9 Ανατριχιαστικές Ιδέες Διακόσμησης για Halloween Πάρτι

Διακόσμηση Halloween Πάρτυ: 9 Ανατριχιαστικές Ιδέες

Το Halloween μας έρχεται από το εξωτερικό και κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στη χώρα μας. Ιστοί αράχνης, φαντάσματα, νεκροκεφαλές, μάγισσες και τέρατα έχουν την τιμητική τους δημιουργώντας μια ανατριχιαστική και συνάμα διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το φθινόπωρο και δανείζεται πολλά στοιχεία και την μοναδική χρωματική παλέτα του. Φέτος, λοιπόν, θέλεις και εσύ να γιορτάσεις διοργανώνοντας ένα χάλογουιν πάρτυ;  Είσαι στο σωστό μέρος γιατί σου έχουμε μερικές πρωτότυπες και εντυπωσιακές ιδέες για διακόσμηση Halloween πάρτυ. Πάρε τη μαγική σκούπα σου και ξεκινάμε!

Κολοκύθες για Halloween Πάρτυ

Δεν θα μπορούσαμε να μη ξεκινήσουμε από τις κολοκύθες που χαρακτηρίζουν τη φθινοπωρινή διακόσμηση και είναι μια από τις πιο βασικές ιδέες διακόσμησης για Halloween πάρτυ. Φτιάξε μια διακόσμηση Halloween πάρτυ με διακοσμητικές κολοκύθες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Επίλεξε σκέτες ή με ανατριχιαστικές φάτσες. Στόλισε τις στις γωνίες, πάνω στο τραπέζι, στην είσοδο του σπιτιού σου. Φτιάξε, επίσης, ένα φθινοπωρινό centerpiece με γυάλινες καμπάνες, δίσκους ή εταζέρες.Το αποτέλεσμα θα σε βάλει κατευθείαν στο θέμα πάρτυ που έχεις επιλέξει.

Ιδέες Διακόσμησης για Halloween Πάρτι Κολοκύθες για Halloween

DIY φάντασμα από υφάσματα

Halloween χωρίς το φάντασμα ή τη μάγισσα του δεν γίνεται! Για αυτό μια από τις ιδέες για διακόσμηση Halloween πάρτυ είναι το χειροποίητο φάντασμα. Πως θα το φτιάξεις; Είναι παιχνιδάκι! Χρησιμοποίησε  χοντρό σύρμα που στέκεται. Έπειτα στερέωσε στη κορυφή μια μπάλα φελιζόλ και άπλωσε τα λευκά υφάσματα σου από πάνω. Για περισσότερη λεπτομέρεια τύλιξε στα σύρματα λαμπάκια led ώστε το μικρό σου φαντασματάκι να λάμπει στο σκοτάδι. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπούστο και να το ντύσεις με μαύρα ρούχα και τούλια. Έπειτα, στερέωσε μια μπάλα φελιζόλ και διακόσμησε τη με μια τρομακτική μάσκα μάγισσας που θα σου έχει ξεμείνει από τις αποκριές. Μπορείς να βρεις ωστόσο και πολλά έτοιμα Halloween διακοσμητικά, που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Ιδέες Διακόσμησης για Halloween DIY φάντασμα από υφάσματα

DIY γιρλάντα Halloween Πάρτυ

Μια άλλη ιδέα για ένα πάρτυ Halloween είναι η χειροποίητη γιρλάντα με κολοκύθες, φαντάσματα και αράχνες. Φτιάξε πομ πομ από κορδόνια στις φθινοπωρινές αποχρώσεις δημιουργώντας μικρές κολοκύθες με πράσινο και πορτοκαλί, φάντασμα με λευκό και ταραντούλες με μαύρα κορδόνια και σύρματα πίπας! Μια πιο εύκολη πρόταση είναι να φτιάξεις γιρλάντα για το Halloween με κορδέλες σε λευκό, πορτοκαλί και μαύρο. Τέλος, μια ακόμη ιδέα είναι να κόψεις σε μαύρο χαρτί, μικρές νυχτερίδες και να τις διακοσμήσεις πάνω σε ένα κορδόνι.  Όλα είναι ιδανικές προτάσεις τόσο για Halloween παιδικό πάρτυ όσο και για πάρτυ ενηλίκων.

DIY γιρλάντα Halloween

Διακόσμηση Halloween με ιστό αράχνης

Θέλεις κάτι ακόμα πιο ανατριχιαστικό και στοιχειωμένο για το πάρτυ σου; Τότε ψάξε στο πατάρι κάποια ξεχασμένη χιονοκουβέρτα από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου. Δημιούργησε ξέφτια από αυτή και άπλωσε τη σε όλο το πάρτυ δίνοντας την αίσθηση του εγκαταλελειμμένου. Πρόσθεσε και μερικές διακοσμητικές αράχνες για περισσότερη λεπτομέρεια.

