες που θα της δώσουν λίγο χρόνο να χαλαρώσει και να περιποιηθεί τον εαυτό της!

Κουτί με είδη περιποίησης

DIY κορνίζα για τη γιορτή της μητέρας

Μια οικονομική λύση για χειροποίητα δώρα για τη γιορτή της Μητέρας είναι μια DIY κορνίζα. Διάλεξε μια απλή κορνίζα και κόλλησε πάνω της κορδέλες, πέρλες και μικρά διακοσμητικά όπως καρδούλες και λουλούδια. Έπειτα επίλεξε μια από τις αγαπημένες σου φωτογραφίες για να την βάλεις στην κορνίζα και το δώρο σου είναι έτοιμο!

δωρα για γιορτη ημερας

Καλάθι με μπαχαρικά και αρωματικά εκχυλίσματα

Αν πάλι η μαμά σου δηλώνει λάτρης της κουζίνας δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό. Φτιάξε DIY δώρα χρησιμοποιώντας ένα καλάθι ή ένα τελάρο. Στη συνέχεια γέμισε το με μικρά γυάλινα μπουκαλάκια και βαζάκια που θα είναι γεμάτα με μπαχαρικά και μυρωδικά εκχυλίσματα μαγειρικής. Πρόσθεσε και μερικά εδέσματα για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Πρόκειται για δώρα για μαμά και κόρη γιατί εκείνη θα το λατρέψει και εσύ θα φας νόστιμο φαγητό! Είναι ιδανικό δώρο και για πεθερές.

Καλάθι με μπαχαρικά και αρωματικά εκχυλίσματα

Γυάλινα Βαζάκια με Λουλούδια

Για αυτό το δώρο θα χρειαστείς τα ξεχασμένα βαζάκια του γλυκού που έχεις στο ντουλάπι. Φτιάξε εναλλακτικά βάζα λουλουδιών ή φανάρια από γυάλινα βαζάκια. Στόλισε τα με κορδέλες, πέρλες ή χρωμάτισε τα. Παρουσίασε της τα γεμάτα με λουλούδια και μικρά κλαδιά. Πίστεψε μας θα της αρέσει πολύ η δημιουργικότητα σου!

Εναλλακτικό βάζο από βαζάκια του γλυκού

Κασπώ με κοχύλια

Αν ψάχνεις πρωτότυπα δώρα για τη γιορτή της Μητέρας φτιάξε ένα διακοσμητικό κασπώ με κοχύλια. Μάζεψε αρκετά κοχύλια, αστερίες και θαλασσόξυλα και κόλλησε τα πάνω σε ένα γυάλινο βάζο ή κασπώ. Εφόσον βάλεις και μια κορδέλα για περισσότερο στυλ, πρόσθεσε την τελευταία πινελιά που είναι τα διακοσμητικά λουλούδια ή καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως άγκυρες, τιμόνια κ.α.

Βάζο λουλουδιών με κοχύλια

Κολάζ φωτογραφιών για τη μαμά

Αν πάλι ψάχνεις νοσταλγικές ιδέες για χειροποίητα δώρα για τη γιορτή της μητέρας, σου προτείνουμε ένα κολάζ φωτογραφιών. Πάρε ένα κομμάτι ξύλο ή σανίδα και δημιούργησε διάφορα σχέδια. Για παράδειγμα, σχημάτισε μια καρδιά από λουλούδια  ή στερέωσε πάνω στη σανίδα σου λαμπάκια led μπαταρίας. Στο τέλος κόλλησε διάσπαρτα πάνω φωτογραφίες από τις καλύτερες στιγμές της οικογένειας. Αυτό το δώρο θα προκαλέσει μεγάλη χαρά και συγκίνηση!

Κολάζ φωτογραφιών

Μάνα είναι μόνο μία και αξίζει να την τιμάμε και με το παραπάνω στη γιορτή της. Για αυτό φτιάξε και εσύ ένα μοναδικό χειροποίητο δώρο που θα της χαρίσει ένα τεράστιο χαμόγελο.

[print_link]