DΙΥ κατασκευή Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για παιδιά

DΙΥ Ημερολόγια Αντίστροφης Μέτρησης Χριστουγέννων

Μια διασκεδαστική παράδοση των Χριστουγέννων είναι τα χριστουγεννιάτικα diy ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης. Μια τέτοια συνήθεια είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στα παιδιά της οικογένειας γιατί προσμένουν με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα. Φτιάξτε λοιπόν και εσείς το δικό σας χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο και δώστε μια γιορτινή νότα στο σπίτι σας ήδη από τις αρχές του Δεκέμβρη.

  1. Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο μεταλλικά κασπώ

Στις ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια συγκαταλέγονται και τα μεταλλικά κασπώ. Σε μια ξύλινη παλέτα που θα την έχετε βάψει και στολίσει με χριστουγεννιάτικα στολίδια και γιρλάντες, κρεμάστε μεταλλικά κασπώ με κολλημένους τους αριθμούς του μήνα και γεμίστε τα με διάφορα μικρά δωράκια. Κάθε μέρα θα είναι και μια καινούργια έκπληξη για τα παιδιά σας!

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο μεταλλικά κασπώ

  1. Χριστουγεννιάτικες κάλτσες – σκουφάκια

Για το παιδικό δωμάτιο μια πολύ γλυκιά επιλογή είναι το χριστουγεννιάτικο diy ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με καλτσάκια και σκουφάκια. Κρεμάστε με ξύλινα μανταλάκια χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκουφάκια από μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα ή ένα κορδόνι από λινάτσα. Πάνω στα σκουφάκια ή τις κάλτσες θα αναγράφονται οι αριθμοί του μήνα. Πρόκειται για μια εύκολη κατασκευή για χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες σκουφάκια

  1. Πουγκιά ή χάρτινα σακουλάκια

Δημιουργήστε το δικό σας χειροποίητο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με πουγκιά ή χάρτινα σακουλάκια. Φτιάξτε μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από πολύχρωμα πουγκιά ή χάρτινα σακουλάκια. Έπειτα γράψτε πάνω τον αριθμό της κάθε μέρας του Δεκέμβρη. Τέλος, γεμίστε τα με μικρές εκπλήξεις για τα παιδιά σας και όχι μόνο. Είναι από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά που κάθε μέρα θα τα κάνει να ανυπομονούν για τις γιορτές.

Πουγκιά ή χάρτινα σακουλάκια

  1. Μπισκότα

Σε ένα χριστουγεννιάτικο δίσκο τοποθετήστε βάζα ή κουτάκια σε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις και σχεδιάστε πάνω τις ημέρες του μήνα. Έπειτα γεμίστε τα με μπισκότα. Εναλλακτικά φτιάξτε μπισκότα στο σχήμα των αριθμών κάνοντας κάτι εντελώς πρωτότυπο.

  1. Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με κουτάκια

Στις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες ανήκουν και τα κουτάκια για diy χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Γεμίστε τα γιορτινά κουτάκια σας με λιχουδιές και φτιάξτε έτσι ένα λαχταριστό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με σοκολατάκια και όχι μόνο. Κάθε άνοιγμα του κουτιού θα είναι και μια γλυκιά απόλαυση!

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με κουτάκια

  1. Κεράκια

Αυτή η ιδέα για χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης δεν είναι τόσο για μικρά παιδιά αλλά είναι εξίσου μοναδική. Βάλτε σε μια ειδικά διαμορφωμένη χριστουγεννιάτικα πλευρά αρωματικά κεράκια που θα αναγράφεται πάνω ο αριθμός της κάθε μέρας. Ανάψτε μέχρι τα Χριστούγεννα κάθε ένα από τα κεράκια.

Αυτή η μοναδική εποχή του χρόνου καταφθάνει! Τι καλύτερο λοιπόν απ την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα; Θα μπείτε, μάλιστα νωρίτερα στο γιορτινό κλίμα. Φτιάξτε τα δικά σας DIY χριστουγεννιάτικα ημερολόγια και κάντε το σαν παιχνίδι με τα παιδιά σας.

 

[print_link]