Διακόσμηση Halloween με ιστό αράχνης

DIY φαναράκια μούμιες

Μια πολύ οικονομική ιδέα για DIY Halloween κατασκευές είναι τα χειροποίητα φαναράκια μούμιες. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι τα βαζάκια του γλυκού είναι από τα νούμερα 1 υλικά για DIY κατασκευές. Για αυτό δεν θα μπορούσε να λείπουν και από το Halloween. Βγάλε, λοιπόν, όλα τα ξεχασμένα και σκονισμένα (ταιριάζει και στο πάρτυ Halloween σου) γυάλινα βαζάκια και ξεκίνα να δημιουργείς. Κόψε και κόλλησε πάνω λευκό χαρτί αφής ή κομμένα υφάσματα και πρόσθεσε ματάκια χειροτεχνίας. Στο τέλος βάλε μέσα ρεσώ και τα DIY φαναράκια σου είναι έτοιμα!

Ιδέες Διακόσμησης για Halloween DIY φαναράκια μούμιες

Κηροπήγια με μαύρα και κόκκινα κεριά

Έχεις σκεφτεί πως το σκοτεινό πάρτυ σου θέλεις να θυμίζει κάτι από την έπαυλη του κόμη Δράκουλα ή κάποιο στοιχειωμένο σπίτι; Τότε επίλεξε κηροπήγια σε διάφορα μεγέθη και βάλε πάνω μαύρα και κόκκινα κεριά. Συνδύασε τα με λευκά κεριά που θα έχεις χρωματίσει με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή με τεχνητό αίμα, δίνοντας την αίσθηση του αληθινού αίματος. Οι καλεσμένοι σου θα μπουν για τα καλά στο θέμα!

Κηροπήγια με μαύρα και κόκκινα κεριά

Μπαλόνια για Halloween

Φυσικά δεν πρέπει να λείπουν και τα ανάλογα μπαλόνια. Μπορείς να τα βρεις έτοιμα μαζί με άλλα είδη πάρτυ ή να τα φτιάξεις μόνη σου. Επίλεξε μονόχρωμα μπαλόνια σε λευκό, μαύρο, πορτοκαλί και πράσινο χρώμα. Έπειτα σχεδίασε πάνω τους κολοκύθες, αράχνες, φαντάσματα και ένα ανατριχιαστικό τέρας.

Μπαλόνια για Halloween

Candybar πάρτυ με θέμα Halloween

Σε ένα πάρτυ κυρίαρχο ρόλο παίζει και το candybar αφού μπορεί να σαγηνεύσει τα βλέμματα με τη πρωτότυπη διακόσμηση και οι καλεσμένοι σου να γευτούν πεντανόστιμα καλούδια. Για αυτό θα πρέπει να το συμπεριλάβεις στη συνολική διακόσμηση πάρτυ σου.

Διακόσμηση Halloween candybar

Για τη διακόσμηση του candybar επίλεξε υφάσματα και ράνερ που ταιριάζουν στην συνολικό στυλ του Halloween. Παίξε με χρώματα όπως το μαύρο, το λευκό, το πορτοκαλί, το κόκκινο και το πράσινο. Χρησιμοποίησε γυάλες με βρυσάκι για να δροσίσεις τους καλεσμένους σου  με μαγικά φίλτρα ή «χειροποίητο αίμα». Σέρβιρε τους τα καλούδια σε είδη σερβιρίσματος εμπνευσμένα από το Halloween. Επιπλέον γέμισε μαύρα κασπώ ή γυάλινα είδη  με καραμέλες και ζαχαρωτά αναβιώνοντας το γνωστό σε όλους μας «trick or treat?». Φυσικά δεν πρέπει να λείπουν από τη διακόσμηση του candybar και τα ανάλογα διακοσμητικά και είδη πάρτυ για μεγάλους και μικρούς. Επίλεξε κολοκύθες, σκελετούς, κοράκια, διακοσμητικές μάγισσες που θα είναι έτοιμες να τρομάξουν ή να φιλέψουν τους καλεσμένους σου!

Διακόσμηση Halloween candybar

Γλυκά και τούρτα για Halloween πάρτυ

Τέλος θα σου προτείναμε να προσαρμόσεις τον μπουφέ σου στο σκοτεινό και ανατριχιαστικό Halloween. Φτιάξε cakepops σε σχήμα κολοκύθας, ή φαντασματάκια από μαρσεμέλλοους. Συνδύασε τα με σοκολάτακια σε σχήμα ματιών, Halloween cupcakes και μπισκότα σε σχήμα νυχτερίδας. Στο ίδιο μοτίβο κινήσου και για την επιλογή τούρτας του πάρτυ. Πρόσθεσε κουφέτα και μαρμάλλοους στις αντίστοιχες αποχρώσεις μέσα σε γυάλες με καπάκι και ο μπουφές σου θα είναι έτοιμος!

Γλυκά και τούρτα για Halloween πάρτυ

Μπορεί το Halloween να είναι ξενικό έθιμο αλλά σίγουρα ήρθε για να μείνει. Ντύσου τρομακτικά και υποδέξου τους φίλους σου σε ένα χώρο τρόμου και διασκέδασης. Οργάνωσε ένα πάρτυ που θα αφήσει εποχή και θα προκαλέσει πολύ ανατριχίλα και χαρά!

[print_link]