14 πρωτότυπες Ιδέες για τον πιο Εναλλακτικό Γάμο

14 πρωτότυπες Ιδέες για τον πιο Εναλλακτικό Γάμο

Έχεις βρει τον αγαπημένο σου και αποφασίζετε να ανταλλάξετε όρκους αιώνιας αγάπης. Ωστόσο, δεν είστε ιδιαίτερα παραδοσιακοί και ψάχνετε ιδέες για θέμα γάμου και διακόσμησης που να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Εμείς μεριμνήσαμε για σένα και σου παρουσιάζουμε 14 πρωτότυπες ιδέες για εναλλακτικό γάμο.

Προσκλητήρια

Ξεκινάμε τις ιδέες για εναλλακτικό γάμο από την αρχή! Κάνε τη διαφορά ήδη από τα προσκλητήρια του γάμου σου. Αν πρόκειται για καλοκαιρινό γάμο μπορείς να γεμίσεις με άμμο γυάλινους σωλήνες με φελλό και να βάλεις μέσα ένα χαρτάκι με όλες τις λεπτομέρειες του μυστηρίου. Εναλλακτικά, αν είσαι πιο ροκ τύπος, μπορείς να τυπώσεις τα προσκλητήρια σου σε μορφή εισιτήριου δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο πάρτυ, φεστιβάλ ή συναυλία. Φυσικά πάντα υπάρχει και η οικονομική και βολική πρόταση να φτιάξεις ένα event στο facebook όπου θα αναγράφονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καλεσμένοι σου για τη μεγάλη μέρα.

Προσκλητήρια

Νυφικό

Φυσικά από έναν εναλλακτικό γάμο δε θα μπορούσε να λείπει και το εναλλακτικό νυφικό. Επίλεξε έντονα χρώματα για το νυφικό σου όπως μπλε, κόκκινο, κίτρινο ακόμα και μαύρο! Επίσης μπορείς να επιλέξεις ένα σικ φλοράλ φόρεμα και να το συνδυάσεις με ένα χαλαρό νυφικό χτένισμα. Τέλος, μια ακόμα πρόταση που έχουμε να σου κάνουμε είναι να φορέσεις αντί για τις κλασικές γόβες, μποτάκια ή allstar για μια πιο ροκ διάθεση. Σίγουρα πάντως θα τραβήξεις όλα τα βλέμματα.

Νυφικό

Ανθοδέσμη

Μετά την επιλογή του νυφικού σειρά έχει η ανθοδέσμη. Φτιάξε με τα χεράκια σου την απόλυτη νυφική ανθοδέσμη είτε σε βεντάλια, είτε με φτερά και καμέο, είτε με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μια από τις πιο πρωτότυπες ιδέες για εναλλακτικό γάμο είναι να φτιάξεις την ανθοδέσμη του γάμου σου από γλειφιτζούρια ή από στάχυα. Όπως και να έχει βάλε την δικιά σου πινελιά και δημιούργησε κάτι ανεπανάληπτο!

Ανθοδέσμη

Μεταφορά της νύφης με βαν

Μια από τις ιδέες για εναλλακτικό γάμο είναι η μεταφορά της νύφης και της οικογένειας της με ένα μικρό βαν. Διάλεξε εκείνα τα vintage βανάκια και στόλισε το με κορδέλες και λουλούδια ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση. Έτσι θα δώσεις και μια πιο χαλαρή νότα σε ολόκληρο τον γάμο σου. Εναλλακτική ιδέα για μεταφορά της νύφης είναι με αγροτικό αν βρίσκεσαι σε επαρχία ή με μηχανή αν έχεις ένα πιο ροκ στυλ.

Μεταφορά της νύφης με βαν

Boho διακόσμηση γάμου με μακραμέ

Αν το κλασικό τούλι δεν είναι για σένα, αλλά αγαπάς τα vintage, τότε σου προτείνουμε μια boho διακόσμηση γάμου. Επίλεξε λίγα και απλά λουλούδια για να δίνουν χρώμα στη διακόσμηση σου. Αντίθετα, διακόσμησε όλο το χώρο της γαμήλιας δεξίωσης με ονειροπαγίδες και μακραμέ. Μια πρόταση είναι να στολίσεις σε κάθε καρέκλα των τραπεζιών του γάμου ένα μακραμέ αντί για κορδέλες και λουλούδια. Έτσι θα φτιάξεις μια πρωτότυπη αλλά και ρομαντική διακόσμηση γάμου.

Διακόσμηση με ονειροπαγίδες και μακραμέ

Πρωτότυπη διακόσμηση γάμου με τροπικό θέμα

Αν πάλι δεν είσαι του εκρού και του λευκού, τότε τι λες για μια ζωηρή τροπική διακόσμηση γάμου, με ανανάδες και φλαμίνγκο; Είτε είναι για πάρτυ γάμου στο σπίτι είτε σε χώρο δεξιώσεων φτιάξε μια διακόσμηση με τροπικά υφάσματα, διακοσμητικά εξωτικά ζώα, ανανάδες και τροπικά φυλλώματα. Είναι ένα ιδανικό θέμα για διακόσμηση καλοκαιρινού γάμου. Αποτελεί αδιαμφησβήτητα ένα από τα πιο πρωτότυπα στυλ γάμου.

