10 + 1 Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά

10 + 1 Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά

Το φθινόπωρο είναι εδώ παρότι η ζέστη του καλοκαιριού δεν λέει να μας αποχαιρετήσει. Αν έχεις πάρει απόφαση να μπεις στο φθινοπωρινό κλίμα με κάθε συνθήκη τότε είσαι μια από μας! Πως θα μπορούσες τώρα να μπεις σε αυτή τη cozy ατμόσφαιρα; Με μια εποχιακή διακόσμηση σπιτιού φυσικά, αφού όλη η ψυχολογία μας ξεκινά πάντα από το προσωπικό μας χώρο. Ωστόσο το budget δεν είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο μαζί σου μετά από ένα καλοκαίρι με διακοπές, υποχρεώσεις και έξοδα. Μη σκας γιατί τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να ντύσεις το σπίτι σου φθινοπωρινά και αυτό γιατί σου έχουμε μερικά οικονομικά DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά. Πάρε φλιτζάνι καφέ να σου τα πούμε και δες τι φθινοπωρινά διακοσμητικά μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου. 

Χειροποίητες φθινοπωρινές κορνίζες 

Οι φθινοπωρινές κορνίζες ανήκουν στα οικονομικά DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά για το σπίτι σου. Για μια λοιπόν οικονομική φθινοπωρινή ανανέωση διάλεξε, ανάλογα και με την υπόλοιπη διακόσμηση σπιτιού, κορνίζες μεταλλικές ή ξύλινες, μοντέρνες, vintage ή ρουστίκ. Ύστερα αντί για φωτογραφίες γέμισε τις με φθινοπωρινά φύλλα και διακόσμησε τις εξωτερικά με μικρά φθινοπωρινά υλικά.  Είναι από τις πιο οικονομικές λύσης φθινοπωρινής διαμόρφωσης αφού όλο και κάποια κορνίζα θα είναι καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι ή στο μπουφέ. Πέρα από αυτό πρόκειται για εύκολα φθινοπωρινά DIY αφού δεν χρειάζεται να πιάνουν ιδιαίτερα τα χέρια σου, λίγη φαντασία είναι αρκετή!

Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά Χειροποίητες φθινοπωρινές κορνίζες 

Φθινοπωρινό επιτοίχιο διακοσμητικό με φύλλα

Σε μια φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού δεν πρέπει να αφήσουμε τους τοίχους γυμνούς. Για αυτό μπορούμε να βάλουμε μερικές φθινοπωρινές πινελιές φτιάχνοντας επιτοίχια DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά.  Χρησιμοποίησε καμβά ή μαυροπίνακες για να φτιάξεις φθινοπωρινά κάδρα κολλώντας πάνω φθινοπωρινά είδη όπως φύλλα, κλαδιά και φθινοπωρινά στολίδια. Για μια πιο μίνιμαλ φθινοπωρινή διακόσμηση θα σου προτείναμε DIY φθινοπωρινές κατασκευές με φθινοπωρινά φύλλα. Αναλυτικότερα, πάρε ένα μεγάλο κλαδί ή τελάρο κεντήματος και κρέμασε με κορδόνια φθινοπωρινά φύλλα. Επίλεξε ένα κράμα φθινοπωρινών αποχρώσεων δημιουργώντας μια φυσική χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από τη φθινοπωρινή φορεσιά της φύσης. 

Φθινοπωρινό επιτοίχιο διακοσμητικό με φύλλα

Οικονομικά κεριά με κλαδάκια και κανέλες

Μια άλλη ιδέα για οικονομικά diy φθινοπωρινά διακοσμητικά είναι τα φθινοπωρινά κεριά με κλαδιά και κανέλες. Μπορείς να πάρεις είτε κεριά κολώνες είτε κεριά σε votive. Κόλλησε πάνω τους φθινοπωρινά κλαδιά και κουκουνάρια ή κανέλες και αποξηραμένα. Πρόσθεσε κορδέλες ή κορδόνια για περισσότερη λεπτομέρεια και φτιάξε μια “ζεστή” φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου. Είναι ιδανική και εύκολη επιλογή για μια διακόσμηση coffee table καθιστικού σε συνδυασμό με διακοσμητικές φθινοπωρινές κολοκύθες. 

