DIY χριστουγεννιάτικα βαζάκια γυάλινα ιδεες

DIY χριστουγεννιάτικα βαζάκια γυάλινα: Πώς να τα φτιάξω;

Τα Χριστούγεννα πέρα από το γιορτινό κλίμα, τις ζεστές στιγμές και το μπόλικο φαγητό γίνεται και μια έκρηξη δημιουργικότητας για να διακοσμήσουμε μόνοι μας χριστουγεννιάτικα το σπίτι μας. Τα βαζάκια μαρμελάδας είναι μια ωραία επιλογή για να ξεκινήσει κανείς και να τα μετατρέψει σε οικονομικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το σπίτι. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές ιδέες για DIY χριστουγεννιάτικα βαζάκια γυάλινα.

  1. Διακοσμητικά βαζάκια – χιονάνθρωπος

Μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της τελευταίας στιγμής για το σπίτι είναι ο χιονάνθρωπος από βαζάκια μαρμελάδας. Θα χρειαστείτε τεχνητό χιόνι, λευκή χρυσόσκονη και μερικά κομμάτια χαρτόνι. Ανακατέψτε το χιόνι και την χρυσόσκονη και έπειτα κολλήστε τα ολόγυρα στα γυάλινα βαζάκια σας. Δώστε τους μορφή με μάτια και μύτη με το χαρτόνι και δημιουργήστε ξεχωριστά DIY χριστουγεννιάτικα βαζάκια. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια λευκή ακρυλλική βαφή για να βάψετε εξωτερικά το βαζάκι. Κολλήστε έπειτα κουμπάκια, πον πον και ό,τι άλλο θέλετε για σχηματίσετε το χιονάνθρωπο.

Διακοσμητικά βαζάκια – χιονάνθρωπος

  1. Χριστουγεννιάτικα βαζάκια – χιονόμπαλες

Στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γυάλινα βαζάκια συγκαταλέγονται και οι χειροποίητες χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες. Μικρά χριστουγεννιάτικα βαζάκια γυάλινα, χρυσόσκονες, πέρλες, χριστουγεννιάτικες φιγούρες, κόλλα και μπόλικο νερό είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε. Μια επιπλέον πρόταση είναι να τυλίξετε το καπάκι με κορδέλες σε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις. Να είστε σίγουροι πως οι χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες σας θα είναι μοναδικές!

  1. Βαζάκια μαρμελάδας – βάσεις για κεριά

Μια άλλη επιλογή για DIY χριστουγεννιάτικα βαζάκια γυάλινα είναι οι βάσεις για κεράκια. Γεμίστε τα βαζάκια σας με νερό, cranberries και μερικά φύλλα τσαγιού. Τελειώνοντας τυλίξτε στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές σας κορδέλα σε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις και είναι έτοιμα τα diy χριστουγεννιάτικα κηροπήγια! Χρησιμοποιήστε υπέροχα λευκά επιπλέοντα κεριά ή κόκκινα επιπλέοντα κεριά.

Βαζάκια μαρμελάδας - βάσεις για κεριά

  1. Χριστουγεννιάτικα κεριά με βαζάκια γυάλινα

Μια παραλλαγή της προηγούμενης ιδέας είναι να κάνετε χριστουγεννιάτικα κεριά από γυάλινα βαζάκια. Αρχικά κάντε μια τρύπα στο καπάκι του βάζου σας και στη συνέχεια γεμίστε το με νερό και όλων των ειδών τα αποξηραμένα λουλούδια και φρούτα. Στο τέλος περάστε ένα φιτίλι από την τρύπα και η διακόσμηση βαζών μαρμελάδας θα σας δώσει πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα κεριά!

  1. Χριστουγεννιάτικα βαζάκια γυάλινα με ζαχαρωτά

Δώστε στα γυάλινα βαζάκια σας μια γλυκιά προσωπικότητα, γεμίζοντας τα με σοκολατάκια, κακάο, μάρσμελλους και γλειφιτζούρια.  Τοποθετήστε τα διαδοχικά πάνω στην τραπεζαρία σας και κάθε φορά που έχετε έναν καλεσμένο ξεπροβοδίστε τον δίνοντας του ένα από τα βαζάκια σας ως γλυκό χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό δώρο!

Χριστουγεννιάτικα βαζάκια γυάλινα με ζαχαρωτά

Δώστε στο σπίτι σας μια μοναδική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με την προσωπική σας πινελιά χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως τα βάζα μαρμελάδας που όλοι έχουμε στα σπίτια μας.  Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και το γιορτινό σας πνεύμα!

 

[print_link]