Γαμος της μοδας

Γάμος της μόδας: Λινάτσα και δαντέλα

Η λινάτσα, το γνωστό σε όλους ύφασμα, έχει γίνει αγαπημένο υλικό σε Γάμους και Βαπτίσεις. Πολύ συχνά την βλέπουμε στη διακόσμηση, αλλά και στις μπομπονιέρες. Χρησιμοποιείται πολύ σε καλοκαιρινούς Γάμους και εκδηλώσεις, γιατί δίνει έντονα την αίσθηση του «ανεπίσημου» και του «φυσικού». Μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα χρώματα του Γάμου ή της Βάπτισης και να βγει μια ευχάριστη στο μάτι αντίθεση ή να σταθεί μόνο του ως ρουστίκ άποψη.

Η δαντέλα από την άλλη, είναι το πιο διαχρονικό υλικό του γάμου. Δίνει την αίσθηση του σικ και του ρομαντικού. Χρησιμοποιείται πάρα πολύ στους «κλασικούς» Γάμους. Σε εμάς θα βρείτε πολλά είδη δαντέλας όπως βαμβακερή, ακρυλική, συνθετική, pvc κτλ., αλλά και προϊόντα σε δαντέλα: πουγκιά, υφάσματα, κορδέλες κ.α.

Οι τελευταίες τάσεις «αγαπάνε» το συνδυασμό της λινάτσας με τη δαντέλα. Παρ ’όλο που αυτά τα δύο υλικά δεν έχουν καμιά σχέση ούτε σε ύφος αλλά ούτε και σε ποιότητα, συνδυάζονται μεταξύ τους με εκπληκτικά αποτελέσματα: Μας δίνουν νοσταλγική – ρομαντική νότα στο Γάμο, μετριάζεται το «βαρύ» – «κλασσικό» ύφος της δαντέλας και γενικά η διακόσμηση μας μετατρέπεται σε κάτι πιο απλό και ανάλαφρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικούς χρωματισμούς δαντέλας συνδυαστικά με τη λινάτσα. Για να πατήσουμε στα “σίγουρα” επιλέγουμε δαντέλα σε σάπιο μήλο, εκρού ή λευκό. Οι πιο προχωρημένες νύφες θα ενθουσιαστούν με δαντέλες σε βεραμάν, λιλά και μέντα. Φέτος χρησιμοποιούμε άφοβα το γκρι και το μαύρο χρώμα στη δαντέλα – χρώματα μοντέρνα και συγχρόνως διαχρονικά. Δημιουργήστε ευφάνταστες μπομπονιέρες με λινάτσα και δαντέλα αλλά μην περιοριστείτε μόνο σε αυτό. Συνδυάστε τη δαντέλα μαζί με ένα runner λινάτσας ή στολίστε βαζάκια μαρμελάδας με λινάτσα και δαντέλα για να διακοσμήσετε τα τραπέζια.

Τολμήστε τον συνδυασμό και μην περιοριστείτε μόνο σε ένα υλικό ή ύφος. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και κάντε το Γάμο σας αντικείμενο συζήτησης!

[print_link]