8 εναλλακτικες ιδεες για βιβλιο ευχων

Εναλλακτικές Ιδέες για βιβλίο ευχών γάμου: 10 οικονομικές προτάσεις

Παντρεύεστε και ψάχνετε πρωτότυπες λύσεις για να αποφύγετε το κλασικό βιβλίο ευχών; Η αλήθεια είναι πώς ένα εντυπωσιακό, εναλλακτικό ευχολόγιο που θα βρίσκεται στο τραπέζι ευχών γάμου είναι ένας τρόπος να διασκεδάσετε τους καλεσμένους σας και να θέλουν να σας γράψουν τις δικές τους ευχές. Επίσης θα μπορέσετε και εσείς να το κρατήσετε ως όμορφο διακοσμητικό στοιχείο για το σπίτι σας, αντί να έχετε ένα άλμπουμ κρυμμένο σε κάποιο ντουλάπι. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 8 αγαπημένες μας εναλλακτικές ιδέες απ’ το κλασικό βιβλίο ευχών και θέλουμε να τις μοιραστούμε!

Ευχολόγιο σταντ με καρδιές

Οι καλεσμένοι σας μπορούν να σας γράψουν τις ευχές τους σε ξύλινες καρδιές και να της τοποθετήσουν μέσα σε ένα πρωτότυπο ευχολόγιο, ξύλινο σταντ – καδράκι. Έπειτα μπορείτε να το τοποθετήσετε στο μπουφέ σας και να το κρατήσετε ως διακοσμητικό ενθύμιο στο σπίτι σας.

Κορνίζα με φωτογραφίες

Μια εναλλακτική ιδέα για βιβλίο ευχών είναι μια ξύλινη κορνίζα με τις φωτογραφίες των καλεσμένων σας και τις ευχές τους. Πώς να το φτιάξετε; Τοποθετήστε κοντά στο τραπέζι ευχών ένα ξύλινο κάδρο-πλαίσιο ή τελάρο στο οποίο θα έχετε περάσει σχοινί με μανταλάκια. Στολίστε πάνω στο τραπέζι ευχών μια Polaroid και βάλτε τους καλεσμένους σας να βγάλουν τις δικές τους  φωτογραφίες και να γράψουν από πίσω την ευχή τους. Στο τέλος θα κρεμάσουν τη φωτογραφία τους με την ευχή πάνω στο καδράκι με ένα μανταλάκι.

Ξύλινο Κουτί Ευχών ή Vintage βαλίτσα

Μια πρωτότυπη εναλλακτική ιδέα είναι ένα διακοσμημένο ξύλινο κουτί ή χάρτινο κουτί στο ύφος και στους χρωματισμούς του γάμου σας που οι καλεσμένοι θα ρίχνουν μέσα τις ευχές τους. Ακόμη, μια vintage βαλίτσα αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα για κουτί ευχών. Γεμιστέ τη βαλίτσα με ξύλινες καρδιές ή κορμούς για να γράφουν πάνω τις ευχές τους οι καλεσμένοι σας.

Ευχές σε βότσαλα

Στολίστε ένα τραπέζι ευχών γεμάτο με βότσαλα και γυάλες. Οι καλεσμένοι σας θα γράφουν τις ευχές τους πάνω στα βότσαλα και θα τα τοποθετούν μέσα στις γυάλες. Οι γυάλες με τα βότσαλα θα μπορούν να μείνουν ως αναμνηστικό στο σπίτι του ζευγαριού.

Δέντρο Ευχών

Ένα δέντρο ευχών αποτελεί πάντα μια υπέροχη ιδέα για ευχολόγιο καθώς είναι από μόνο του ένα υπέροχο διακοσμητικό για το στολισμό γάμου. Μπορεί να είναι ένα λευκό μεταλλικό δεντράκι, ένα ξύλινο δέντρο ή απλά κλαδιά που θα έχετε στερεώσει σε ένα επιδαπέδιο βάζο. Διαλέξτε πρωτότυπα διαφορετικά καρτελάκια που θα γράφουν «Best Day Ever», «Mr & Mrs» και αφήστε τους καλεσμένους σας να εμπνευστούν και να σας γράψουν τα καλύτερα.  Κρατήστε τα καρτελάκια πάνω στο δεντράκι και τοποθετήστε το στο σπίτι σας ως διακοσμητικό.

Υδρόγειος Σφαίρα

Στο τραπέζι ευχών διπλά απ τις γυάλες με τα κουφέτα, τοποθετήστε μια όμορφη υδρόγειο σφαίρα και γράψτε πάνω την ημερομηνία του γάμου σας και τα ονόματα σας. Είναι ιδανική ιδέα για ένα vintage γάμο! Έτσι προτρέξτε τους καλεσμένους να σας γράψουν πάνω στην υδρόγειο σφαίρα όμορφες ευχές και ευχές για του μήνα του μέλιτος.

υδρογειος σφαιρα για βιβλιο ευχων εναλλακτικο

Παραβάν

Μια διαφορετική, ασυνήθιστη ιδέα είναι ένα παραβάν με ξύλινα στόρια. Γεμιστέ το τραπέζι ευχών με χάρτινα καρτελάκια έτσι ώστε όλοι να γράψουν τις ευχές τους. Πάνω στα στόρια οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να περάσουν με ένα συρματακι ή κορδόνι τις ευχές τους.

Βιβλίο ευχών από φύλλα δέντρου

Αν θες να φτιάξεις κάτι διαφορετικό και ψάχνεις πρωτότυπες ιδέες για τραπέζι ευχών, το βιβλίο ευχών από φύλλα δέντρου είναι ιδανικό.Ταιριάζει απόλυτα σε μια τροπική διακόσμηση. Πάρε μεγάλα διακοσμητικά εξωτικά, τροπικά φύλλα και άφησε τους καλεσμένους σου να γράψουν πάνω με μαρκαδόρο υγρής κιμωλίας τις ευχές τους.

Βιβλίο ευχών από φύλλα δέντρου

Μπουκάλι ή Παραδοσιακό Πιθάρι

Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι ευχών ένα γυάλινο μπουκάλι διακοσμημένο εσωτερικά με λαμπάκια ή αλλιώς ένα παραδοσιακό πιθάρι. Οι καλεσμένοι σας θα γράφουν τις ευχές τους στο εξωτερικό του μπουκαλιού. Για πιο ρουστίκ αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε άδεια μπουκάλια κρασιού.

μπουκαλι ή παραδοσιακο πιθαρι για ευχολογιο

Μαυροπίνακας

Ο μαυροπίνακας λειτουργεί ως εναλλακτικό ευχολόγιο. Τοποθέτησε ένα μεγάλο μαυροπίνακα δίπλα στο τραπέζι ευχών γάμου σου και ώθησε τους καλεσμένους σου να γράψουν με μαρκαδόρο υγρής κιμωλίας της ευχές τους. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παλέτες αντί για μαυροπίνακες.

μαυροπινακας ευχολογιο πρωτοτυπο

Οι πιο πάνω εναλλακτικές ιδέες για βιβλίων ευχών θα είναι πιο διασκεδαστικές και πιο δημιουργικές για τους καλεσμένους. Επίσης είναι σίγουρο ότι ,αφού τελειώσει ο γάμος, θα το βάλετε κάπου μέσα στο σπίτι οπού θα το βλέπετε και θα αναπολείτε. Δώστε το δικό σας προσωπικό στίγμα και προσωπικότητα στο βιβλίο ευχών!

[print_link]