Eναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα: 10 Πρωτότυπες ιδέες

Έρχονται Χριστούγεννα και θες να κάνεις κάτι διαφορετικό; Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια και θες ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μην ανησυχείς ψάξαμε και σου παρουσιάζουμε ιδέες για για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου

Μια από τις ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε μαυροπίνακα. Πιο αναλυτικά, σε έναν μαυροπίνακα σχεδιάζεις ένα δέντρο και έπειτα κολλάς πάνω ό,τι χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά θέλεις. Στη συνέχεια τον κρεμάς στον τοίχο και το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου είναι έτοιμο!

εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον τοίχο

Εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με ξύλινες τάβλες

Στις πρωτότυπες ιδέες για χριστουγεννιάτικο δέντρο ανήκει και το δέντρο με τις ξύλινες τάβλες. Μπορείς να το στολίσεις με χριστουγεννιάτικες φιγούρες, κουδουνάκια και φωτάκια. Θα απογειώσεις την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού σου με κάτι τόσο απλό και εύκολο.

εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικά δέντρα με ξύλινες τάβλες

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύλινη σκάλα

Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύλινη σκάλα θα σπάσει τα κλασικά χριστουγεννιάτικα στερεότυπα! Αναρωτιέσαι πως στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο αυτό; Είναι πολύ εύκολο. Κρέμασε τα λαμπάκια σε όλη την ανοιχτή ξύλινη σκάλα. Στη συνέχεια κρέμασε στο ενδιάμεσο γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Φτιάξε μόνος σου το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα σκάλα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κλαδιά

Μια ακόμα από τις ιδέες για εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο στολισμό δέντρου είναι από κλαδιά. Σε ένα γυάλινο βάζο βάλε κλαδιά και στόλισε τα με χριστουγεννιάτικα στολίδια γιρλάντες και λαμπάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κλαδιά

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανανάδες

Αν είσαι αιώνια καλοκαιρινός τύπος και δεν θες να αποχωριστείς την tropical αισθητική σου ούτε τα Χριστούγεννα, σου έχουμε την λύση! Στόλισε χριστουγεννιάτικα κεραμικούς ανανάδες ή ακόμα και αληθινούς! Κρέμασε από το φύλλωμα τους χριστουγεννιάτικα στολίδια και τύλιξε γύρω τους λαμπάκια.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανανάδες

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία

Αν είσαι λάτρης των βιβλίων και δηλώνεις φανατικός βιβλιοφάγος τότε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία είναι για σένα. Διάλεξε βιβλία με ωραία εξώφυλλα και αν είναι δυνατόν σε διαφορετικά μεγέθη. Έπειτα τοποθέτησε τα από το πιο μεγάλο στο πιο μικρό δημιουργώντας ένα βιβλιόδεντρο των Χριστουγέννων. Για περισσότερη ατμόσφαιρα πρόσθεσε μερικά λαμπάκια τριγύρω.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία

Εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπάκια

Μια οικονομική ιδέα για εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι με λαμπάκια. Στερέωσε στο τοίχο ή στο ταβάνι (αν θέλεις 3D αποτέλεσμα) τα λαμπάκια σου σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τόσο εύκολα και οικονομικά θα έχεις ένα πρωτότυπο φωτεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι ιδανική επιλογή για σένα που ψάχνεις χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για μικρούς χώρους.

Εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπάκια

Εναλλακτικά μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα

Αν από την άλλη θέλεις μια πιο μικρή λύση που να ταιριάζει στις διάφορες επιφάνειες του σπιτιού τότε θα σου προτείναμε τα μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα. Φτιάξε με τα χεράκια σου χειροποίητα δέντρα με χριστουγεννιάτικες κορδέλες, πομ – πομ, χριστουγεννιάτικες μπάλες και χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Δημιούργησε μάλιστα διάφορα μεγέθη για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με κρίκους και μπάλες

Μια άλλη ιδέα που ανήκει στις χριστουγεννιάτικες επιτοίχιες συνθέσεις είναι το εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με ξύλινους κρίκους και γυάλινες μπάλες. Δέσε τους ξύλινους κρίκους μεταξύ τους ξεκινώντας από τους περισσότερους προς τους λιγότερους σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο αριθμός των κρίκων εξαρτάται από το μέγεθος που θέλεις να έχει η κατασκευή σου. Αφού τελειώσεις με αυτό κρέμασε σε κάθε κρίκο τις χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες που θα έχεις επιλέξει. Μόλις τελειώσεις κόλλησε πάνω μικρά διακοσμητικά αστεράκια και το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου θα είναι έτοιμο.

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με κρίκους και μπάλες

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτογραφίες

Τέλος ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που μπορείς να φτιάξεις είναι με προσωπικές σου φωτογραφίες. Διάλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς και κόλλησε της στο τοίχο διαδοχικά. Στερέωσε μερικά λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά και είναι έτοιμο.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτογραφίες

Το δέντρο είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για αυτό και δίνεται η μεγαλύτερη βάση για τον στολισμό του. Εμπνεύσου από τις εναλλακτικές ιδέες μας και βάλε ένα (ή ένα συνδυασμό πολλών) στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, το γραφείο σου ή οπουδήποτε θες προσθέτοντας λίγη χριστουγεννιάτικη λάμψη.

 

[print_link]