Θέματα για βάπτιση: Οι καλύτερες ιδέες για καλοκαιρινή βάπτιση το 2017

Μας αρέσει πολύ να οργανώνουμε μαζί την καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού ή κοριτσιού και να σας δίνουμε ιδέες για διακόσμηση βάπτισης. Έρχεστε με τα καρότσια και τα μωράκια σας στο μαγαζί και εμείς τα χαζεύουμε που είναι τόσο γλυκούλια! Έτσι λοιπόν θα σας βοηθήσουμε τώρα με μερικά θέματα για καλοκαιρινή βάπτιση.

Καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού

Τα θέματα για βάπτιση αγοριού το καλοκαίρι είναι αρκετά. Ξεκινάμε από τη ναυτική βάπτιση που αποτελεί και την πρώτη μεγάλη κατηγορία. Κυρίαρχο είναι το θέμα θάλασσα με το μπλε σε όλες τις αποχρώσεις του. Στη βάπτιση αγοριού με θέμα τη θάλασσα τα διακοσμητικά στοιχεία είναι τα δίχτυα, τα ψάρια, οι ιππόκαμποι, οι αστερίες και τα κοχύλια.

Άλλη πρόταση για ναυτική διακόσμηση βάπτισης είναι το θέμα ναύτης ή ναυτάκι που αρέσει πολύ και υπάρχει σε πολλές εκδοχές όπως ναυτάκι μπεμπέ, καρτούν, vintage κ.α.

Τρίτη εναλλακτική αποτελεί το θέμα καράβι. Εδώ μπορείτε να παίξετε με διάφορα σχήματα: το κλασικό χάρτινο καραβάκι, το ιστιοπλοϊκό ή την απλή βαρκούλα. Χρησιμοποιήστε επιπλέον διακοσμητικά όπως είναι άγκυρες, τιμόνια, ναυτικούς κόμπους και σχοινιά.

Και βέβαια δεν ξεχνάμε τον μικρό πειρατή με το μπαούλο και το θησαυρό του. Μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα παραπάνω θέματα ή να συνδυάσετε στοιχεία από δύο ή περισσότερα μαζί, π.χ. ναυτάκι-καράβι-αστερίες.

Όσον αφορά τα χρώματα βάπτισης, αναφέραμε ήδη τις αποχρώσεις του μπλε που μπορούν και να συνδυαστούν μεταξύ τους ή με το ουδέτερο λευκό (ένα μπλε ρουά με λευκές πινελιές θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις). Εκτός από όλη τη γκάμα των αποχρώσεων του μπλε, προτείνονται και κάποιοι πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμοί. Ο συνδυασμός μπλε navy – λευκό – κόκκινο ταιριάζει πάρα πολύ και στο ναυτάκι και στον μικρό πειρατή. Στην παλέττα αυτή ταιριάζουν τα πουά και τα ριγέ. Πρωτότυπος συνδυασμός και καθόλου «φορεμένος» είναι το τυρκουάζ – σκούρο καφέ. Το τυρκουάζ αναδεικνύει και φωτίζει το καφέ που βρίσκουμε σε φυσικά υλικά όπως το ξύλο, η λινάτσα και ο καμβάς.

Οι μικροί πειρατές και πειρατίνες καθώς και τα ναυτάκια, αγοράκια και κοριτσάκια, αποτελούν δημοφιλή θέματα και για βάπτιση διδύμων αγοριού-κοριτσιού.

Καλοκαιρινή βάπτιση κοριτσιού

Στις ιδέες για βάπτιση κοριτσιού το καλοκαίρι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και πάλι η θάλασσα. Το πιο αγαπημένο θέμα είναι η γοργόνα. Ακολουθούν τα κοχύλια και οι πέρλες.

Τα χρώματα βάπτισης για τα κοριτσάκια μας είναι πιο γλυκά, οι αποχρώσεις είναι πιο ανοιχτές. Τα παστέλ έχουν την τιμητική τους, όπως επίσης τα περλέ στοιχεία που παραπέμπουν στα μαργαριτάρια αλλά και τα φιλντισένια διακοσμητικά. Τα χρώματα είναι το λιλά, το γαλάζιο, το βεραμάν και το χρώμα της μέντας με πινελιές ροζ και λευκού. Επίσης είναι πολύ ωραίοι οι συνδυασμοί τους π.χ. λιλά με βεραμάν.

Ξεφεύγοντας από το θέμα θάλασσα-ναυτική διακόσμηση, ένα πρωτότυπο θέμα για καλοκαιρινή βάπτιση είναι το παγωτό όπως ξυλάκια, χωνάκια κ.α. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο αγόρι και στο κορίτσι. Εδώ η πολυχρωμία προσφέρει άπειρες δυνατότητες. Τέλος, πρωτότυπα θέματα για καλοκαιρινή βάπτιση αποτελούν όλα όσα μας θυμίζουν το ίδιο το καλοκαίρι, όπως σαγιονάρες, καπέλα, γυαλιά ηλίου, βότσαλα, καρπούζια κ.α.

Όλα αυτά μαζί μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο θέμα και να σας εμπνεύσουν για μια ξεχωριστή και μοναδική διακόσμηση βάπτισης. Και μην ξεχνάτε εμείς είμαστε πάντα εδώ για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μόνοι σας τις πιο όμορφες στιγμές!

[print_link]