χειμωνιάτικος γάμος

Χειμωνιάτικος γάμος: Ιδέες διακόσμησης για να μείνει αξέχαστος

Οι χειμωνιάτικοι γάμοι αποτελούν μια πολύ συνειδητή και ώριμη επιλογή που χρόνο με το χρόνο κερδίζει περισσότερα ζευγάρια. Τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά. Πιο εύκολη οργάνωση της εκκλησίας (δεν χρειάζεται να έχεις κλείσει 9 μήνες πριν), καλύτερες τιμές στους χώρους δεξίωσης, περισσότερες επιλογές στο νυφικό. Στα συν ο χαλαρός και ευδιάθετος γαμπρός (που δεν έχει λιώσει μέσα στο γαμπριάτικο από τη ζέστη), το μακιγιάζ που δεν χαλάει και το εγγυημένα καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης από φωτογράφους, ανθοπώλες και διακοσμητές. Επιπλέον, οι καλεσμένοι τον θυμούνται πάντα περισσότερο, γιατί ένας γάμος κατά τη διάρκεια του χειμώνα ξεχωρίζει!

Χρώματα και υλικά για διακόσμηση χειμωνιάτικου γάμου

Στη διακόσμηση επιτρέπονται χρώματα, υφές και τάσεις που το καλοκαίρι αποφεύγονται, ειδικά στο δικό μας ανελέητα ζεστό και φωτεινό ελληνικό καλοκαίρι. Επιλέγουμε χρώματα όπως το μπορντώ, το ανθρακί, το μαύρο, το σκούρο κόκκινο του κρασιού, το old rose και το λαδί.

Η δαντέλα σαν επιλογή ταιριάζει στο χειμωνιάτικο γάμο. Οι δαντέλες μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συνδυαστικά μεταξύ τους. Η τελική αίσθηση είναι σίγουρα πιο φορτωμένη, χωρίς όμως να ενοχλεί. Δούλεψε τις δαντέλες μαζί με στρας, διαμαντάκια, μεταλλικά ασημένια στοιχεία ή ακόμη και με φτερά.

Για ένα πιο vintage αποτέλεσμα χρησιμοποίησε πάλι τη δαντέλα με βελούδο και πολλές πέρλες. Φαντάσου μια σύνθεση τραπεζιού με βάζα γεμισμένα με πέρλες και φρέσκα λουλούδια, μικρά γυάλινα κηροπήγια votive διακοσμημένα με λαδί κορδόνια και φάσα δαντέλας. Καρδιές περλέ, καρφίτσες, στολίδια cameo και κορδέλες βελούδινες ή γκρο θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη.

Στολισμός τραπεζιού χειμωνιάτικου γάμου

Στο τραπέζι ευχών, στο τραπέζι με τις μπομπονιέρες και στο νυφικό τραπέζι μπορείς να υπερβάλεις στιλιστικά επιλέγοντας «βαριά» κρυστάλλινα κηροπήγια, μεταλλικούς «καλούς» δίσκους, αντικείμενα με κρύσταλλα τύπου Swarovski, σαμπανιέρες και εταζέρες, κάνοντας το σκηνικό πολύ επίσημο. Στα υφάσματα περιορίσου σε ένα ή δύο χρώματα και επίλεξε τα κλασικά, τούλι και δαντέλα, απλά για να συμπληρώσουν το σύνολο.

Εναλλακτικά, δώσε βάρος στο χρώμα αντί στη λάμψη του κρυστάλλου. Παρακάτω, δύο χρώματα, το γκρι και το old rose συνδυάζονται αρμονικά για ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα. Τα ξύλινα γκρι συρτάρια θα φιλοξενήσουν λουλούδια σε ροζ χρωματισμούς ή μεγάλα κεριά. Τα ολοκληρωμένα centerpieces θα ακουμπήσουν πάνω στα ροζ υφάσματα συμπληρώνοντας την εικόνα.

Γενικά, ένας χειμωνιάτικος γάμος είναι πολύ διαφορετική εμπειρία και για το ζευγάρι αλλά και για τους καλεσμένους. Αρπάξτε λοιπόν αυτήν την ευκαιρία για να ξεφύγετε από τα κλασικά και δημιουργήσετε κάτι μοναδικό που θα μείνει σε όλους αξέχαστο!

[print_link]