Πρωτότυπη διακόσμηση γάμου με τροπικό θέμα

Κομφετί για ρύζι γάμου

Θες να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και ψάχνεις πρωτότυπες ιδέες για ρύζι γάμου; Είναι μια πολύ ζωηρή και χρωματιστή επιλογή και φυσικά μιλάμε για τα κομφετί. Γέμισε συσκευασίες ρυζιού όπως χωνάκια, σακουλάκια ή τσουβάλια με μεγάλες ποσότητες από κομφετί έτσι ώστε να σας το πετάξουν οι καλεσμένοι. Αν πρόκειται για ρουστίκ γάμο μια εναλλακτική πρόταση είναι τα φύλλα δάφνης ή ελιάς. Ανήκει σίγουρα στις ιδέες για εναλλακτικό γάμο!

Κομφετί για ρύζι γάμου

Μπουφές δεξίωσης

Επειδή όμως νηστικό αρκούδι δεν χορεύει φρόντισε ιδιαίτερα και τον μπουφέ της δεξίωσης. Μπορείς ακόμα και εκεί να βάλεις μια εναλλακτική πινελιά επιλέγοντας streetfood όπως burger, πίτσες και ντόνατς. Αν πάλι είσαι λάτρης της ιαπωνικής κουζίνας μπορείς να επιλέξεις μια μεγάλη ποικιλία σε σούσι, έχοντας βέβαια πάντα και μερικές επιλογές για εκείνους που δεν το προτιμούν.

Μπουφές δεξίωσης

Τούρτα γάμου με cupcakes

Τα πράγματα σε ένα τραπέζι μετά από πολιτικό γάμο ή θρησκευτικό είναι πολύ συνηθισμένα. Ποιος άλλωστε δε θυμάται τις τριώροφες τούρτες με το διακοσμητικό της νύφης και του γαμπρού να κάθονται αγκαζέ; Ήρθε η ώρα να κάνεις την διαφορά και να φτιάξεις μια τούρτα από cupcakes ή πολύχρωμα donuts. Σε μια εταζέρα βάλε πάνω μια μικρή τούρτα και στα υπόλοιπα επίπεδα πρόσθεσε cupcakes και donuts. Όλοι οι καλεσμένοι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό!

Τούρτα γάμου με cupcakes

Θέσεις καλεσμένων

Μια πρωτότυπη ιδέα για να οδηγήσεις τους καλεσμένους στα τραπέζια τους είναι με σφηνάκια! Διαμόρφωσε στην είσοδο, ένα τραπέζι υποδοχής για τους καλεσμένους σου με cocktails ή σφηνάκια. Κάθε καλεσμένος θα βρίσκει τη θέση του και τον αριθμό του τραπεζιού του αφού πρώτα πιει το σφηνάκι που του αντιστοιχεί!

Προσωποποιημένα σφηνάκια

Αρίθμηση τραπεζιών

Και αφού οι καλεσμένοι σου έχουν πιει τα σφηνάκια που τους αντιστοιχούν για να βρουν το τραπέζι τους στη δεξίωση γάμου, σειρά έχει η αρίθμηση τραπεζιών. Χρησιμοποίησε μικρούς καθρέπτες, κορνίζες, μπαλόνια ή φέτες κορμού για να γράψεις πάνω τον αριθμό του κάθε τραπεζιού σου.

Αρίθμηση τραπεζιών

Πρωτότυπα βιβλία ευχών

Επιπρόσθετα διάλεξε και εναλλακτικά βιβλία ευχών για να γράψουν οι καλεσμένοι τις ευχές τους για το γάμο σας. Επίλεξε μικρά γυάλινα μπουκαλάκια με κομμάτι χαρτί που θα τα βάλεις μέσα σε μια γυάλα με άμμο δίνοντας μια καλοκαιρινή νότα στο γάμο σου. Διαφορετικά μπορείς να διαλέξεις ένα κουτί και φέτες κορμού όπου οι καλεσμένοι σου θα γράφουν τις ευχές τους. Μια ακόμα ιδέα για βιβλία ευχών είναι να αφήσεις στο τραπέζι ευχών μια κάμερα τύπου polaroid με την οποία οι καλεσμένοι θα βγάζουν μια φωτογραφία και θα γράφουν από πίσω μια ευχή. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό!

Πρωτότυπα βιβλία ευχών

Δωράκια καλεσμένων

Οκ, το καταλάβαμε, δεν είστε το κλασικό ζευγάρι της μπομπονιέρας! Τι λες να δώσεις στους καλεσμένους σου πρωτότυπα αναμνηστικά δωράκια που θα κρατήσουν για πάντα; Αυτά θα μπορούσαν να είναι χειροποίητες βεντάλιες, σαγιονάρες, πασμίνες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μια ακόμα μοντέρνα πρόταση που έχουμε να σου κάνουμε είναι να προτιμήσεις μικρά κακτάκια σε διάφορα σχέδια, που είναι και αρκετά ανθεκτικά!

αναμνηστικα δωράκια καλεσμένων γάμου εναλλακτικες ιδεες

Διασκέδαση καλεσμένων

Κάνε το πάρτυ γάμου σου να μείνει αξέχαστο σε όλους οργανώνοντας μερικές γαμήλιες δραστηριότητες. Φτιάξε μια γωνία για καραόκε, photobooth και παιχνίδια. Μπορείς, ακόμα να καλέσεις και χορεύτριες belly dance για να θυμίζει ο γάμος σου κάτι από τις χίλιες και μια νύχτες.

Διασκέδαση καλεσμένων

Φτιάξε έναν πρωτότυπο και ξεχωριστό γάμο για σένα και τον μέλλοντα άνδρα σου. Επίλεξε την κάθε λεπτομέρεια με το προσωπικό σου στυλ και γούστο, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Να είσαι σίγουρη ότι θα ακούσεις διθυραμβικές κριτικές!

[print_link]