Στολισμός τραπεζιού: Diy centerpieces με γυάλες

Σε εμάς θα βρείτε τις πιο έξυπνες λύσεις για τα πιο ωραία DIY centerpieces. Έχουμε όλα τα υλικά για να φτιάξετε μόνοι σας έναν υπέροχο στολισμό τραπεζιού και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για στολισμό τραπεζιού γάμου ή βάπτισης χρησιμοποιώντας απλά γυάλινα βάζα.

Γυάλινα βάζα με κεριά

Η πρώτη πρόταση για diy centerpiece γάμου είναι τα τρία βάζα με κεριά. Επιλέγετε τρία βάζα κυλίνδρους σε διαφορετικά ύψη (μικρό, μεσαίο, μεγάλο). Τοποθετείτε κοντά το ένα στο άλλο, σαν να βρίσκονται μέσα σε ένα νοητό κύκλο. Βάζετε μέσα κεριά κολώνες και έτσι έχετε έτοιμη τη «βάση» τoυ centerpiece. Συνεχίζετε ανάλογα με το ύφος και το στυλ που επιθυμείτε:

  •  Γεμίζετε τις γυάλες με άμμο, πετραδάκια, πέρλες, ροδοπέταλα, ξυλαράκια, κομματάκια κορμού, κοχύλια, βότσαλα κ.α.
  •  Προσθέτετε χαρακτήρα στα βάζα τυλίγοντας κορδέλες περιμετρικά, είτε κάτω κάτω είτε στο επάνω χείλος.
  •  Αν θέλετε, πασπαλίζετε με χρυσόσκονη ή γκλίτερ σε χρώματα ή σκορπίζετε παγιέτες, φτερά, χάντρες κλπ.

Άλλη εναλλακτική στη διακόσμηση τραπεζιού γάμου με κεριά είναι να γεμίσετε τα βάζα με νερό και να βάλετε μέσα επιπλέοντα κεριά. Ωραία ιδέα επίσης είναι να χρωματίσετε το νερό με τα ειδικά χρώματα νερού (κατάλληλα και για φρέσκα λουλούδια), σε χρώμα αντίστοιχο με το στολισμό σας.

Γυάλινα βάζα με λουλούδια

Αν είστε πιο ρομαντικός, boho χαρακτήρας και προτιμάτε τα λουλούδια μπορείτε να στολίσετε γυάλινα βάζα με φρέσκα λουλούδια. Στήνετε τα λουλούδια μέσα στα βάζα με τα άνθη να εξέχουν λίγο πάνω από το χείλος. Καθαρίστε καλά τα κοτσάνια από τα φύλλα. Χρησιμοποιήστε το ίδιο είδος λουλουδιού και στα τρία βάζα. Αν σας αρέσουν τα λουλούδια σε γκρουπ, θα βάλετε τριαντάφυλλα, νεραγκούλες ή ανεμώνες. Αν είστε οπαδοί του less is more, τότε θα βάλετε σε κάθε βάζο από μία πεώνια ή μία ορτανσία. Επιλέγοντας τη λύση των λουλουδιών, μην ξεχάσετε να ολοκληρώσετε τη σύνθεσή σας με τέσσερα-πέντε μικρά votive, γυάλινα ποτηράκια με ρεσώ γύρω-γύρω.

Μοντέρνο centerpiece με βαζάκια και διακοσμητικά

Άλλη μια ιδιαίτερα αγαπημένη μας πρόταση για στολισμό τραπεζιού είναι ένα μοντέρνο diy centerpiece με βαζάκια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Αν πιάνουν τα χέρια σας και έχετε φαντασία και όρεξη, προσπαθήστε να φτιάξετε μια σύνθεση σύμφωνα με τις νέες τάσεις. Διαλέγετε μια βάση π.χ. μια φέτα κορμού ή ένα ξύλινο δίσκο ή μια μεταλλική επίπεδη πιατέλα και πάνω σε αυτήν βάζετε γυάλινα βάζα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, π.χ. βαζάκια γυάλινα με καπάκι σκέτα ή στολισμένα με κορδέλες, μπάλες με τρύπες, φαναράκια, μπουκάλια κ.α.  Σε άλλα βάζετε λουλούδια, σε άλλα κεριά ή ρεσώ, άλλα αφήστε τα άδεια, αλλά στολισμένα. Μπορείτε επίσης να βάλετε σακιά λινάτσας με αρωματικά φυτά, κεριά, λουλούδια εναλλάξ. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε την αρίθμηση του τραπεζιού, με ένα καρφωτό μαυροπίνακα, μία κορνίζα ή ένα μίνι καβαλέτο.

Εδώ είναι πιο εύκολο να δώσετε χαρακτήρα και ύφος και να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό με τα διακοσμητικά υλικά. Ο συνδυασμός π.χ. λινάτσα – δαντέλα μπορεί να επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς τρόπους σε όλα τα στοιχεία της σύνθεσης. Δώστε έμφαση σε συγκεκριμένο χρώμα μπορεί επιλέγοντας λουλούδι, κορδέλα, σχοινί, και αξεσουάρ στο ίδιο χρώμα.

Συμβουλή: μπορείτε να επιλέξετε για βάση έναν ή περισσότερους καθρέπτες. Σε αυτήν την περίπτωση βάλτε ένα βάζο με λουλούδια στη μέση και πολλά διάφανα γυάλινα ποτηράκια ή διάφανα βαζάκια με ρεσώ και χαμηλά κεριά γύρω-γύρω. Οι φλογίτσες θα διπλασιαστούν με τον καθρέπτη, κάνοντας το αποτέλεσμα ονειρικό.

Όπως και να αποφασίσετε να στολίσετε το τραπέζι της δεξίωσης, να είστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Γιατί ό,τι και να φτιάξετε θα έχει την αγάπη και τη χάρη της δικής σας προσωπικής πινελιάς!

[print_link]