Οικονομικά κεριά με κλαδάκια και κανέλες

Φθινοπωρινές γυάλες με αποξηραμένα on budget

Τα γυάλινα είδη είναι παντός καιρού και τσέπης επιτρέποντος! Πρόκειται για μια οικονομική λύση που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε εποχή με τα ανάλογα διακοσμητικά. Εν προκειμένω θα χρειαστείς φθινοπωρινό υλικό για το στολισμό τους. Γέμισε τα διακοσμητικά βάζα σου  με αποξηραμένα, κλαδιά και κουκουνάρια. Βάλε σε κάποια αποξηραμένα φρούτα, κουκουνάρια και κανέλες ενώ σε κάποια άλλα βάλε φθινοπωρινά κλαδιά. Αν είσαι ατμοσφαιρικός τύπος τότε σου συνιστούμε να προσθέσεις και λαμπάκια led μπαταρίας με θερμό φωτισμό. Είναι ιδανικό τόσο σαν διακοσμητικό για το τραπέζι κουζίνας όσο και για το μπουφέ ή τη τραπεζαρία. 

Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά Φθινοπωρινές γυάλες με αποξηραμένα on budget

Διακοσμητικά βάζα με pampas grass, στάχυα και λεβάντες

Απ’την άλλη αν επιθυμείς να φτιάξεις μια φθινοπωρινή διακόσμηση με γυάλες που έχεις σπίτι, διάλεξε φθινοπωρινά χρώματα σε αποξηραμένα λουλούδια όπως pampas grass, στάχυα και λεβάντες. Γέμισε βάζα ή γυάλινα μπουκάλια με ματσάκια από pampas grass, στάχυα και λεβάντες δίνοντας ένα φθινοπωρινό ρουστίκ στυλ στο σπίτι σου. Εναλλακτικά, αν θέλεις περισσότερα φθινοπωρινά χρώματα τότε επίλεξε εποχιακά λουλούδια, κλαδιά και φυλλώματα. Στόλισε τα δημιουργώντας μια γεμάτη σύνθεση για την τραπεζαρία ή το τραπεζάκι σαλονιού.

Διακοσμητικά βάζα με pampas grass, στάχυα και λεβάντες

DIY δίσκος με κεριά και φθινοπωρινά διακοσμητικά

Παραμένοντας στο πνεύμα οικονομίας θα σου προτείναμε μια φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζιού με δίσκους ή πιατέλες. Για την επιλογή του δίσκου ή της πιατέλας όλα έχουν να κάνουν με το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού. Διάλεξε εναλλακτικούς ρουστίκ δίσκους, όπως φέτες κορμού, vintage δίσκους, μοντέρνες πιατέλες ή πρωτότυπα μπωλ. Έπειτα διακόσμησε τα με φθινοπωρινά διακοσμητικά αντικείμενα. Πρόσθεσε κεριά για περισσότερη ζεστή ατμόσφαιρα και η κατασκευή σου είναι έτοιμη γρήγορα και οικονομικά!

Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά DIY δίσκος με κεριά και φθινοπωρινά διακοσμητικά

DIY φθινοπωρινά φανάρια από βαζάκια μαρμελάδας

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ξεχασμένα στα ντουλάπια της κουζίνας βαζάκια του γλυκού που στωικά περιμένουν να αξιοποιηθούν. Ήρθε η μεγάλη στιγμή! Για μια DIY φθινοπωρινή ιδέα διακόσμησης μετάτρεψε τα άλλοτε άχαρα και γυμνά γυάλινα βαζάκια σε πρωτότυπα φθινοπωρινά φαναράκια. Διακόσμησε τα εξωτερικά με φθινοπωρινά φύλλα και κλαδάκια ενώ βάλε μέσα ένα ρεσώ! Αν πάλι είσαι από αυτούς που αγαπούν το Halloween τότε δημιούργησε ανατριχιαστικές φατσούλες στα χειροποίητα φαναράκια σου. Κόψε και κόλλησε πάνω λευκό χαρτί αφής ή κομμένα υφάσματα και πρόσθεσε ματάκια χειροτεχνίας για να φτιάξεις μικρές μούμιες. Εναλλακτικά, μπορείς να βάψεις τα βαζάκια με ειδικά χρώματα. Φτιάξε το τέρας του Φρανκενστάιν, «τρομακτικές» κολοκύθες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Στο τέλος βάλε μέσα ρεσώ. Ό,τι και αν επιλέξεις να φτιάξεις πέρα του ότι θα το διασκεδάσεις δημιουργώντας, θα στολίσεις και μοναδικά το προσωπικό σου χώρο. 

Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά DIY φθινοπωρινά φανάρια από βαζάκια μαρμελάδας

Χειροποίητα φθινοπωρινά στεφάνια

Τα Χριστούγεννα τα έφτιαξες, την άνοιξη σίγουρα τα έφτιαξες γιατί όχι και το φθινόπωρο; Δεν λέμε για τίποτα άλλο από τα DIY φθινοπωρινά στεφάνια. Στόλισε τον τοίχο, το παράθυρο ή την εξώπορτα. Χρησιμοποίησε φθινοπωρινά φύλλα, στολίδια, φθινοπωρινές γιρλάντες, μίνι κολοκύθες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Δώσε χρώμα στη φθινοπωρινή διακόσμηση τζακιού, σαλονιού, κουζίνας ακόμα και στο μπαλκόνι σου. 

Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά Χειροποίητα φθινοπωρινά στεφάνια

DIY φθινοπωρινές κολοκύθες με λίγα χρήματα

Μια άλλη οικονομική DIY ιδέα για φθινοπωρινές κατασκευές on budget είναι οι χειροποίητες κολοκύθες. Αν αγαπάς τη φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες, διάλεξε υφάσματα σε φθινοπωρινό χρώμα και έπειτα φτιάξε ένα μεγάλο και γεμάτο πουγκί από ρύζι. Τύλιξε το ύφασμα σου γύρω του και δέσε το με κορδόνι δημιουργώντας τις πτυχώσεις που έχει μια κολοκύθα. Κόλλησε πάνω ένα χειροποίητο κλωνάρι και είναι έτοιμες. Μια άλλη ιδέα για DIY κολοκύθες είναι να τις πλέξεις με ανάλογα κορδόνια και κουβάρια. 

DIY φθινοπωρινές κολοκύθες με λίγα χρήματα

Χειροποίητο βάζο από κολοκύθα

Μένοντας στο mood της κολοκύθας σου έχουμε άλλη μια πρωτότυπη και συνάμα οικονομική φθινοπωρινή κατασκευή. Χρησιμοποίησε κολοκύθες κούφιες ή πάρε από το μανάβικο ώστε να τις κουφώσεις μόνη σου. Έπειτα διάλεξε γυάλες όπως είναι οι  γυάλινες σφαίρες που να εφάπτονται στη γούβα της κούφιας κολοκύθας. Βάλε μέσα φθινοπωρινά λουλούδια και πρασινάδες. Τόσο εύκολα και κυρίως τόσο οικονομικά θα έχεις φτιάξε με τα χεράκια σου ένα εναλλακτικό φθινοπωρινό βάζο. 

Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά Χειροποίητο βάζο από κολοκύθα

Οικονομική διακόσμηση με φθινοπωρινά καφάσια

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε στην on budget λίστα μας τα φθινοπωρινά καφάσια. Στόλισε τα με λουλούδια και αποξηραμένα σε φθινοπωρινά χρώματα. Έπειτα, πρόσθεσε μερικά ακόμα φθινοπωρινά διακοσμητικά. Αν θέλεις να δώσεις μια λαμπερή και ταυτόχρονα μοντέρνα πινελιά στερέωσε μέσα και γεωμετρικά φανάρια σε ροζ – χρυσό χρώμα. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!

Οικονομική διακόσμηση με φθινοπωρινά καφάσια

Το φθινόπωρο μπορεί να είναι για πολλούς μια παρεξηγημένη και ίσως μελαγχολική εποχή. Εμείς από την άλλη πιστεύουμε πως το φθινόπωρο ζεσταίνει τις ψυχές μας και εντυπωσιάζει την αισθητική των ματιών μας με αυτή τη μοναδική χρωματική παλέτα από γήινες αποχρώσεις που διέπουν τη πλάση. Αν είσαι και εσύ σε αυτούς που αγαπούν το φθινόπωρο λιγάκι παραπάνω θα νιώσεις σίγουρα το παλμό μας! Βάλε το φθινόπωρο στο σπίτι σου και απόλαυσε όμορφες στιγμές χωρίς να μετανιώνεις τα υπέρογκα ποσά που χάλασες. Εξάλλου, το πρωτότυπο και το εντυπωσιακό δεν σημαίνει απόλυτα και ακριβό.

 

[print_link]