Boho Διακόσμηση Σπιτιού Ιδέες για να κάνεις Μποέμ το χώρο σου

Boho Διακόσμηση Σπιτιού: Ιδέες για να κάνεις Μποέμ το χώρο σου

Τα τελευταία χρόνια η boho κουλτούρα έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή με ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Τη συναντάμε ως boho διακόσμηση γάμου και βάπτισης αλλά και στη διακόσμηση σπιτιού. Η boho αισθητική είναι ένα κράμα χρωμάτων και μοτίβων που σε χαλαρώνουν. Σε φέρνει κοντά με τη φύση με ένα αντισυμβατικό και επαναστατικό, θα λέγαμε τρόπο. Αν, λοιπόν και εσύ δηλώνεις λάτρης της μποέμικης διακόσμησης αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις είσαι στο σωστό μέρος. Εμείς σου έχουμε μερικές ιδέες για Boho διακόσμηση σπιτιού από άκρη σε άκρη.

Boho διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Ένα boho σπίτι διαθέτει και την αντίστοιχη κρεβατοκάμαρα.  Αρχικά, το κρεβάτι σου θα πρέπει να είναι καταγής ή αν δεν θες κάτι τέτοιο κάλυψε το ύψος του με διάφορα υφάσματα. Στη συνέχεια επίλεξε λευκά είδη και μαξιλάρια με ψυχεδελικά μοτίβο και boho στοιχεία. Πρόσθεσε επίσης  χαλιά ή μοκέτες με έντονα χρώματα και κρόσσια. Βασική προϋπόθεση στη boho διακόσμηση σπιτιού είναι να συνδυάσεις διαφορετικές αποχρώσεις, υφές και σχέδια.

Boho διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Boho διακόσμηση τοίχου υπνοδωματίου

Μια όμορφη ιδέα είναι στο πάνω μέρος του κρεβατιού να κρεμάσεις από τον τοίχο ή το ταβάνι υφάσματα όπως τούλι. Συνδύασε το με λαμπάκια δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική ιδιωτικότητα. Στους υπόλοιπους τοίχους του υπνοδωματίου μπορείς να κρεμάσεις boho πίνακες, ονειροπαγίδες ή χειροποίητες boho κατασκευές δίνοντας ένα χαλαρό στυλ στο χώρο σου.

Boho διακόσμηση τοίχου υπνοδωματίου

Boho διακόσμηση γραφείου / κομοδίνου

Για την boho διακόσμηση του γραφείου σου ή του κομοδίνου σου επίλεξε μικρά γλαστράκια με φυτά μικρής ανάπτυξης ή διακοσμητικά λουλούδια. Πρόσθεσε μικρά κασπώ ή γυάλινα είδη και βαζάκια σε χάλκινο ή χρυσό χρώμα για λίγη λάμψη.

Boho διακόσμηση γραφείου κομοδίνου

Boho διακόσμηση κουζίνας

Σειρά στη boho διακόσμηση σπιτιού έχει η κουζίνα. μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για ντουλάπια επιτοίχια ράφια και ξύλινα έπιπλα δίνοντας βάση στην απλότητα των πραγμάτων με έναν πολύχρωμο τρόπο. Εναλλακτικά μπορείς να ντύσεις τα πλακάκια σου με αυτοκόλλητα σε έντονες αποχρώσεις και μοτίβο. Πρόσθεσε εταζέρες με διακοσμητικά στοιχεία που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο θέμα. Διακόσμησε το πάγκο της κουζίνας βάζα με πρασινάδες και λουλούδια ή κρέμασε κοντά στο παράθυρο μακραμέ φανάρια με κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου. Φτιάξε με τα χεράκια σου μια διακόσμηση κουζίνας μπόχο που θα σε εμπνέει να κάνεις γαστρονομικά θαύματα.

Boho διακόσμηση κουζίνας

Boho διακόσμηση σαλονιού

Ίσως ο βασικότερος χώρος του σπιτιού είναι το σαλόνι και οι επιλογές εδώ είναι αμέτρητες. Φτιάξε ένα boho καθιστικό με μεγάλες μαξιλάρες, πολύχρωμα ριχτάρια και boho χαλιά. Χρησιμοποίησε χαμηλό τραπεζάκι σαλονιού έτσι ώστε να διευκολύνει την επαφή με τη γη είτε έχεις καναπέδες είτε έχεις μόνο μαξιλάρες.

Boho διακόσμηση σαλονιού

Βoho διακοσμητικά σπιτιού

Σε μια boho διακόσμηση σαλονιού είναι απαραίτητα και τα αντίστοιχα διακοσμητικά. Πρόσθεσε ξύλινα φανάρια μπαμπού, καλάθια και καφάσια στη τραπεζαρία σου ή ακόμα και στο έδαφος. Επίλεξε και εδώ επιδαπέδια ή επιτραπέζια διακοσμητικά βάζα και γέμισε τα με αληθινά ή διακοσμητικά λουλούδια. Θα σου προτείναμε επίσης να φτιάξεις boho centerpiece για το τραπέζι σαλονιού σου. Τέλος, συμπλήρωσε κεριά και votive για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Βoho διακοσμητικά σπιτιού

Boho διακόσμηση τοίχων σαλονιού

Φτιάξε μια μποέμ διακόσμηση τοίχων με μακραμέ, καλάθια, υφάσματα ή πανό τοίχου boho. Μη φοβηθείς να παίξεις με τα χρώματα και τα μοτίβο. Αναλυτικότερα, κάνε ανακατεμένους χρωματικούς συνδυασμούς και μπλεγμένα σχέδια που θα δημιουργήσουν ένα έθνικ, gypsy στυλ.

Boho διακόσμηση τοίχων σαλονιού

Boho διακόσμηση μπαλκονιού

Όπως και στο υπόλοιπο σπίτι έτσι και στο μπαλκόνι χρησιμοποίησε boho στοιχεία. Φτιάξε μια όμορφη boho γωνιά με μαξιλάρες, υφάσματα και ριχτάρια. Άπλωσε κάτω χρωματιστή μοκέτα και κρέμασε από τον τοίχο υφάσματα δίνοντας την αίσθηση ενός μικρού δωματίου. Φυσικά, σε ένα boho μπαλκόνι σπιτιού την τιμητική τους έχουν τα φυτά και τα λουλούδια. Διακόσμησε τα σε ξύλινες διακοσμητικές σκάλες, σε κρεμαστές γλάστρες ή όπου αλλού έχεις φανταστεί. Πρόσθεσε μερικά φανάρια σε διαφορετικά μεγέθη και το μπαλκόνι σου θα είναι μια φανταστική boho γωνιά που θα απολαμβάνεις με τους αγαπημένους σου.

Boho διακόσμηση μπαλκονιού

Boho διακόσμηση μπάνιου

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τη διακόσμηση ενός boho μπάνιου.  Εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά γλαστράκια, λουλούδια και κεριά. Ακολούθησε μια επιμελώς ατημέλητη διακόσμηση και πρόσθεσε σε αυτή μικρές πινακίδες, διακοσμητικά τοίχου και πολύχρωμα χαλάκια στο πάτωμα. Χρησιμοποίησε μπεζ ή λευκές πετσέτες για να κάνουν αντίθεση με τα υπόλοιπα έντονα boho στοιχεία.

Boho διακόσμηση μπάνιου

Η boho διακόσμηση καταφέρνει με ένα μοναδικό στυλ και τρόπο να δίνει ζωντάνια στο χώρο. Να σε γεμίζει αισιοδοξία και να σε οδηγεί σε ανέμελες και χαρούμενες σκέψεις. Παίξε με τα όμορφα σχέδια, τα ζωηρά χρώματα και τις διαφορετικές υφές που έχει ένας boho στολισμός και φτιάξε με τα χεράκια σου μια πανέμορφη φωλίτσα που θα απολαμβάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]